Ko ne voli poklone?

baner za Cokino ćoše

Svim pripadnicama ženske veroispovesti srećan 8. mart.

Džaba je moja baba mudrovala i govorila, “koliko imaš Coko toliko se i prostri”. Ne mogu ja tako, jer koliko god da imam, uvek mogu da potrošim više. Voli Coka i da daje, ali i da prima. Biću vam iskrena, volim praznike zato što volim poklone. Šta ću, to je jače od mene. I uvek nagovestim šta bih želela i to onako izokola kao slučajno i diskretno. A ne posle da moram da fejkujem oduševljenje.

Dobro, dobro, znam da nije sve u novcu, nešto je i u parama. I hvala svim hrabrim ženama iz prošlosti koje su se pre mnogo decenija izborile da nam danas bude mnogo dobro. Brakove nam više ne ugovaraju roditelji, ne čuvamo više ovce nego idemo u školu kao i braća nam, ono što nasledimo delimo na pola sa njima. Možemo da izađemo van kuće i u mini haljinici i da nam nožice i ručice budu glatke, izdepilirane… Praznik samo što nije i muči me nešto. Šta li će ovaj moj macan da mi pokloni? Ustvari, kako da ga navedem da mi kupi ono što želim. Iznesem mojoj drugarici Taki pakleni plan.

“Slušaj moraš da mi pomogneš da mi ne kupi neku glupost, nego ono što hoću. Obradi ga onako izokola, kao što ti umeš, okruglo pa na ćoše. Juče sam s Jecom svratila do Tehnomedie i svašta nešto je na popustu. E sad ima da odreši kesu ne zvala se ja Coka. Ponekad mi se čini da je stipsa, jel znaš? Sve kao filozofira kako je to praznik koji on ne priznaje, ljubav se ne pokazuje skupim poklonom itd.”

“Dobro, dobro. Šta si videla?”

Pametni sat Moye, Rowenta četku i figaro za kosu koji je i suši i uvija i ispravlja, a može i da mi kupi onaj epilator za trajno skidanje dlačica Philips.”

“Slušaj, imam super plan. Dolazimo kod tebe. Ti spremi nešto. I onda ćemo i Jeca i Marence i ja da ga obradimo i napadnemo pričom sa svih strana i nešto će da uspe.”

E znala sam ja, mojoj Taki mozak radi 300 na sat. Ta kad nešto predloži ili uspemo ili bude potop, nema sredine. Zakažem randevu i sedeljku. Napravim 723 palačinke. Noge mi otpadoše od stajanja. Od toga trećina mi se zalepila za tiganj i malo se osećale na zagorelo. Spremim i sokiće i slane keksiće. Preznojim se 13 puta, usmrdim ceo stan, istuširam na brzaka i čekam. Evo ih. Gledam Dukicu, nasmejan i lepo raspoložen. Baš mi je sladak. Jedoše, piše i toliki moj trud, a dobila sam od njega samo jedno “mmmm” i “fino” i “njami, njami”. Loš predznak. Počesmo da pričamo na razne teme i stigosmo do Dana žena i poklona.

Jeca reče kako se seća da su učiteljici nosili saksije sa zumbulima kupljenim u cvećari pre škole. Taki kroz osmeh dodade “a bakama karanfile, a mamama ruže umotane u celofan”. Marence se priseti kako smo na časovima likovnog pravili od kartona čestitke za mame u obliku srca i da je njegova tu čestitku posle čuvala među stranicama kuvara i ponosno pokazivala komšinicama.

“Dosta sa evociranjem uspomena, nego da vidimo ko će šta sada da pokloni,” pokušala sam da ih navedem na pravi kolosek.

Taki me gleda razrogračenih očiju i ne može da veruje šta čuje. Šapnem joj na uvce: “Jedan je život i zato moramo da ga iskoristimo na najbolji način i da budemo uvek gepardice.”

Ovaj moj samo ćuti. Taki da izvadi situaciju predloži da malo prelistamo ponudu na nekim sajtovima.

“Tehnomedia ima neku prazničnu akciju povodom praznika i super su popusti. Nećemo da kvarimo sedeljku, nego možemo svi sve da vidimo na sajtu.”

Otvara laptop, ukuca tehnomedia.rs i surpriseeeeeeee. Ooooo kako im je dobar sajt.

“Ej vidi promenili su ga. Baš mi se sviđa. Opa vidi kako je brz i pregledan i super izgleda. Evo ga sat koji sam videla da je na akciji. Tu su i slike i sve je lepo napisano kakav je i šta može, ovo, ono. U poverenju, momak mi ga je već kupio,” slaga Taki ne trepnuši. To su one, korisne laži.

Zagrlim mog macana, coknem ga sočno i preuzimam inicijativu.

“Duki, jel mi veruješ da bi me ovakav poklončić usrećio? Čekaj da vidimo sve detalje na sajtu. Bože, kakva lepa ljubičasta boja. Piše, Moye pametni sat Kronos Fit Buddy Smart Bracelet Purple. I da vidimo šta još piše.”

sat x

Pametni sat Kronos Fit Buddy će vam omogućiti da pratite svoje vitalne funkcije i još mnogo toga sa elegantnim linijama ovog gadžeta od kojih nećete biti odvojeni. Merenje koraka, kalorija, otkucaja srca, krvnog pritiska, praćenje kvaliteta sna, samo su neke od funkcija koje će vam olakšati svakodnevne aktivnosti. Obaveštenja: sve aplikacije, SMS i pozivi (mogućnost odbijanja poziva). Kompatibilnost sa Android, iOS. Trajanje baterije 5 do 7 dana.

Moj muškarac gleda tupo u ekran i ćuti. Mislim svi ćute. Jeca uskače u pomoć.

“Meni je dragi obećao da će za ovaj praznik da mi kupi Rowenta stajler četku za kosu. Isto je na akciji, a svašta može da radi sa kosom. Sama se vrti i sa njom em sušiš košu, em praviš lokne, a možeš i onako ravno da je feniraš. Ma čudo, stvarno. Videla sam na reklami.”

Sada svog princa zagrlim još jače i čvrsto privijem uz sebe i počeh da cvrkućem.

“E ajde da vidimo taj stajler za kosu. To mi treba isto. Stvarno je super ovaj Tehnomedia sajt. Sve je pregledno i pogledaj odmah i brzo sam našla i ovo čudo za kosu. Ljubavi, pa vidi kako je jeftino! Piše cena samo 8 099 dinara za Rowenta CF 9530. Uuu dobra mu je snaga 1 000W. Hajde da zajedno čitamo šta sve može.”

cetka x

Dvostruki booster jona maksimizuje proizvodnju jona koji smanjuju statički elektricitet kose, za glatku kosu jednostavnu za oblikovanje. Keramička obloga osigurava lepotu i sjaj kose. Automatska rotacija za profesionalne rezultate kod kuće, istovremno sušenje i oblikovanje. Jednostavna za upotrebu, četka se vrti u oba smera za izuzetnu praktičnost tokom sušenja i oblikovanja. Ima 2 keramičke četke koje se prilagođavaju tipu kose za personalizovano oblikovanje i sušenje, za dužu i deblju kosu, srednju ili kraću kosu, tanku kosu i šiške. Ima 3 temperature i brzine za kontrolisano oblikovanje. Dugotrajne rezultate pruža funkcija hladnog vazduha.

Pogledam momka krajičkom oka. Bulji u ekran i k’o da mu maca pojela jezik. Vidim sav se preznojio. Učinilo mi se kao da je otvorio usta da nešto kaže, ali nije pustio glas iz grla. Uskače sada Marence. Dao je sve od sebe i kao se složio s Dukijem oko neslavljenja, pa kao zašto samo praznik za žene, a gde su oni- muškarci i ko kiša oko Kraljevice počeo ni tamo, ni vamo. Taki ga munu laktom, što je u prevodu značilo – pređi na stvar. I ispao je drug, da ne grešim dušu.

Moram da ti priznam da sam ipak kupio devojci poklon, jer znam da očekuje pa da je ne razočaram, neko čudo za skidanje tepiha sa tela, he he,” reče.

Coko, sad ili nikad, kažem sebi.

“Ma nećemo mi devojke da slavimo ništa, samo nam lepo date po poklon i svi budu ” happy”, ha ha ha.”

Zagrlim ga obema rukama, utanjim glas ko operska diva, malo počnem da se uvijam oko njega kao zmijuljak i počnem da objašnjavam kako je stvarno kupio super poklon devojci, ali naravno nećemo da joj otkrijemo šta je da se iznenadi. I kako se pokazao baš, baš, jer nije štedeo. I dok sam tako mlela, nađoh na sajtu brzinom munje to što sam htela.

“Ljuuubavi, sad će proleće, a vidi ne moram da idem kod kozmetičarke više, nego sa ovim epilatorom mogu trajno da skinem dlačice u domu svom. Uuu vidi šta je modela, ali ovaj mi je top Philips Lumea BRI 957/00. Nemoj Dukice moj da pomisliš nešto krivo, ali ne treba da štediš na svojoj Coki. Ja to zbog tebe da ti budem lepa i negovana. Sad je zbog praznika na akciji i ako mi ga kupiš platićeš skoro 20 000 manje. .

Bacim kao nežan pogled na mog macana i vidim oblio ga znoj. Valjda nije “ladan” prođe mi kroz glavu. Sada udarim još jači tempo. Čitam, pričam, objašnjavam. Odjednom je nekako malčice posiveo u licu i zagrcnu se i poče da kašlje. Šta li mu bi? Udarih ga 5,6 puta svom snagom otpozadi i kao malo se povratio. Nastavljam da čitam šta piše na sajtu.

epilator x

Philips Lumea koristi IPL tehnologiju, odnosno intenzivno pulsno svetlo. Uz pomoć ove tehnologije, svetlost putuje do korena dlačice, gde stimuliše opadanje i dalje usporava njihov rast. Aparat usporava rast dlačica, a rezultati su vidljivi nakon nekoliko tretmana. Epilacija je bezbolna, a uređaj je lak za korišćenje. Dodatnu pogodnost je i Lumea IPL aplikacija za mobilne telefone, gde korisnik može da izabere plan, a aplikacija podseća kada je pravo vreme za sledeću epilaciju. SenseIQ tehnologija je sa SmartSkin pametnim senzorom. Ovaj senzor detektuje nijansu kože, čak i ako je sezonsko sunce uticalo na promenu nijanse i prilagođava intenzitet svetlosti lampe boji kože. Velika pogodnost su brojni nastavci za tretiranje lica, pazuha, tela i bikini regije tela, zbog čega se lako prilagođava svakoj regiji sa neželjenim dlačicama.

Ćuti on, ćutimo svi. Tajac. Kaže tiho da mu nije mu dobro i da mora da krene. Nisam se zabrinula, jer znam da je sada na slatkim mukama, jer ne zna za koji poklon da se odluči od ova 3. Sigurno ga to sekira. Srculence moje. Ustadoše svi, da se ne separatišu, izljubismo se u obraščiće bratski i odoše.

Zove me danas “moja ljubav” i kaže:

“Coko moja, ti znaš moj stav o poklonima za Dan žena, ali ipak sam rešio da popustim i stižem za sat vremena kod tebe da ti prvi čestitam praznik i to pre 8. marta.”

Neizdrž me uhvatio iste sekunde. Jao, šta li je izabrao. Ne mogu da ga dočekam. Evo ga. Odmah sam mu se bacila u zagrljaj i zamalo da mi iz oka pobegne suza radosnica.

“Coko, sunce moje, srećan ti praznik. Volim te. Izvoli poklon.”

I pruži mi lepu, ukrasnu, fensi kesu sa šljokicama. Otvorim kesu i zamalo da padnem u nesvest. Ugledah saksiju. Dobila sam afričku ljubičicu za na prozor i papirnati izraz ljubavi koji je sam napravio od papira. Vauu.

“Ljubavi, vidi kako sam te nacrtao”.

Gledam i ne verujem, ovaj antitalenat za sve, pomislih u sebi. Glava mi ko krompir, ruke štapaste, oči gledaju različite strane sveta, usta iskrivljena. Priča ko navijen kako njemu ništa ne znače pokloni i materjalna vrednost i bla bla. Ma ko tebe bre pita, mislim se, o meni se radi! Auuu Coko, biće ovaj uskoro bivši. Neću da pravim botaničku baštu, jer bi to cveće uvenulo za par dana. Al sam izabrala dečka, svaka mi čast. “Nisu se Klara Cetkin i sve one silne revolucionarke borile za cveće nego za svoje mesto u društvu,” objašnjavam mu srčano.

“Volim konkretne stvari, koje ne venu. Mogao si bar onaj sat da mi kupiš, ako ti je baš do para.” Obradovala sam se onoliko, a ustvari se uznemirila. Čekaj bre, pa jel Coka za ljubičicu?! Kao baš je kul. Ne, ne mogu da budem mula i ćutim. Ma izgleda da je ovaj moj ipak konj, ništa od princa. I znate šta, ostavila sam ga. Šta ima da mu objašnjavam. Kad ne ide, ne ide. Pao je na sitnicama i ko zna šta bi bilo kada dođu krupnice.

Sada sam malkice ljubomorna na drugarice koje će dobiti znaš kakve dobre poklone. Trpi Coko posledice, kada ne znaš da izabereš. Sama ću sebi da kupim poklon za praznik. I ima da kupim i lumeu i sat i četku. Neću da štedim na sebi. Jedna je Coka. Ajd zdravo. Odoh.

I can buy myself flowers“, što bi rekla Majli Sajrus. Ljubi vas i voli vaša Tehno Coka.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *