Coka ide pa pa

baner za cokino ćoše

Što mi se putuje ovih dana i svrbi me kofer. Čujem kako mi kaže “Spakuj me već jednom.”

Jedva sam dočekala ove praznike i da otputujem negde. Neizdrž me već danima uzeo pod svoje. Pundravci veliki kao fudbalska lopta su doveli do narušenih porodičnih odnosa. Samo da preživim finiš pripreme i pakovanja. Uvek me oblije znoj i obuzme strah zbog potencijalnog zaboravljanja nečega, a normalno neću valjda tamo to da kupujem i bacam pare na ono što već imam.

Uzmem papir i olovku da lepo napravim spisak šta poneti, a ne posle da se češkam tamo gde me ne svrbi i razmišljam šta ću. Uključim kafe aparat Nespresso da mi spremi najbolju kafu na brzaka. Skoro sam ga kupila u Tehnomedii i nije uopšte skup da znate. Već kod drugog srka sam se rasvestila.

   n x

“Piši Coko,” kažem sebi: IPL epilator. Moram da vam priznam da mi je to bila pametna investicija. Koža mi je sada tako glatka i meka ko bebina. Skinula sam i brkove s njim. Ma ne mogu da podnesem ni one sitne malecke dlačice. Moja drugarica Taki kaže da fantaziram i da su brčići tanani i svetli i da se ne vide. Ma, nema pojma, šta me briga da li se vide kad znam da su tu.

Piši dalje Coko,” kažem sebi ja: Električna četkica za zube, putna pegla, fen, figaro… Ma poneću i presu za kosu. Volim kada mi kosa izgleda ko s reklame, pa da se sija i blješti. Sve sam kupila u onoj Tehnomedia prodavnici na nekim akcijama, oni stalno imaju neka sniženja i super sam prošla. E, a sada da u spisak dodam i garderobu i obuću i ono što ću da ponesem u torbici koja će biti pored mene. Pišem dalje da ne zaboravim: novac, dokumenta, slušalice bubice da mi putovanje prođe što brže, tablet i telefon da napunim svojim omiljenim pesmama. Kameru neću da nosim, imam iPhone kupila sam ga pre mesec dana i pravi fotke i snimke da se smrzneš. Značiii, kad okačim sve na Instagram, one ljubomorne ima da presvisnu od muke, a onaj moj plavooki valjda će da se dozove pameti i da shvati kakvu je mačku izgubio. E da i tabletu protiv mučnine pre polaska da popijem.

Počnem da vadim: 5 džempera, 4 para pantalona, šminka… Uspela sam jedva da smršam 5 kila. Pomogao mi je sobni bicikl iz Tehnomedie. Prava stvar, verujte mi. Spakovala sam i one dve divne haljine koje su mi stajale odvratno.

Auu kako li ću sve da strpam u jedan kofer? Za ovo su mi potrebna minimum tri, ali kako ću, kad imam jedan par ruku. Uzmem moj stari najveći i krenem da se pakujem. Strašno, ne može sve da stane. Muvam, guram, zatvaram, otvaram, dižem, spuštam i polomih točkić. Užas! Dođe mi da pustim suzu od muke.

Prvo sam buljila u telefon i listala, listala, da vidim šta ima od ponude i išćoravih se. Da proverim, tu je milion prodavnica možda i pronađem ono što tražim. Čoveče, udaviše me s reklamama iz Tehnomedie. Gađaju me non stop i na Face i na Insta. Hoću veliki, a taman da stane sve i da ne bude skup, a da bude lep i tvrd. Da mi onako, znaš već, lepo stoji. Ipak sam ja Coka. Kad prođem, da me pamte, pa i po koferu. Onda pozovem moju srodnu napaćenu dušu Taki da krenemo u akciju, jer od čekanja i gledanja nema “vajde”.

Krenusmo u potragu i na vazduh da vršimo fotosintezu sa okolinom. Ulazile, izlazile, gledale, ali ne nađoh to što tražim. Noge mi otekoše od šipčenja alsfaltom i oči zaboleše od milion bezveznih modela što videh. Nervozna sam kao pas. Taki mi već 15 minuta priča o sendvičima koje će da pravi za put. Kaže ima da ih istostira sa novim tosterom koji je kupila na novogodišnjoj akciji u toj Tehnomedia radnji negde u centru. Ona je uvek gladna još i pre nego što pređemo Čestobrodicu. Jede ko slon i ništa, a meni se i voda zalepi kada je pijem. Pozelenela sam od muke, jer ne mogu da nađem kofer po svojoj meri. Taki kuka kako joj je hladno. Čoveče kada će da shvati da za lepotu mora malo i da se istrpi. Hladno pa šta. Neka misli na neke lepe stvari, na moj kofer, na primer, razmišljam u sebi.

“Coko evo je tvoja Tehnomedia! Ovde uvek nađemo ono što nam treba.”

Čim sam ih videla, odmah sam ih spazila. Koferi raznih boja i veličina. Taki odmah uzima jedan u crvenoj boji. Na njemu piše Enova set kofera Leon.

“Cokooo pogledaj za 9 hiljada dobijaš 3!!! Mali, veći i najveći kofer. Ajde neka ti se taj najviše sviđa i baš taj model. Vidi kako je leeeep i ti uzmi najveći i najmanji, a ja ti dam pola para za srednji. Hoćeš? Po toj ceni nema šanse da negde nađemo nešto slično. Jel hoćeš?”

Prilazi nam prodavačica i poče da priča:

“Imamo odličnu ponudu kofera po povoljnim, prazničnim cenama i na popustu. Imate u ponudi 3 veličine u setu ili 2. Imamo i raznovrsnu ponudu boja. Modele i jednobojne i šarene. Kod odlaganja manji i srednji modeli mogu stati u najveći. Imaju odlično pozicionirane pregrade, a njihove dimenzije su prilagođene i za avionska putovanja. Izrađeni su od kvalitetnih materijala. Birajte kvalitetnu plastiku, poliester, platno. Otporni su na habanje, hemikalije i razne fizičke uticaje. Točkići su ojačani i lako se okreću i željenom smeru. Teleskopska ručka je veoma udobna, na nekoliko nivoa se izvlači i uvlači, a možete podesiti i njenu visinu tako da ćete lako upravljati prtljagom. Možete izabrati i modele koji imaju mogućnost proširenja.”

Slušam ovu prodavačicu kako nam sve lepo i strpljivo objašnjava o ponudi, veličini, cenama. Prođe mi kroz glavu “ova bi ladno mogla i avion da mi proda. Gde li ih nalaze ovako ljubazne, nasmejane i fine.”

“Coko, gde odluta bre, slušaj ovu ženu kako ti priča,” vrati me na pravi kolosek šapatom moja drugarica Taki.

“Sve što ste naumili da ponesete smestićete jednostavno u unutrašnjost kofera,” nastavi da priča prodavačica.

To je to. Uzimam kofer u toj crvenoj boji koji me je odmah prepoznao čim sam stigla i šapnuo “Ja sam tvoj” i to je to. Imaju ovde i neku novogodišnju akciju tako da sam ga platila po nižoj ceni i svi zadovoljni. Kofer što sam mu baš ja vlasnica, a ja što nema šanse da me ne primete kad se pojavim onako mačkasta s trendi koferom. Ispravim se, namestim kapu i uhvatim za ručicu moj kofer koji je lagano klizio uz mene dok su mu se točkovi kretali u svim pravcima. Pokažem pokretom glave Taki da krenemo.

Bacim dugi far mojim mačkastim okicama i oduševim se kako dobro izgleda ova Tehnomedia. Ne znam jel samo ovako sija i šljašti ova prodavnica zbog Nove godine ili je uvek ovako? Sva je u mojoj omiljenoj roze boji i tako sam osetila neku dobru energiju i atmosferu tamo. I znate šta, za druge stvari ne znam jer me nisu zanimale, ali za kofere imaju najbolji izbor i najniže cene, majke mi.

E sada mi je lakše. Izgrlim se s mojom Taki i dadoh joj onaj srednji kofer, a raskusuraćemo se, ima vremena. Žurim kući da se spakujem i čekam da svane jutro i krenem na put.

Uh, samo da stignem na vreme da se lepo ko čovek opustim i dočekam i proslavim ovu nadolazeću godinu. A ti odlazeća godino imaš još malo vremena da glumiš ludilo i ćao.

blog x

I samo da obavestim prijatelje koji su mi prošle godine čestitali Novu i želeli ovo, ono, ništa od toga mi se nije ispunilo. Nemojte sada da se mučite nego mi za ovu Novu godinu pošaljite keš. Pikirala sam jedan Apple smart watch u Tehnomedii. Mnooogo je lep i malo skup, ali zajedničkim snagama možemo mi to. Taman da ga uparim sa mojim iPhone-om.

Ljubi Vas i voli Vaša Tehno Coka i nek nam je srećna ova Nova godina!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *