Kako izabrati usisivač?

x Kako izabrati usisivac

Ni jedno domaćinstvo ne može bez usisivača. Ako ste u dilemi za koji da se odlučite, Tehnomedia ima odličan izbor.

Kućni posao oko usisavanja prostorija retko ko voli. Međutim, uz kvalitetan usisivač sve je jednostavnije i lakše. Kupovina ovog aparata danas nije nimalo laka, s obzirom na bezbroj modela koji se nalaze u ponudi. U Tehnomedia prodavnicama nudimo veliki izbor modela usisivača različitih performansi: akumulatorski usisivačparočistačsa kesomsa posudomsa vodenim filterom, za pepeoza suvo i mokro usisavanje.

Ležeći usisivači su najpopularniji zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti. S njim mogu da se očiste i manje dostupna mesta u prostoriji kao i nameštaj, zavese, auto… Ima nastavke koji to omogućavaju. Ovi klasični usisivači su dobri za različite prostorije i površine i dolaze sa puno različitih nastavaka.

image

Uspravni, odnoso štapni usisivači imaju kraći usisni put. Temeljno i brzo čiste tepihe i dobar su izbor za vlasnike kućnih ljubimaca. Jednostavni su za korišćenje. Rade na baterije i zahtevaju redovno punjenje i nema saginjanja kod korišćenja.

Ručni usisivači su praktični za usisavanje auta i nameštaja na primer. Odlični su za usisavanje manjih i nepristupačnih površina. Ovi usisivači su dobri za manje površine i lako su prenosivi.Poseduju integrisanu punjivu bateriju i predviđeni su za bežični rad.

image

Robot usisivači sve rade sami i zavlači se na manje dostupna mesta. Rade na principu veštačke inteligencije i mogu da se kreću samostalno zahvaljujući ugrađenim senzorima. Imaju mogućnost navođenja pomoću daljinskog upravljača, a kada završe sa radom vraćaju se u bazu na punjenje baterije. Predviđeni su za čišćenje parketa i pločica i bez problema mogu da prelaze preko pragova i drugih prepreka visine do nekoliko centimetara.

Pre nego što se odlučite za određeni model obratite pažnju na vrste filtera i posudu za prašinu.

U grupu usisivača, gde je kesa u ulozi filteraspadaju oni konvencionalni kod kojih ne postoje dodatni filteri, već sama kesa preuzima njihovu ulogu. Usisivači koji imaju Hepa filtere su veoma traženi. Ovi izduvni filteri obezbeđuju visoku efikasnost zadržavanja čestica nečistoće. Pri usisavanju izlazi pročišćen vazduh, a na samom filteru se zadržavaju nečistoće i neprijatni mirisi. Zahvaljujući njemu prostorija u kojoj boravite ostaje čista i zdrava za boravak. Postoji nekoliko klasa Hepa filtera, koje su u specifikaciji označene slovom H i odnose se na stepen zadržavanja čestica nečistoće veličine. Hepa filteri mogu biti perivi i neperivi. Ukoliko se odlučite za perivi, imaćete s vremena na vreme dodatni posao oko pranja samog filtera. Nasuprot tome, neperivi filteri zahtevaju zamenu posle određenog perioda. Možete se odlučiti za dve varijante usisivača sa HEPA filterima: sa kesom ili sa posudom. Usisivači sa vodenom filtracijom garantuju temeljno čišćenje i imaju opciju suvog i mokrog čišćenja, tako da mogu da se koriste i za dubinsko čišćenje tepiha i nameštaja. Neće biti neprijatnih mirisa, kao ni širenje prašine.

Prosečan nivo buke koju stvara usisivač kreće se oko 78dB. Kao orijentir može poslužiti podatak da frižider proizvodi buku oko 40dB, a normalan ljudski razgovor između 60dB i 70dB.

Obratite pažnju i na dužinu priključnog kabla i da li usisivač ima mogućnost automatskog namotavanja. Težina usisivača zavisi od dodatne opreme i kreće  od 3 kg do 10 kg. Teži usisivači imaju bogatiju dodatnu opremu.

Ciklonska tehnologija je izuzetno efikasna, jer ima visoku moć separacije prikupljenih čestica. Radi po principu „vihora“ koji sakupljenu prašinu šalje direktno u posudu unutar uređaja. Ciklonski usisivač je bez kese i trajnog filtera, a sama tehnologija omogućava da se usisan vazduh zadrži unutar usisivača.

image

Veoma je važno da prostor u kome boravimo bude uvek čist. A to se postiže dobrim usisivačem.

Prema rečima obučenih  prodavaca u Tehnomedia prodavnicama, ležeći usisivači su najpraktičniji za različite površine, dok alergične osobe treba da imaju usisivače sa kesom.Nemamo dilemu da ćete u TEHNOMEDIA CENTRU, izabrati pravi usisivač jer nudimo ODLIČAN IZBOR. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *