Grejanje klimom

x Blog Klime

Klima uređaje mnogi koriste za grejanje. Ovo je jedan od najjeftinijih, najsigurnijih i najčistijih načina grejanja.

Kada dođu hladni dani glavna tema je grejanje. Prilikom kupovine klime odlučite se za onu sa oznakom inverter jer one greju i na veoma niskim temperaturama. Najekonomičnije su kada se radi o potrošnji struje.

Tako na primer, klima dvanaestica ima potrošnju struje od 1,2 kW, a daje 3,5 kW prilikom grejanja ili hlađenja.

image

Grejanje na klimu je veoma popularno. Vaš dom će uvek biti topao zahvaljujući ovom uređaju i zbog toga je ovakav vid grejanja odličan izbor. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite inverter klimu po svojoj meri. Prilikom kupovine obratite pažnju na: energetsku klasu, potrošnju električne energije, kvalitetu elektronike, veličini SCOP-a, kapacitetu odnosno koliko kW proizvodi uređaj i naravno garanciji.

SCOP oznaka nam pokazuje odnos potrošene električne energije i dobijene toplotne energije. Ako je veća vrednost koeficijenta prikazana to znači da dobijate veću efikasnost kao i jeftinije grejanje na klimu.

Inverter klimu možete priključiti na najobičniju utičnicu u svom domu. Neće zauzeti veliki prostor u domu jer se montira na zid visoko. Nije vam potrebna kotlarnica kao ni prostor za smeštaj ogreva. Koristi se jednostavno pomoću daljinskog.

Inverter klime se razlikuju od običnih po vrsti kompresora, elektronici i zato što ne prestaju sa radom kada postignu zadatu temperaturu već samo smanjuju broj obrtaja i održavaju temperaturu.

image

Klime rade na principu sabijanja i širenja gasa, a ne koriste elektro grejače. Svoj rad zasnivaju na termodinamičkom principu. Veću temperaturu gasa koji prolazi kroz jedinicu stvara veći pritisak kompresora a tako za grejanje i veću temperaturu.

Inverter klime su idealne jer dobijate dva uređaja u jednom. Zimi se grejete, a leti hladite. U zavisnosti od modela možete je isprogramirati da se sama uključi. Ako želite da vam uvek bude toplo u domu možete izabrati pametno grejanje na klimu kojim ćete upravljati pomoću svog telefona preko aplikacije. Ove klime poseduju integrisanu WiFi konekciju tako da možete da menjate režim rada ventilatora kao i da podešavate temperaturu bilo gde da se nalazite. Inverter odlikuje i veoma tih rad.

image

Inverter sistemi su doneli pravu revoluciju kod grejanja na klimu. Rade bez problema na temperaturama od -22 do 43 stepana. Često se govori o uštedi energije. Kada postigne željenu zadatu temperaturu inverter klima ne prekida sa radom već samo smanjuje broj obrtaja. Tako se ostvari ušteda od 30 %. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *