Instagram lansira novu funkciju za tinejdžere

blog x   T.

Instagram, jedna od vodećih društvenih mreža, uvodi revolucionarnu funkciju namenjenu tinejdžerima, koja ne samo da podstiče odgovorno korišćenje platforme, već i promoviše zdraviji životni stil među mladima.

Instagram uvodi inovativnu funkciju usmerenu prema tinejdžerima sa ciljem promocije zdravih životnih navika. Umesto obične objave na društvenoj mreži, Instagram će sada automatski slati poruke korisnicima uzrasta od 13 do 18 godina, sa obaveštenjem da ograniče korišćenje platforme tokom noći, od 22 do 4 sata.

Kompanija Meta, vlasnik Instagrama, obrazložila je ovu novu funkciju time da je san veoma važan, a posebno za mlade. Tinejdžeri će nakon provedenih više od 10 minuta na Instagramu, primati večernje podsetnike kada gledaju rilse ili direktne poruke kasno noću. Cilj je da se podstakne svest o vremenu i podsete mlade da isključe aplikaciju, kako bi imali zdraviji stil života.

Poruka koju će mladi dobiti na svom profilu od 22 sata glasi: “Kasno je. Razmislite o isključivanju Instagrama tokom noći.” Važno je napomenuti da ovo obaveštenje neće biti prikazano ako tinejdžeri koriste druge funkcije platforme, poput storija. Oni koji nisu uneli tačan broj godina prilikom otvaranja profila mogu je čak i potpuno izbeći, objavljuje B92.

Uz ovu novu funkciju, Instagram želi promovisati važnost pravilnog odmora i sna među tinejdžerima. Ova inicijativa takođe naglašava posvećenost platforme dobrobiti svojih korisnika, posebno onih u osetljivim godinama.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *