Cokina noćna mora

promo baner

ZOVEM SE COKA I MNOGO VOLIM DA KUPUJEM. OBOŽAVAM DA ISTRAŽUJEM I RADOZNALA SAM. NIJE MI ŽAO DA DAM I POSLEDNJI DINAR ZA NEŠTO ŠTO MI SE DOPADNE.

Stanje u mom novčaniku je ovih dana jadno, tako da moram da izvedem vratolomije ako želim da kupim nešto dodatno. Pored plaćanja mesečnih računa i hrane jedva da mi ostane nešto. Požalim se ja mojoj drugarici Taki, koja uvek na sve gleda kroz ružičaste naočare.

” Znaš šta, blam me je bre kad izađemo, a svi oko nas vade super telefone, a mene je sramota da ovaj stavim na sto. Drugo, iPhone pravi najbolje fotke. Ona Ana kad izbaci fotku na Instagram ne liči na sebe. izgleda ko da je sišla s reklame. Normalno, jer se slika iPhone – om. Hoću da kupim iPhone i to neki najbolji. iPhone sanjam godinama, ali mnoooogo je skup.”

Onako vesela i raspevana odmah mi predloži da krenemo u akciju. Moja Taki želi nov laptop. Obilazile smo prodavnice i prodavnice ali situacija je svuda ista. A onda, otkrovenje, ulazimo u radnju gde nas dočekuju vedri i ljubazni prodavci. Tehnomedia.

“Kakva prodavnica. Sve sija i blješti. Ej Coko, pink i roze su moje boje. Ovo je dobar znak i ovde ćemo sigurno naći ono što tražimo,” namignu mi i šapnu drugarica.

Ufff, vidim moj toliko željeni model telefona izložen, prosto da poželiš istog trenutka da ga poseduješ. Mogu i boju da biram. Šta da vam kažem, ljubav na prvi pogled. Stojim, gledam cenu, malo se preznojavam, češkam i ništa ne mogu da smislim. Posmatram nekog lika pored mene koji je upravo ušao u radnju. Pogledao dva, tri modela telefona, uze moj toliko sanjani iPhone 14, obrnu ga levo-desno, razmisli o boji delić sekunde i produži do kase. Očas posla, kakvo zavirivanje u novčanik, kakve munje, trice i kučine, okretanje oko svoje ose, razmišljanja, coktanja i dubokoumna razmišljanja. Za ženska stvorenja je to rezervisano. A muški to završe dok trepneš. Uzmu, platie i nose.

Gledam gde se izgubi moja Taki. Tačno sam znala, eno je u delu gde su smešteni laptopovi i uzdiše.

U tom trenutku mi priđe prodavačica i poče da objašnjava. Kaže, mogu da ga kupim na 36 mesečnih rata. Čoveče kako me je odmah procenila i kako je znala šta mi je potrebno. Dobro je, ima nade. Postoji rešenje za sve, lepo me je naučila baba, al ja svojeglava hoću sve istog trenutka, sad i odmah.

“Uskoro, 21. novembra počinje Crni petak u Tehnomedia prodavnicama i pripremili smo velike popuste. Možete platiti i na rate. U periodu od 21. do 30. novembra preko Euro banke direktno po keš i akcijskoj ceni, možete kupiti željeni telefon i druge artikle sa popustom na 36 rata. Možete i preko Addiko banke u periodu od 23. do 29. novembra obaviti kupovinu proizvoda koji su na popustu u vrednosti od 10 000 do 90 000 dinara na odloženo od 6 do 24 rate. I Raiffeisen banka omogućava plaćanje do 24 rate po keš ceni od 24. do 29. novembra,” lepo i detaljno me upozna prodavačica sa povoljnostima i odmah mi je vratila osmeh na lice.

A kada je počela da mi objašnjava šta sve može i kakva je to mašina od telefona, definitivno sam rešila, to je to. Normalno, najbolji telefon za najbolju Coku kakva sam ja. Ih da sam tako slušala i svoje profesore na časovima u školi ne trepćući,  gde bi mi bio kraj.

Kaže meni prodavačica da ovaj moj telefon, mislim nije još uvek moj, ali biće, ima jedan od najmoćnijih procesora, jednu od najboljih foto i video kamera, stereo zvučnike, IP68 zaštitu, kompaktne dimenzije, stereo zvučnike, bežično punjenje, face ID, neverovatan broj dodataka i normalno “kompatibilan” (spojiv) je sa Apple proizvodima.

Pružila mi ga je i definitivno – to je to. Ivice sa bočne strane su malo zaobljene, dok mi okvir lagano hladi dlan. Kućište uopšte ne klizi, kao da nema staklo na zadnjoj strani. Tako je lagan, samo 172 grama. Mali je i kompaktan i praktičan – taman za moju omiljenu torbicu. Znate šta, ovo je dokaz da veličina stvarno nije bitna, jer može sve. Objašnjava mi da je iPhone 14 praktičan i lak za upotrebu. Na prednjoj strani je ravno staklo, a na poleđini keramička zaštita.

“Dijagonala ekrana ovog telefona je 6,1. Rezolucija 2532 x 1170 pix. Procesor Hexa Core 3,23 GHz, 1,82 GHz. Zadnja kamera 12 + 12 Mpix, a prednja 12 Mpix + SL 3D. Operativni sistem  iOS 16. RAM memorija 6GB, a interna 128GB. Kapacitet baterije 3279 mAh…” i detaljno opisala sve karakteristike telefona. Negde na pola njene priče moje misli su već plutale prostranstvom i izgubila sam se. Već sam zamišljala kako je iPhone konačno moj i u kojim pozama ću da se slikam i gde i s kim i…

“Šta ste odlučili,” trgnu me iz maštanja ljubazan glas prodavačice.

“Hvala Vam, sačekaću Crni petak i kupiću ga na popustu, ali platiću na rate,” odgovorila sam.

I još mi je na kraju rekla da Tehnomedia sprema ogromne popuste za sve živo i za mnoge druge telefone i ti mrak popusti za Crni petak počinju u ponedeljak 21. novembra.

I da vam više ne prepričavam, jer ja sam donela odluku. Kupujem. Još samo par dana da izdržim i nekoliko noći da ne spavam i biće vala ovaj iPhone moj ne zvala se ja Coka.

Neću više da vas smaram i da kukam. Malo sam sekiracijom narušila svoje zdravlje, ali sve će to meni moj iPhone da zaleči.

Grli Vas i voli Vaša Tehno Coka!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *