Aparat za kafu u poslovnom okruženju

blog x

Vodič za izbor i preporuke modela aparata za kfu prilagođenih različitim zahtevima u firmi

Efikasnost, pozitivna atmosfera i zadovoljni zaposleni čine ključne elemente uspeha svake uspešne kompanije, bez obzira na njen sektor ili veličinu. Jednostavan način da održite visok nivo produktivnosti, budnosti i zadovoljstva među zaposlenima jeste pružanje odlične kafe. Evo nekoliko saveta o tome šta bi trebalo da sadrže kafe aparati namenjeni firmama, kao i kako izabrati onaj model koji odgovara vašim potrebama.

Pripremite svoj omiljeni napitak i pročitajte korisne informacije koje će vam pomoći da donesete najbolju odluku prilikom izbora aparata za kafu, stvarajući prijatno radno okruženje.

Untitled design x

Kako izabrati aparat za kafu za kancelariju?

 • Jedna od ključnih karakteristika je pritisak u mehanizmu rada. Povećanje pritiska obično rezultira boljim aparatom, mada nije jedini faktor koji utiče na kvalitet i ukus kafe, kao i udobnost prilikom korišćenja aparata. Opšte pravilo je da aparati sa pritiskom od 15 bara pružaju odličnu kafu sa punim aromama i bogatom penom. Takođe, aparati koji omogućavaju pripremu dve kafe istovremeno obično imaju veći pritisak.
 • Važan faktor koji značajno utiče na izbor aparata za kafu u poslovnim okruženjima je vrsta kafe koju planirate pripremati.

Ako želite širok izbor, uključujući kapućino, caffe latte, makijato i druge varijante, aparat koji proizvodi samo espresso verovatno nije najidealniji izbor. Prilikom izbora aparata za kafu u kancelariji, preporučuje se da razmotrite modele koji pružaju više opcija, ukoliko to zadovoljava potrebe vaših zaposlenih.

 • Važno je takođe razmotriti funkcionalnost aparata – čak i ako pravi samo jednu vrstu napitka, trebalo bi da bude efikasan. Pre donošenja finalne odluke, istražite dostupne opcije i razmotrite da li želite aparat koji koristi kafu u zrnu ili praktične kapsule.

Postoji širok spektar modela, svaki sa svojim prednostima i manama. Ključ je u pažljivom određivanju prioriteta i izboru aparata koji najbolje odgovara vašim potrebama. Prilikom izbora aparata za kafu za firmu, razmotrite veličinu kancelarije, broj zaposlenih…

Za manje kancelarije sa manjim brojem zaposlenih, aparati za kafu na kapsule mogu biti odličan izbor. Važno je odabrati model sa odgovarajućim kapacitetom rezervoara za vodu, a opcije poput Dolce Gusto aparata nude bogat izbor kapsula različitih aroma i intenziteta. Modeli poput Nespresso Citizz takođe pružaju visok pritisak i raznovrsnost kapsula.

smiley people gathering coffee x

U konačnom izboru, obratite pažnju na kompatibilnost aparata sa kapsulama i odaberite onaj koji najbolje odgovara ukusu vaših zaposlenih, stvarajući tako prijatan radni ambijent.

 • Espresso aparati koji koriste mlevenu kafu nude priliku da istražite različite vrste kafe dostupne na tržištu. Ovi sofisticirani uređaji omogućavaju vam da odaberete kvalitet mlevene kafe po vašem izboru i jednostavno pokrenete proces pripreme.

Neki modeli, poput DeLonghi EC 685, čak omogućavaju upotrebu i određenih kapsula, pružajući vam dodatnu fleksibilnost. Ovaj aparat se ističe po jednostavnom upravljanju preko kontrolnog panela, funkciji zaustavljanja, prilagodljivosti visine nivoa kafe i obaveštenju o potrebi čišćenja kamenca.

Ako se odlučite za aparat koji koristi mlevenu kafu, ne morate potpuno zanemariti svežinu tek samlevenih zrna. Dodatak odgovarajućeg mlina za kafu omogućava vam da meljete kafu neposredno pre pripreme, pružajući vam maksimalan ukus. Međutim, važno je imati na umu da dodavanje mlina može produžiti proces pripreme, što može biti manje praktično u kancelarijskom okruženju. Ako je aroma i kvalitet kafe vaš prioritet, preporučujemo aparat sa ugrađenim mlinom kako biste garantovali vrhunski ukus u svakom gutljaju.

Prilikom izbora ovakvog aparata, razmotrite kapacitet posude sa kafom u skladu s brojem ljudi u kancelariji. Veći kapacitet će izbeći često dopunjavanje zaliha kafe.

Modeli poput Krups espresso aparata sa mlinom pružaju opcije finoće mlevenja, omogućavajući vam precizno podešavanje intenziteta ukusa i arome. Boschov model TIS30129RW takođe se ističe jednostavnim upravljanjem i sposobnošću pripreme različitih vrsta kafe jednostavnim pritiskom na dugme.

Zapamtite, sitnije mlevena kafa pruža intenzivniji ukus, dok krupnije samlevena zrna daju blažu, ali i dalje aromatičnu kafu.

 • Ako među vašim kolegama ima ljubitelja kapućina, makijata i sličnih užitaka, aparat sa dodatkom za pravljenje mlečne pene postaje esencijalan deo radnog okruženja. Različiti modeli aparata za kafu omogućavaju mešanje kafe i mleka prema odabranoj vrsti napitka, a neki čak imaju funkciju ispuštanja vruće pare za stvaranje vazdušaste i kremaste pene od mleka.

Neki od modela takođe pružaju opciju istovremene pripreme dve šoljice kafe, čime se eliminiše mogućnost gužve oko aparata, posebno kada je vreme za ispijanje kafe istovremeno sa kolegama. U tom slučaju potrebno je da aparat poseduje veliki kapacitet rezervoara za vodu.

Kada su u pitanju dodatne funkcije aparata za kafu u poslovnom okruženju, detalji mogu pružiti dodatni nivo zadovoljstva. Pored odgovarajućeg pritiska i vrste kafe, koji definišu osnovni izbor, vredi obratiti pažnju na nekoliko dodatnih opcija koje doprinose racionalnijem korišćenju aparata, štednji energije i personalizaciji napitaka.

close up machine making coffee x

Opcije kao što su:

 • Izbor temperature napitka: Mogućnost podešavanja temperature napitka je idealna za trenutke kada žurite, omogućavajući vam da izaberete optimalnu temperaturu za brzo konzumiranje ili uživanje u toplom napitku u hladnim jutrima.
 • Regulator jačine kafe: Za one koji konzumiraju više šoljica dnevno, ova opcija omogućava fino podešavanje jačine kafe tokom dana, pružajući svestranost u izboru između jačih i blažih varijanti.
 • Indikator nivoa vode: Praktičan indikator koji vas obaveštava kada je potrebno dopuniti rezervoar vode, održavajući nesmetanu pripremu kafe.
 • Grejač šoljica: Iako nije neophodan, ovaj dodatak održva napitke toplim duže vreme, utičući na ukus i celokupno iskustvo konzumiranje.
 • Automatsko isključivanje: Ova funkcija vam omogućava da podesite vreme uključivanja ili isključivanja aparata, prilagođavajući ga radnom vremenu. Automatsko isključivanje nakon određenog vremenskog perioda štedi energiju i obezbeđuje bezbednost.

Pažljivim izborom aparata sa odgovarajućim opcijama, svaki gutljaj kafe postaje pravo uživanje, dodajući dodatnu vrednost radnom okruženju.

Kada donosite konačnu odluku o izboru aparata za kafu za vašu firmu, obratite posebnu pažnju na nekoliko ključnih faktora koji će osigurati da iskustvo korišćenja bude istinski zadovoljstvo.

 • Jednostavno održavanje za maksimalnu praktičnost: Razmotrite kako se aparat održava i koliko je to jednostavno. Modeli sa funkcijom samočišćenja su dobar izbor. Pravilno održavanje doprinosi dugoročnoj izdržljivosti aparata i očuvanju kvaliteta kafe.
 • Laka upotreba: Izaberite aparat koji pruža intuitivnu i brzu upotrebu. U radnom okruženju, gde je vreme često ograničeno, izbegavajte modele sa previše koraka i komplikovanim procedurama. Automatski aparati za espresso, pružaju brzu pripremu savršene kafe bez komplikacija.
 • Definisani kriterijumi: Postavite jasne kriterijume, uključujući vrstu aparata, budžet, jednostavnu upotrebu i održavanje. Ovi faktori treba da budu osnova za vašu konačnu odluku. Jasno definisani kriterijumi pomoći će vam da izaberete aparat koji najbolje odgovara specifičnostima vašeg poslovnog okruženja.

Uz razmatranje ovih faktora i uz pomoć široke ponude aparata i povoljnih cena, izbor će biti olakšan, a radno okruženje će biti obogaćeno aromom najkvalitetnije espresso kafe.

Zaključak

Imajte na umu da, iako ne možete zadovoljiti sve ukuse, izbor pravog aparata za kafu može unaprediti atmosferu i doprineti pozitivnoj energiji u kolektivu. Različiti modeli i karakteristike mogu zadovoljiti različit eukuse stvarajući prijatno iskustvo za sve zaposlene.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *