Čist vazduh

x Osvezivaci

Oko 90 % vremena provodimo u zatvorenom prostoru i zato je kvalitet vazduha veoma važan. Prečišćivač vazduha vam je neophodan.

Aerozagađenje je jedan od najvećih problema današnjice. Verovali ili ne vazduh u vašem domu ili poslovnom prostoru može biti zagađeniji u odnosu na spoljašnji. Vreme je da nabavite prečišćivač vazduha.

image

Mnogo toga utiče na zagađenje vazduha, od individualnih ložišta, toplane, saobraćaja, industrijskih postrojenja. U kombinaciji sa klimatskim prilikama sve to doprinosi taloženju visokog nivoa zagađujućih čestica, a to na žalost udišemo. Ponekad u prostoriji, vazduh možete biti zagađeniji od onog napolju. Do toga dolazi zbog nedostatka ventilacije, sunčeve svetlosti, taloženje zagađujućih čestica, virusi, prašina, grinje, ljuspice kože, životinjske dlake, ostali alergeni.

U Tehnomedia prodavnicama nabavite ovaj uređaj po svojoj meri. U ponudi su poznati brendovi: Electrolux, Midea, Profi Care, Rowenta, Xiaomi.

Verovali ili ne…

Kubni metar vazduha može sadržati i do 15.000 čestica virusa. U zatvorenom prostoru najrasprostranjeniji zagađivači su: prašina i grinje. Jedna grinja dnevno stvari 20 zrna izmeta koja završe u vazduhu, odnosno u našim plućima. Osobe koje pate od alergija na životinje moraju znati da svaka životinja (kratkodlaka, dugodlaka ili sa perjem) svakodnevno gubi određenu količinu peruti a to se taloži na površinama. Mnogo je alergena u zatvorenom prostoru na primer: vlaga, buđ, polen. Njihov uticaj može da dovede do iritacije oka, curenja iz nosa, osipa po telu…Zagađen vazduh može da dovede do pojave kardiovaskularnih bolesti ili astme, na primer.

Američka fondacija za astmu i alergije, Asthma and Allergy Foundation of America, navodi da je zagađenje vazduha povezano sa pogoršanjem simptoma astme. O tome možete čitati na zvaničnom sajtu svetske fondacije https://www.aafa.org/air-pollution-smog-asthma/.

Sa prečišćevačem vazduha rešićete sve muke i probleme zagađenja u zatvorenom prostoru. U Tehnomedia prodavnicama imate odličan izbor.

Sve čestice koje nisu vidljive golim okom iz atmosfere određenog prostora, a štetne su za udisanje uklanjaju ovi aparati. Neki modeli u isto vreme mogu da reše i probleme sa suvim vazduhom ili vlagom, odnosno da ovlaže i odvlaže.

Ovi prečišćivači vazduha sprečavaju ili ublažavaju posledice koje koncentracija zagađujućih materija može prouzrokovati u zatvorenom prostoru. Na taj način bićete sigurni i bezbrižni kako bi sprečili nastanak virusnih bolesti, alergija, bronhitisa, astme i slično. Odlični su i borci protiv dima cigareta, neprijatnih mirisa, raznih isparenja i mnogih spoljnih zagađenja.

Prečišćivači vazduha su veoma jednostavni aparati. Sistemi koje koriste zasnovani su na filterima i ventilatorima. Zagađujuće čestice razgrađuju filteri. Oni isto tako vazduh čiste i od duvanskog dima, prašine ili neprijatnih mirisa.

image

Najefikasniji filter je HEPA filter. On zadržava skoro 99,97% i najmanjih čestica veličine 0,3 mikrona. Izgleda kao čvrst papir ispresavijan, pa podseća na harmoniku. Napravljen je od staklenih vlakana. Uklanja sve štetne čestice iz vazduha, a ne proizvodi ozon i ništa što je štetno ili ugrožava zdravlje.

Na istom principu radi i deluje filter sa aktivnim ugljem. Napravljen je od ljuski uglja, drveta ili kokosa. Idealan je za neutralizaciju raznih mirisa poput: plina, hemijski zagušivih isparenja i drugo. Sastoji se od velikog broja malih pora između atoma ugljenika koji skupljaju te mirise. Jonizator vazduha proizvodi negativne jone koji se vezuju za te zagađujuće čestice u vazduhu. Negativni joni pozitivno deluju na zdravlje. Oni dovode do povećanja kiseonika u krvi a to smanjuje pospanost i iscrpljenost.

Prečišćivači vazduha što imaju više funkcija pružaju više mogućnosti. Najčešće su: nivoi rada, tajmer, kontrola uređaja pomoću aplikacije, noćni režim rada, senzor kvaliteta vazduha.

Pomoću nivoa rada moći ćete da prilagodite rad uređaja kako se ne bi bespotrebno trošila energija. Tajmer vam pomaže da podesite vreme unapred kao i kada da se isključi aparat. Aplikacija omogućava kontrolu na daljinu i praktičnost korišćenja. Prečišćivači nisu bučni, a noćni režim rada vam obezbeđuje miran san, smanjuje rad i buku. Pročišćivači koji imaju senzor kvaliteta vazduha prikazuju nivo, količinu čestica koje zagađuju vazduh. Pomoću ovog senzora lako ćete pratiti stanje kvaliteta vazduha u prostoriji nakon aktiviranja.

image

Ovaj aparat koji brine o čistom vazduhu možete postaviti bilo gde u domu ili poslovnom prostoru. Naravno podrazumeva se da tokom upotrebe prozori i vrata moraju biti zatvoreni.

Svakom domu i poslovnom prostoru potreban je prečišćivač vazduha. Vaš prostor biće zdrav i prijatan. Osim što čisti vazduh, smanjuje i mogućnost širenja virusa i bakterija. Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *