Vitaminska bomba

naslovna

U ovo vreme, zdravlje i dobar imunitet su najvažniji. Ojačajte svoj organizam prirodnim vitaminima iz citrusnog voća.

Za funkciju organizma jedan od najvažnijih vitamina je, vitamin C. Jedino on ne može da dovede do hipervitaminoze.

Cediljke za citrusno voće vam pomažu da lakše dođete do vitamina. Čaša puna vitamina je najbolja odluka za dobro jutro i lep početak dana. Tehnomedia ima odličan izbor ovih cediljki po super cenama. Birajte one od 26 W i više ili do 25 W.

Tako ćete dobiti zdrav sok, a ovo je najzdraviji način dobijanja vitamina. Birajte da li hoćete sa pulpom ili ne. Vitamin C nas čuva od virusa i raznih bolesti, a daje i moć i snagu. Imuni sistem ojačaćete vitaminom C iz fantastične trojke: limuna, grejpfurta i pomorandže. Maksimum ćete izvući ceđenjem u cediljkama specijalno namenjenim za citruse. Limunada je na primer mnogima omiljeni napitak. Osvežiće vas, utoliti žeđ, a poseduje mnoge zdravstvene benefite. Tu se nalaze vitamini C, A, B6, B1, kalcijum,kalijuma, fosfor, pektina, magan, folne kiseline…

U Evropi je limun značajno uzgajan sredinom XV veka u Đenovi. U Ameriku je došao kasnije 1 493. godine kada je na svoja putovanja seme doneo Kristofer Kolumbo. Prvo stablo pomorandže je 1513. godine na Floridi zasadio jedan španski istraživač. Za pravljenje soka se koristi 80% uzgajane količine na svetu, a 20% se prodaje kao voće. Sok od grejpfurta je neverovatno koristan za organizam i zdrav kada se pije zajedno sa narandžom i limunom. Verovali ili ne, čak 98% vitamina C zadržaće isceđeni grejpfurt ostavljen i frižideru 7 dana.

image

Ovi citrusni aparati za par sekundi će iscediti voće, a svaka kap je vitamin i zdravlje. Možete praviti razne kombinacije voća i koktele, a budite sigurni da će cediljke iz voća izvući samo ono što je najbolje i najkorisnije za vas. Popite sok i budite mirni, jer ste nešto korisno uradili za sebe i zaštitili se od virusa i bolesti. Vitamini C, A i E, kao i folna kiselina su ključni u odbrani od patogenih napadača. Zato konzumirajte zdrave sokove koje ćete dobiti pomoću citrusnih cediljki. Vitamin C je najbolji čuvar i od respiratornih infekcija, štiti od infekcija, zaceljuje rane i osnažuje odbrambeni mehanizam imuniteta.

Domaći recept za vitamin C

Potrebni su vam; pomorandža, limun, mandarina i limeta. Kada pojedete ili iscedite oco citrusno voće. dobro operite kore i iseckajte ih. Rasporedite na tacnu, poslužavnik ili čistu tkaninu i ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko dana. Kada se korice osuše i postanu hrskave stavite ih u blender i izmiksajt eu prah. Taj citrusni prah stavite u posudu koja je dobro zatvorena i ne propušta vazduh. držite na hladnom i suvom mestu.

Ovaj prirodni vitamin C možete konzumirati po jednu kašičicu dnevno. To je sasvim dovoljno da dnevno obezbedite svoj organizam kompleksom vitamina C, kao i naringinom, rutinom, hesperidinom sa ostalim bioflavonoidima.

Groupe SEB  wcropfalset  T

Visoke doze vitamina C sadrži kora citrusa. Tako na primer, 100 g. kore daje 130 mg vitamina C, a ona poseduje i obilje fitonutrijenata i enzima. Naravno možete ovaj prah dodati i u supe, sokove,deserte, salate…Plod pomorandže na 100 g voća daje 71 mg vitamina C.

Pravo je vreme da nabavite citrusnu cediljku. Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Poznati brendovi garantuju za kvalitet, tako da možete birati: Vox, Tefal, Philips, Bosch, Braun i mnogi drugi… Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *