8 pristupačnih rekvizita za efikasan kućni trening

blog x

U današnjem tempu života, vežbanje kod kuće postaje sve popularnija opcija. Otkrijte 8 pristupačnih rekvizita koji će vam omogućiti efikasan trening kod kuće.

Nema potrebe za punim novčanikom da biste održavali svoje telo i duh zdravim. Postoji niz rekvizita koji vam omogućavaju efikasan trening u udobnosti vašeg doma. Tehnomedia ima odličnu ponudu, a ovog puta izdvajamo 8 rekvizita za vežbanje.

image

Tegovi su odlični rekviziti za kućni trening. Oni vam omogućavaju da oblikujete mišiće na rukama, nogama i ojačate različite delove tela, uključujući leđa.

Preporučujemo tegove sa promenjivom težinom kako biste pratili svoj napredak i prilagodili opterećenje vašim trenutnim sposobnostima. Lako možete podesiti težinu, što će vam omogućiti da se efikasno razvijate. Vežbanje sa tegovima ne zahteva napredno znanje, što ih čini odličnim izborom kako za iskusne vežbače, tako i za početnike. Ne zauzimaju mnogo prostora, što znači da ih možete jednostavno odložiti nakon vežbanja, ne remeteći vašu svakodnevnu rutinu. To je izbor s kojim ne možete pogrešiti.

image

Osim što je odlična za vežbanje, pilates lopta je idealna i za održavanje ravnoteže i unapređenje držanja tela.Ovaj rekvizit će posebno obradovati pripadnice lepšeg pola, ali muškarci takođe mogu izvući punu korist od nje. Pilates lopta se preporučuje za jačanje leđnih mišića i rad na trbušnim mišićima.

Pilates lopta ima svoju primarnu svrhu za vežbanje, ali možete je iskoristili i za druge stvari? Možete izabrati pilates loptu u boji koja se uklapa sa stilom vašeg stana, čineći je i dizajnerskim dodatkom. U današnjem svetu sveprisutnog sedenja, pilates lopta može biti sjajna alternativa stolici. U slobodnim trenucima provedenim za računarom, možete je koristiti kao stolicu i pružiti vašim leđima trenutak olakšanja. Naravno, važno je napomenuti i neke nedostatke pilates lopte, poput njenih dimenzija koje je čine nepraktičnom za skladištenje ili nošenje na putovanje. Takođe, ima manji obim vežbi u poređenju sa nekim drugim rekvizitima. Međutim, pilates lopta i dalje nudi više prednosti nego nedostataka, zbog čega zaslužuje mesto na našoj listi.

image

Vijače su rekviziti koji su efikasni i pružaju visokokvalitetan trening, ali postoje i određeni izazovi, posebno ako imate komšije koje nisu baš tolerantne prema skakanju. Međutim, ako živite u kući, vijača može biti odličan izbor. Iako neće značajno uticati na mišićnu masu, pružiće vam intenzivan kardio trening. Vijače nude niz prednosti, uključujući:

  • Kalorijska potrošnja: Intenzivno vežbanje sa vijačom omogućava brzu potrošnju kalorija.
  • Unapređenje koordinacije i ravnoteže: Vežbanje sa vijačom poboljšava vašu sposobnost održavanja ravnoteže i koordinacije.
  • Povećanje mišićne snage i izdržljivosti: Iako je kardio fokusiran, vijača takođe jača mišiće nogu i trupa.

Još jedna prednost vijača je njihova kompaktna veličina, što znači da neće zauzimati puno prostora u vašem domu.

image

Idealan je za sve koji žele ojačati svoje trbušne i leđne mišiće. Ovaj jednostavan, ali izuzetno efikasan uređaj omogućuje vam da radite različite vežbe koje ciljaju i gornje i donje trbušne mišiće, kao i leđne mišiće. Zahvaljujući njegovoj kompaktnoj veličini, možete ga koristiti pored teretane i kod kuće, a njegova izdržljiva konstrukcija osigurava sigurnost i stabilnost tokom vežbanja. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni sportista, Ring točak za trening RX EW7121 će vam pomoći da postignete izvanredne rezultate u jačanju vašeg core mišićnog sistema. Pogodan je za putovanja, lak za transport i sklapanje.

image

Ovo je izvrsni alat za oblikovanje gornjeg dela tela. Osim što omogućavaju efikasnije raditi sklekove, ovi rotirajući sklekeri smanjuju opterećenje na zglobovima i rukama, čineći vežbanje udobnijim. Ključna karakteristika ovih sklekera je rotaciona ručka koja omogućava prirodno kretanje tokom vežbanja i eliminiše bol u zglobovima. Široki rukohvati su dizajnirani tako da odgovaraju svim veličinama ruku, bez obzira da li ste muškarac ili žena. Savršen su izbor za sve koji žele jačati ruke, ramena, grudi i leđa na efikasan i udoban način.

image

RING ručke za sklekove RX PU1205 su neophodan dodatak vašem treningu sklekova. Oslanjači za sklekove omogućavaju vam pravilno izvođenje sklekova, čime se povećava efikasnost vašeg treninga. Korišćenjem ovih ručki razvijaćete mišiće ruku, ramena, leđa i trupa, doprinoseći celokupnom jačanju gornjeg dela tela. Jedna od prednosti ovih ručki je njihova izdržljivost, podržavaju maksimalnu težinu vežbača do 100 kg, čineći ih odgovarajućim izborom kako za početnike tako i za iskusne vežbače koji žele izazovniji trening sklekova. Uz RING ručke za sklekove, postići ćete bolje rezultate i pravilniji položaj tokom vežbanja.

image

Ring steper RX SP2001 je sprava sa površinom koja pruža odlično prianjanje i stabilnost, zahvaljujući izradi od čvrste i jake plastike. Svestrani Ring steper omogućava podešavanje visine na tri različita nivoa: 10 cm, 15 cm i 20 cm, čineći ga idealnim izborom za ljude različitih visina i nivoa fizičke kondicije. Ova kompaktna sprava, teška svega 3,5 kg, pruža efikasan trening za donji deo tela bez obzira na mesto i vreme vežbanja. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni fitnes entuzijasta, steper će vam omogućiti da radite na svojoj kondiciji i jačanju mišića. S obzirom na njegovu lagku težinu i kompaktnu veličinu, ovaj steper je odličan izbor za vežbanje kod kuće ili bilo gde vam odgovara. Investirajte u steper i napravite korak ka boljoj fizičkoj formi i zdravlju sa ovom praktičnom i pristupačnom spravom.

image

RING šipka RX OB-86MBH4 je izuzetno kvalitetna hromirana olimpijska šipka, idealna za vežbanje snage i razvoj mišića.

Sa impresivnim prečnikom od 50 mm, ova šipka pruža izvanrednu čvrstinu i stabilnost tokom vežbanja, čineći je savršenim alatom za teško podizanje utega. Rukohvat šipke ima prečnik od 28 mm, što omogućava čvrsto prianjanje i udobno držanje tokom treninga, smanjujući rizik od povreda i umora šaka. Šipka ima težinu od 20 kg, što je standardna težina za olimpijske šipke, čineći je prikladnom za vežbače svih nivoa. Impresivno, maksimalno opterećenje ove šipke je čak 450 kg, što je više nego dovoljno za napredne vežbače i teške podizanje tegova. Ovo je pouzdan i izdržljiv alat koji će zadovoljiti zahteve najzahtevnijih vežbača i pomoći vam da postignete svoje fitnes ciljeve.

Svi ovi rekviziti su pristupačni i mogu se nabaviti po ceni koja je slična trošku mesečne članarine za teretanu. Sada nemate više izgovora. Sve što je potrebno je da počnete, poboljšate svoje telo i unapredite svoj duh.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *