Sami sašijte šta želite

Sam svoj majstor

Mašina za šivenje je mnogim ženama promenila život. U Tehnomedia ponudi možete pronaći veliki izbor šivaćih mašina po povoljnim cenama.

Mašine za šivenje su veoma korisne, jer osim što možete da sašijete neki novi komad odeće, možete i prepraviti nešto od stare garderobe ili sašiti pamučnu masku kao zaštitu za lice od virusa.

Današnje šivaće mašine razlikuju se od onih iz vremena naših mama i baka, jer su mnogo praktičnije, lakše i jednostavnije za rukovanje i sigurnije.x Sivenje

Sigurni smo da imate neke stare modele odevnih predmeta kojih ne želite da se oslobodite. Uz pomoć nove šivaće mašine i malu prepravku dobićete ponovo nov komad odeće. Više ne morate da plaćate skupe krojačice, već možete sve sami da uradite i kod kuće uz pomoć dobre šivaće mašine. Zašto da trošite novac po skupim buticima, kada ga možete uštedeti, a uz neku sitnu prepravku ono što već imate može postati ponovo nosivo, lepo i moderno.

Prilikom kupovine možete prilagoditi broj i vrste bodova. Obučeni Tehnomedia prodavci kažu da je za početnike dovoljno oko 10 različitih bodova. Među njima obavezno bude i elastičnih bodova za rastegljive materijale, jer su oni lagani, često se nose i lako šiju, a ima i onih sa dekorativnim i overlok bodovima za skrivene porube.

Neki modeli imaju regulator dužine i širine boda. Tako ćete moći da prilagodite bod tkanini i tehnici šivenja. Neki modeli to nemaju, već je jedan bod dat u nekoliko varijanti dužine i širine.

Šivaća mašina ima i izradu rupice za dugme. Početnicima je korisnija ona poluautomatska izrada rupice za dugme u 4 koraka, a oni napredniji više vole automatsku izradu u jednom koraku.

Nezamenljiv deo mašine je onaj za rukovnu platformu. Bez ovog dodaka nemoguće je obraditi uske detalje poput nogavica, rukava i manžetni. Prilikom biranja šivaće mašine obratite pažnju i na kvalitetan transporter tkanine. Najbolji je vertikalan rotacioni hvatač konca.

x Masina za sivenje

Zanimljivosti

Istorija šivenja datira još od ledenog doba. Arheolozi su otkrili igle od kostiju koje su korišćene za vezivanje koža i krzna. Najstarije poznate šivaće igle datiraju iz trećeg veka pre nove ere. Napravljene su od gvožđa i potiču iz keltskog utvrđenja u Manšingu u Nemačkoj.  1846. godine Elijas Houv je patentirao svoju, veoma ograničenih funkcija, verziju šivaće mašine. 1850. Isak Singer je shvatio da bi šivaća mašina bila puno pouzdanija ako bi se čunak kretao po ravnoj liniji (gore – dole) nego kružno, s ravnom umesto do tad zakrivljenom iglom. Nakon 11 dana i 40 dolara potrošenih na izradu prototipa rodila se prva Singer šivaća mašina. 

Mašine za šivenje izmišljene su tokom prve industrijske revolucije da bi se smanjila količina ručnog šivačkog rada u fabrikama odeće. Samim tim, šivaća mašina bila je jedan od prvih industrijskih alata na masovnom tržištu. Pronalazak šivaće mašine pomogao je u izgradnji modne industrije i poboljšalo kvalitet života ljudi omogućavajući im više odeće. Popularna Singerica bila je veoma tražena i na prostoru zemalja bivše Jugoslavije. Tridesetih godina pršlog veka šivaća mašina je postala gotovo obavezan aparat u kući.

masina siceMašine za šivenje iz Tehnomedie su izuzetnog kvaliteta. Singer mašina za šivenje Tradition 160 i model Smart II razlikuju se po vrsti korisnih i dekorativnih štepova. Model Singer mašina za šivenje Smart II ima 8 vrsta štepa dok model Singer mašina za šivenje Tradition 160 poseduje 10. Za oba modela dobijate 10 godina garancije. Mašine imaju mogućnost izrade ravnog i cik cak štepa, rukavno šivenje i postolje. Rupice možete napraviti jednostavno u samo 4 koraka. Po izboru podešavate dužinu štepa, povratni štep unazad. Odabir štepa je lak kao i uvlačenje konca u iglu. Ugrađeni su motor, sijalica za šivenje kao i prostor za pribor. Obe mašine imaju ručku za nošenje.

Svratite i proverite odličan izbor šivaćih mašina  koje nudi Tehnomedia. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *