Sve drage uspomene na jednom mestu

x Meorijska kartica

Znamo da volite na telefonu da imate fotografije, video snimke i muziku – uvek dostupno dok ste u pokretu. Kada se memorija popuni, potrebna vam je memorijska kartica.

Koliko puta vam se desilo da ste želeli nešto da slikate ili snimite ali vaš uređaj je pokazao da je sav prostor za skladištenje popunjen? Zato vam je neophodna memorijska kartica kako ne biste propustili da zabeležite neki važan trenutak.

Bez obzira na to koliko prostora na uređaju imate, posle određenog vremena ćete morati da razmišljate o kupovini dodatne, veće memorijske kartice. Memorijske kartice SD odlikuje veća brzina prenosa podataka. Većina SD kartica ima sa strane prekidač kojim se sprečava slučajno brisanje podataka s kartice.

Memorijske kartice su elektronske fleš memorije za skladištenje podataka. Koriste se u digitalnim foto aparatima, mobilnim telefonima, tabletima, laptopovima, igračkim konzolama…Većina su piši-briši i mogu čuvati podatke bez napajanja.

Micro SD kartice su iz porodice SD (Secure Digital) kartica, a ima dve sestre ili brata, to su SD i mini SD kartica. Klasa je veoma važna, a kod SD kartica postoji 5 klasa, to su: Class 0, Class 2, Class 4, Class 6 i Class 10. Broj pored reči class označava minimalnu brzinu upisa podataka na karticu u megabajtima. Prilikom definisanja ovog standarda se pre svega računalo na to da je prilikom snimanja videa najbitnija brzina upisa. Brzina čitanja varira od kartice do kartice i obično je veća od brzine upisa. Klasa 10 ima veće brzine upisa i brzina se ne smanjuje sa većim fajlovima. U Tehnomedia prodavnicama možete birati između: MICRO SDHC, SDHC, SDXC, MICRO SDXC. Dodatni prostor za skladištenje materijala u telefonu, fotoaparatu, tabletu ili bilo kom drugom uređaju dobićete zahvaljujući memorijskoj kartici. Prilikom odabira memorijske kartice za digitalni fotoaparat ili mobilni uređaj treba obratiti pažnju na kapacitet, odnosno šta ste predvideli da na njoj čuvate, broj slika, ili dužina video materijala ali i koja je klasa memorijske kartice najpogodnija za vaš uređaj. Što je veća klasa kartice to je i brzina čuvanja podataka brža. Micro SD kartica se najčešće koristi za povećanje memorije na mobilnim telefonima i tabletima. Brzina SD kartica je brzina upisa odnosno čitanja informacija sa kartice i meri se u MB/s (megabajti u sekundi). Mnogi uređaji imaju ograničenu internu memoriju  i da vam se ne bi dogodilo da propustite neki važan trenutak ili događaj u svom životu, svratite u Tehnomediu po svoju memorijsku karticu . Možete birati između brendova: Kingston, Sandisk, Toshiba.x Kartice

U zavisnosti od potrebe korisnika, izbor varira. Ako ste na primer amater koji tek ulazi u svet fotografija, 32 GB bi trebalo da zadovolji vaše potrebe, dok su za one malo ozbiljnije potrebni veće kapaciteti kao što su modeli od 64 GB i veći. U Tehnomedia prodavnicama možete izabrati karticu kapaciteta: 128 GB, 16 GB, 200 GB256 GB, 32 GB, 400 GB, 512 GB, 64 GB, 8 GB.

Memorijskih kartica može da se koristiti za jednostavni transfer podataka sa jednog na drugi uređaj. Uz čitač kartica na laptop računarima vrlo jednostavno možete prebaciti fotografije sa telefona ili digitalnog fotoaparata na vaš laptop, na primer.

Vaša TEHNOMEDIA nudi ODLIČAN IZBOR. Posetite nas i uverite se. Dobrodošli.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *