Apple predstavio nove iPhone

x   T.

Apple predstavio nove iPhone modele: iPad 2021, iPad Mini 2021, Watch 7, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max

Prezentacija Apple California Streaming -a počela je izlaskom Tima Cooka na scenu i njegovim najavama noviteta na AppleTV + streaming servisu, od nove i aktuelne sezone fenomenalnog Teda Lassa do obožavatelja SiFi -a koji su se radovali seriji The Foundation zasnovanoj na Isaacovoj knjizi Asimov.

foto

IPad i iPad Mini

Appleovo veliko otkriće proizvoda na događaju bila je najnovija verzija iPada i iPad Mini sa 5G čipom.

Najavljen je novi budžetski iPada 9 2021 koji sada stiže sa čipom Apple Bionic A13, 10,2-inčnim ekranom u desnom tonu, novim nadograđenim kamerama, sa prednjom kamerom sa posebnim fokusom, podrškom za Apple olovku prve generacije. Takođe podržava funkciju True Tone koja prilagođava temperaturu boje ekrana ambijentalnom osvetljenju. Apple kaže da je sada 3 puta brži od Chromebooka. Uređaj košta 330 dolara.

iPad Mini 2021,dolazi sa novim ekranom od 8,3 inča i novim dizajnom. IPad Mini poseduje USB priključak tipa C i Apple je možda morao nazvati ovaj uređaj iPad Air Mini, što bi bio tačniji opis. Postoje i nove zadnje i prednje kamere od 12 megapiksela koje, kao i kod novog iPada 9 2021, podržavaju opciju Center Stage. Cena je 499 dolara.

Capture

Apple Watch 7

Apple Watch 7 stiže sa novim tanjim dizajnom i većim ekranom koji dolazi sa novim rasporedom ekrana, safirnim kristalima i IP6Ks vodootpornom sertifikacijom. Ovaj novi sat ima ekran koji je za 20 posto veći od Serije 6. Može da prikaže 50 odsto više teksta, a ima i punu tastaturu koju možete dodirnuti ili prevući da otkucate tekstualne poruke. Apple Watch 7 će koštati 399 dolara. Apple u ponudi zadržava i Watch 3 sa cenom od 199 dolara kao i Watch SE od 279 dolara.

Apple Fittness+ je bio sledeći segment prezentacije koji je i dalje duboko integrisan sa Apple Watch pametnim satovima.

foto

iPhone 13 mini, iPhone 13

Uređaji imaju novi izgled sa sistemom sa dve kamere koje su raspoređene dijagonalno.

IPhone 13 i iPhone 13 mini rade na čipu A15 Bionic i imaju dugotrajnije baterije. Iz Applea su rekli da će baterija iPhonea 13 trajati 2,5 sata duže od iPhonea 12, a baterija iPhonea 13 mini 1,5 sati duže s jednim punjenjem.

Imaju novi raspored glavnih kamera i manji FaceID izrez. Par iPhone 13 i dalje dolazi sa kamerama od 12 megapiksela koje sada imaju otvor blende f / 1.7, ali i tehnologiju stabilizacije slike sa senzorskim pomakom poznatu iz prošlogodišnjeg iPhone 12 Pro Mak. Izuzetno široka kamera je i dalje 12 megapiksela. Kamere podržavaju novi video režim pod nazivom Cinematic Mode koji vam omogućava da promenite fokus tokom snimanja kako biste postigli efekat koji se često vidi u filmovima. Cena iPhonea 13 Mini je 699 dolara, iPhone 13 košta 799 dolara, a početna količina memorije je sada podignuta sa 64 GB na 128 GB.

iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Mak

iPhone Pro serija telefona: iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Mak zadržavaju veličine ekrana od 6,1 i 6,7 inča, ali sada dolaze u novim bojama, sa manjim FaceID izrezom, većom baterijom i novim Apple A15 Bionic čipom. Ekran sada nosi naziv SuperRetina KSDR, kao i ProMotion tehnologija koja dinamički menja brzinu osvežavanja ekrana sa 10 na 120 Hz. Sve tri kamere su nadograđene, pa čak i telefoto kamera stiže sa noćnim režimom, ali nažalost i dalje sa 3k uvećanjem. Glavna kamera ima otvor blende f / 1,5, dok je ultra široka kamera sada f / 1,8. IPhone Pro serija naravno podržava Cinematic Mode pri snimanju videa, a što se tiče fotografija, sada postoji makro režim. Veće baterije u kombinaciji sa čipom A15 Bionic omogućavaju 1,5 sati duže trajanje baterije na iPhoneu 13 Pro, dok verzija Mak dobija povećanje od 2,5 sata. Cena za manji Pro model je 999 dolara, dok Mak model košta 100 dolara više, odnosno kreće od 1099 dolara.

Količina dostupne memorije sada je povećana na najviše 1 TB, u poređenju sa trenutno dostupnih 128, 256 i 512 GB. Pametni telefoni dolaze u pet novih boja: roze, plava, crna, bela i crvena.

photo

Prednarudžbe za iPhone 13 seriju počinju sledećeg petka, 17. septembra, a telefoni za korisnike počeće da stižu 24. septembra.

Izvor: The Verge i Balkan android

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *