Whirlpool – Poboljšava svakodnevni život kod kuće na održiv način

Untitled design

Whirlpool je renomirana kompanija čiji kućni uređaji i aparati oslikavaju odgovoran odnos prema životnoj sredini, zahvaljujući visokoj energetskoj efikasnosti i tehnologijama za smanjenje potrošnje resursa. Njihovi inovativni uređaji opremljeni su naprednim tehnologijama za uštedu energije i vode, dok integrisani sistemi zaštite pružaju dodatnu sigurnost za korisnike i životnu sredinu.

Danas sve više ljudi prepoznaje važnost održivog načina života i svakodnevno traži načine za smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. Kao svetski poznata kompanija za proizvodnju kućnih aparata, Whirlpool ima važnu ulogu u promovisanju održivih praksi kod kuće. Njihov pristup je zasnovan na inovativnoj tehnologiji, društvenoj odgovornosti i nastojanju da se održivo olakša život svakom pojedincu.

image x
 • Jedan od najvažnijih aspekata održivog načina života kod kuće je energetska efikasnost.

Whirlpool je postao sinonim za kućne aparate visoke energetske efikasnosti, koji smanjuju potrošnju energije i emisije gasova staklene bašte. Njihovi uređaji koriste napredne tehnologije kao što su inverterski motori u mašinama za pranje veša i frižiderima sa niskom potrošnjom energije. Ovo smanjuje opterećenje elektroenergetskog sistema i doprinosi očuvanju životne sredine.

 • Druga ključna komponenta održivosti je smanjenje potrošnje vode.

Whirlpool se ponosi svojim inovativnim rešenjima za smanjenje potrošnje vode u mašinama za pranje sudova i veš mašina. Pametne tehnologije prilagođavaju potrošnju vode prema količini veša ili posuđa, obezbeđujući da se ne koristi više vode nego što je potrebno. Na ovaj način svi koji koriste njihove aparate doprinose očuvanju dragocenog resursa – vode.

 • Pored toga što pomaže kupcima da uštede energiju i vodu, aktivno rade i na smanjenju otpada.

Proizvodnja električnih uređaja može rezultirati velikom količinom otpada, ali Whirlpool ulaže napore da reciklira i koristi reciklirane materijale. Njihovi proizvodi su dizajnirani da traju i imaju dug životni vek, smanjujući potrebu za čestom zamenom i stvarajući manje otpada.

 • Jedan od ključnih elemenata održivog načina života je edukacija potrošača o pravilnom korišćenju i održavanju uređaja kako bi im se produžio životni vek.

Želja im je da podstaknu promene ponašanja, podstičući korisnike da održavaju čisto i zeleno okruženje. Njihove kampanje i inicijative imaju za cilj podizanje svesti o značaju očuvanja prirode i podsticanje održivih navika. Na ovaj način, održivost postaje sveprisutna i deo svakodnevnog života kod kuće.

Whirlpool tehnologije koje pomažu u očuvanju resursa i očuvanju naše planete

 • Intuitivna inteligencija i napredne performanse – 6TH SENSE tehnologija

Whirlpool 6TH SENSE tehnologija vam pomaže da automatski odaberete prava podešavanja zahvaljujući pametnim senzorima u proizvodima. Intuitivne funkcije mogu se automatski prilagoditi za potrošnju energije i vode u mašinama za pranje veša i sudova. Minimiziraju temperaturne fluktuacije u vašem frižideru i zamrzivaču ili prilagođavaju potrošnju deterdženta u vašoj mašini za pranje veša. Sve da bi se vaš život poboljšao na održiv način.

image x
 • Napredna tehnologija poboljšava performanse čišćenja – WaterSave tehnologija

Nove mašine za pranje veša Whirlpool Supreme Silence koriste najminimalniju potrebnu količinu vode kako bi osigurale izuzetne uštede u bilo kom trenutku.
Kako se količina vode koja se koristi prilagođava prema opterećenju, a voda se prska direktno na odeću preko glatke gornje mlaznice, ova napredna tehnologija poboljšava performanse čišćenja, obezbeđujući povećanu efikasnost.

 • Štedite deterdžent uz Autodose (automatsko doziranje) – AUTODOSE sistem

Ušteda deterdženta u svakom ciklusu je važna: važna je za vas, za vašu odeću i za planetu.
Zbog toga nova mašina za pranje veša Whirlpool ima AutoDose, sistem automatskog doziranja koji omogućava uštedu do 30% deterdženta pri svakom pranju i osigurava do 26 ciklusa bez dopunjavanja. Doziranjem prave količine deterdženta, ovim efikasnim doziranjem takođe se izbegava habanje vlakana uzrokovano prekomernom upotrebom deterdženta.

image
 • Zagarantovana maksimalna efikasnost i sigurnost – NATURALDRY TEHNOLOGIJA

Do 70% bolji rezultati. Do 15% manja potrošnja energije*. NaturalDry je sistem za automatsko otvaranje vrata dizajniran za ravnomerno sušenje posuđa zahvaljujući prirodnom protoku vazduha. Vrata se automatski i bezbedno otvaraju samo kada unutrašnja temperatura značajno padne, kako bi prirodni vazduh ušao u mašinu za pranje sudova i osušio svaki predmet uz izvanredne rezultate i veliku uštedu energije.

 • Zaštitite planetu dok čistite ploču za kuvanje – CLEANPROTECT

CleanProtect tehnologija se sastoji od nano premaza koji pokriva površinu indukcione ploče za kuvanje. Zahvaljujući njemu, možete da očistite ploču za kuvanje koristeći samo vodu i uštedite do 6 boca odmašćivača.

Saznajte koliko vode i energije možete uštedeti

Whirlpooluređaji se prilagođavaju potrebama potrošača, obezbeđujući iskustvo bez napora i poštujući planetu i njene resurse zahvaljujući Whirlpool 6TH SENSE tehnologiji. Kombinuju intuiciju, performanse dok minimizira bacanje hrane, upotrebu vode, hemikalija i energije. Vreme je da uključite režim štednje sa Whirlpool markom! Zahvaljujući 6TH SENSE tehnologiji možete lako da uštedite oboje: novac i planetu! Svaki ciklus vam donosi savršene rezultate i uštedu energije i vode i na taj način doprinosi održivosti i ekologiji.

Ključne činjenice Whirlpool strategije održivosti

EcoVadis, međunarodna agencija za ocenjivanje koja ocenjuje učinak kompanija i njihovih lanaca snabdevanja na ekološke, društvene i etičke teme, dodelila je kompaniji Whirlpool EMEA zlatnu medalju za Ecovadis ocenu održivosti 2022. Dodela zlatne medalje stavila je Whirlpool u ​​prvih 5% globalnih kompanija koje su ocenjene, čime se prepoznaje njihova dugogodišnja posvećenost održivosti životne sredine i društvenoj odgovornosti.

Zaključak

Whirlpool je prava inspiracija i lider u industriji kućnih aparata kada je u pitanju održivost. Njihova posvećenost inovacijama, smanjenju potrošnje energije, vode i otpada i edukacija potrošača dokazuju da je moguće poboljšati svakodnevni život kod kuće na održiv način. Uz njihovu podršku, svako od nas može doprineti očuvanju životne sredine i stvaranju boljeg sutra za sve nas.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *