Zašto mašina za pranje sudova ne pere dobro?

blog x   T.

Kad vaša sudomašina odluči da se ponaša kao da je zaboravila svoju osnovnu funkciju, možda je vreme da otkrijete šta se skriva iza tih loših rezultata.

Mašina za pranje sudova je danas standard u mnogim domaćinstvima, naročito u onima gde je svakodnevni život užurban i zahteva efikasna rešenja. Ko je rekao da mašina za pranje sudova ne može imati svoje loše dane? Ako ste primetili da vaša omiljena kuhinjska čarobnica odjednom više ne pere sudove kao pre, ne brinite. Možda se vaša mašina jednostavno umorila ili je odlučila da napravi malu pobunu. Ali pre nego što se upustite u detaljnu istragu o tome šta je krenulo po zlu, hajde da zajedno otkrijemo zašto vaša mašina za pranje sudova možda ne obavlja posao kao nekada i šta možete učiniti da joj pomognete da se vrati u formu!

foto blog   x
  • Najčešći uzroci problema sa pranjem

1. Nepravilno postavljeni sudovi

Da bi vaša sudomašin obavila posao kako treba, sudove treba postaviti prema uputstvu. Pravilno raspoređivanje je ključno; šolje i čaše treba staviti na gornju policu, dok teže predmete kao što su tanjiri i šerpe treba postaviti na donju policu. Ne zaboravite da veće tanjire postavite sa strane kako bi voda mogla da dopre do svih delova. Ako se sudovi ne postave pravilno, može doći do lošeg pranja i nepotrebnog trošenja energije.

2. Prskalice su začepljene

Prskalice su ključne za ravnomerno pranje sudova. Ako su one zapušene, voda neće moći da se rasporedi kako treba. Redovno čistite prskalice kako biste osigurali da rupe kroz koje voda izlazi nisu blokirane. Skinite prskalice i operite ih pod mlazom vode, koristeći pincetu ili čačkalicu za otpušavanje rupa.

3. Zapušeni filter

Filter u mašini za pranje sudova je zadužen za sakupljanje ostataka hrane i prljavštine. Ako se filter zapuši, mašina neće moći da funkcioniše pravilno. Redovno ga proveravajte i čistite pod mlazom vode kako biste sprečili neprijatne mirise i osigurali optimalno pranje.

  • Kako popraviti mašinu za pranje sudova?

1. Sastružite ostatke hrane

Pre nego što stavite sudove u mašinu, uklonite velike komade hrane. Ovo može sprečiti da se filteri zapuše i omogući bolji protok vode. Ovaj mali korak može učiniti veliku razliku u kvalitetu pranja.

2. Koristite pravi deterdžent i program

Važno je koristiti deterdžent koji je preporučen za vašu mašinu i pratiti uputstva za izbor programa. Neprikladni deterdženti ili nepravilna količina mogu smanjiti efikasnost pranja. Birajte program koji odgovara zaprljanosti sudova i vrsti deterdženta.

3. Proverite suvoću deterdženta i dozera

Deterdžent treba čuvati na suvom mestu. Ako je mokar, može se zalepiti za dozer i neće se pravilno rastvoriti. Takođe, proverite da li je dozer suv pre nego što sipate deterdžent.

  • Saveti za kupovinu mašine za pranje sudova

Kada birate novu mašinu za pranje sudova, obratite pažnju na karakteristike koje vam odgovaraju. Na primer, samostojeća Beko mašina za pranje sudova s Aqualtense tehnologijom nudi napredne funkcije kao što su 360% rotirajuća glava i funkcija za dodatno sušenje. Takođe, Whirpool ugradna mašina sa osam različitih programa i 6th Sense tehnologijom pruža izvanredne rezultate uz manju potrošnju vode i energije.

Vreme je da unapredite i osigurate besprekornu čistoću vaših sudova uz minimalan trud.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *