IFA sajam 2024: Tehnomedia u srcu tehnološke budućnosti

blog x   T.

Tehnomedia na IFA sajmu 2024 u Berlinu. Kroz prizmu budućnosti tehnologije.

Kao što se očekivalo, IFA sajam u Berlinu još jednom je opravdao svoju reputaciju vodećeg svetskog događaja u oblasti potrošačke elektronike i kućnih aparata. Ovogodišnji sajam, sa više od 1 800 izlagača i preko 182 000 posetilaca iz čak 139 zemalja, bio je savršena prilika da proizvođači i brendovi iz celog sveta prikažu svoje najnovije inovacije i proizvode. Tehnomedia je sa ponosom bila deo ovog globalnog spektakla.

Naš tim, predvođen generalnim direktorom i vlasnikom kompanije, direktorima nabavke i prodaje, kao i menadžerima ključnih sektora, bio je na sajmu kako bi iz prve ruke video trendove koji će oblikovati budućnost tržišta bele i crne tehnike. Prisutnost na IFA sajmu za nas je od izuzetnog značaja – ne samo zbog mogućnosti da upoznamo najnovije proizvode i inovacije naših partnera, već i zbog umrežavanja sa ključnim igračima u industriji, kao i prilike da učvrstimo naše veze sa globalnim brendovima.

image

Jedan od glavnih razloga našeg prisustva na IFA sajmu bio je upravo taj – da pratimo inovacije koje će u narednim godinama uticati na svakodnevni život naših kupaca. Kako su tehnološki giganti poput Samsunga, Bosh-a, Miele-a, i mnogih drugih predstavili svoja rešenja zasnovana na veštačkoj inteligenciji, pametnim uređajima i održivim tehnologijama, za nas je bilo ključno da identifikujemo proizvode koje ćemo uvrstiti u našu ponudu, kako bismo nastavili da kupcima nudimo samo najbolje i najinovativnije uređaje.

Naš tim je bio impresioniran Samsungovim konceptom “AI za sve”, gde smo imali priliku da se detaljno upoznamo sa načinima na koje veštačka inteligencija postaje deo svakodnevnog života – od pametnih kućnih aparata do revolucionarnih sistema za zabavu. Takođe, proizvodi poput novih Neo QLED 8K televizora i projektora, koji koriste AI tehnologiju za unapređenje slike i zvuka, pokazali su pravi potencijal budućih kućnih rešenja.

Na sajmu pod temom „Innovate for the Future“, Tecno je impresionirao inovativnim uređajima, uključujući laptopove, slušalice i posebno robotskog psa sa naprednim funkcijama. Predstavili su Tecno Mega Mini Gaming G1, najmanji mini PC sa vodenim hlađenjem, i Tecno Pocket Go, prvi Windows AR set za igranje, oba nagrađena prestižnim priznanjima. Takođe, Honor je premijerno prikazao Magic V3, najtanji sklopivi telefon na svetu, dok je TECNO predstavio svoj AIoT ekosistem, postavljajući temelje za povezanu budućnost.

image

Honor je na IFA 2024 osvojio čak 39 nagrada „Best of IFA” zahvaljujući svojim vrhunskim uređajima. Magic V3, najtanji sklopivi telefon sa 9,2 mm debljine, dobio je pohvale medija poput TechRadar-a i Android Authority-a, dok je MagicBook Art 14 impresionirao odvojivom kamerom. MagicPad2 je oduševio OLED ekranom i naprednim audio-vizuelnim mogućnostima, pokazujući kako Honor postavlja nove standarde u tehnologiji i dizajnu.

Zanimljivo je da je ove godine na sajmu u Berlinu učestvovala i srpska kompanija Comtrade Distribution sa svojim brendom Tesla, koja se istakla kao prepoznatljiv inovator u industriji potrošačke elektronike. Takođe, Cecotec je pokazao svoja najnovija rešenja i tehnologije, doprinoseći bogatom spektru inovacija. Veliko interesovanje prisutnih izazvali su i Hisense, Gorenje i mnogi drugi…

image

Utisci sa sajma su izvanredni. Osećali smo se kao deo tehnološke budućnosti, s obzirom na sve inovacije koje su bile predstavljene: od letećih automobila, preko pametnih uređaja, do najnovijih dostignuća u oblasti veštačke inteligencije. Učestvovati na događaju gde su prikazani uređaji koji će u bliskoj budućnosti biti standard u domaćinstvima širom sveta, za nas je bilo izuzetno inspirativno.

Posebno nas raduje što smo bili svedoci istorijskog momenta – obeležavanja 100 godina od prvog IFA sajma. S tim u vezi, održani su i brojni paneli i radionice koje su se bavile temama održivosti, digitalnog zdravlja i ekološki prihvatljivih rešenja – tema koje su od ključnog značaja kako za tehnološku industriju, tako i za nas kao kompaniju.

Naša misija ostaje nepromenjena – pružiti našim kupcima uređaje i aparate koji prate najnovije svetske trendove i omogućiti im da uživaju u tehnologiji koja unapređuje život na svim poljima. Sa IFA sajma nosimo samo najbolje utiske.

LINKEDIN FEED X   T. x

Naši kupci zaslužuju najnovije i najbolje proizvode, a IFA 2024 nam je pružila sjajan pregled onoga što će oblikovati tržište u godinama koje dolaze. Kao kompanija posvećena inovacijama, ovakvi sajmovi nam pomažu da budemo u korak sa globalnim trendovima, ali i da predvidimo želje i potrebe naših kupaca.

Videti sve te inovacije na jednom mestu, razgovarati sa predstavnicima vodećih brendova i prisustvovati panelima o budućnosti tehnologije, dodatno nas motiviše da nastavimo pružati vrhunska rešenja našim kupcima. Održivost, pametni uređaji, digitalno zdravlje i AI tehnologije su u centru pažnje i raduje nas što ćemo imati priliku da ove proizvode i inovacije uskoro predstavimo i u našim prodavnicama.

Berlin nas je inspirisao, a IFA sajam nam je pokazao koliko tehnologija može unaprediti život svakog od nas. Sa nestrpljenjem očekujemo naredne korake u razvoju tehnoloških rešenja, a naši kupci mogu biti sigurni da ćemo im uvek ponuditi najbolje što tržište ima da pruži.

LINKEDIN FEED X   T. x
LINKEDIN FEED X   T. x
LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T.  x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x

LINKEDIN FEED X   T. x
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *