Indukcioni rešoi šampioni brzine

x Ugradne Ploce

Indukciona ploča je idealna za brzo podgrevanje hrane i pripremu napitaka. Mala je i lako prenosiva. Jednostavno se koristi i štedi struju.

Ovaj mali kuhinjski apart moderne tehnologije je spas za sve. Danas se može naći u skoro svakoj kuhinji. Ako želite brzo da spremite neki obrok, skuvate neki napitak ili nešto drugo indukcioni rešo odnosno ploča će vam pomoći. Lepog su i jednostavnog dizajna tako da ćete je uklopiti u svaki prostor. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i izaberite model koji vam najviše odgovara.

image

Indukciona ploča radi na principu magnetne privlačnosti. Na provodnik kroz koji protiče električna energija deluje magnetno polje. Dno posude za kuvanje se tako zagreva i to je u odnosu na klasične ringle prednost indukcionih ploča. Toplota neće delovati na celu ploču već samo na dno posude a nju možete staviti bilo gde. Energija se štedi tako što preostala površina ostaje hladna. Samostalna indukciona ploča može da se koristi gde god poželite, jer je laka pa je možete poneti sa sobom. Biće vam velika pomoć ako krenete na izlet ili ako želite sami da spremate hranu gde god da idete. Poseduje jednu ili dva dela za kuvanje. Temperaturu možete podesiti po želji kao i vreme za kuvanje zahvaljujući tajmeru koji ima. Ploča će se nakon isteka zakazanog vremena sama automatski isključiti. Indukciona ploča je odličan izbor i zato što se brzo zagreva, pa tako na primer za 30 sekundi možete skuvati kafu. Indukcione ploče se brzo zagrevaju, ali i hlade. Zagrevanje prestaje čim se posuda pomeri sa ploče.

Održava se lako.Potrebni su vam samo mlaka voda, običan deterdžent i sunđer ili kuhinjska krpa.

Posuđe koje se koristi mora biti napravljeno od materijala koje privlači magnet. Takvo indukciono posuđe ima oznaku, ali svakako možete proveriti bilo koje tako što ćete na dno posude staviti magnet i ako se privuče možete ga koristiti.

Tehnomedia vam nudi odličan izbor prenosivih i mobilnih indukcionih ploča poznatih brendova po povoljnim cenama.

image

Istorija…

Rešoi su nastali u 19. veku. Shichirin se zove preteča rešoa. Korišćen je u japanu u Edo periodu, a uređaj je ličio na gril. Svoju verziju te mobilne peći stvorio je 1837. godine Francuz Alexis Soyer. Funkcionisala je poput kerozinske lampe u kojoj se fitilj koristio za izvlačenje goriva iz rezervoara ili rezervoara do gorionika. Rešoi su najveću popularnost doživeli tokom Krimskog rata. Topao obrok u svakom trenutku imali su vojnici zahvaljujući čuvenoj Soyer pećnici. U to vreme nastala je i takozvana ruska pećnica. Tu prenosivu peć na alkohol je napravio planinar Francis Fox Tuckett. Najlakše i najbrže su rešoe prihvatili englezi. Ameriku su osvojili početkom 20. veka. U ranim 1 900-im pojavili su se prvi patenti indukcionih ploča, a današnji moderni modeli imaju opciju jačine zagrevanja i LED displeje.

Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite po želji i meri indukcionu ploču. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *