Koji smart TV izabrati?

x   T.

Odlučili ste da kupite smart televizor, ali ne znate da li da se odlučite za: android, Tizen ili webOS? Evo odgovora.

Skoro svaki nov televizor ima smart opciju. Prilikom kupovine uglavnom većina izabere takav model, ali su mnogi u dilemi za koju smart televizijsku platformu da se odluči i koja je najbolja. Da li da kupe android, Tizen ili webOS?

JVC 65VA3000

Kupili ste TV sa smart funkcijama ali se nervirate jer ponekada zastajkuje tokom rada, teško se spaja sa mobilnim telefonom ili drugim pametnim uređajem, operativni sistem ne podržava vaše aplikacije i slično. O prednostima i manama čitajte u ovom tekstu.

Tehnomedia ponuda:

Android televizor

SONY XR77A83KAEP

Android televizor je i smart, međutim svaki smart TV nije i android. Televizor dobija svoje pametne funkcije preko android operativnog sistema, isto kao i Tizen ili webOS. Android je u vlasništvu Googla i samim tim su prisutne mnoge prednosti. Imaju najveću bazu aplikacija i Play Store aplikacije će dolaziti najbrže. S obzirom da Googl zna šta Vas zanima i koja su vaša interesovanja uvek će vam ponuditi najbolji sadržaj. Za najpopularnije aplikacije kao što su: YouTubea, Netflixa, Amazon Primea i mnoge druge odmah imate pristup.

Google menja svoj Android TV u novi Google TV UI i na vašem početnom ekranu ponudiće vam još bolje sadržaje.

U sekundi ćete sadržaj sa svog android telefona ili tableta moći da strimujete na TV, jer Android televizor ima u sebi ugrađen Chromecast. Sa televizorom možete spojiti i laptop. Pritisnite Cast to begin u Google Chrome.

Mane su što su ponekad u zavisnosti od proizvođača neujednačene performanse. Kako bi se istakli, ili za bolje performanse i slično, neki proizvođač u operativni sistem ubaci nešto svoje. To je razlog zašto je ponekad android TV lagano nestabilan sa čestim zamrzavanjima.

Tizen ili Smart Hub

SAMSUNG QE65LS03BAUXXH

Operativni sistem Tizen se javlja na Samsung televizorima. Može se zvati i Smart Hub. To je naziv koji važi i za sve druge pametne Samsung uređaje poput veš mašine, frižidera i slično.

Samsung TV je sličan LG-evom televizoru sa webOS-om. Lak je i jednostavan za korišćenje. Tizen vam može ponuditi i sadržaje koji vas neće interesovati, a to je zato što nije toliko pametan kao Android ili webOS. Tizen ti nudi korišćenje mnogo aplikacija kao i ostale dve smart televizijske platforme. Instaliraćete ih bez problema na svom televizoru. Tizen je pametan, ali nije prepametan. Šta sve može da ponudi, zavisi od modela do modela, ali je svakako odličan izbor.

LG 75NANO813QA.AEU

webOS

Na LG televizorima se nalazi webOS smart operativni sistem. Dugo se smatrao najboljim operativnim sistemom na TV uređajima. Svet pametnih televizora je kreirao LG. Način funkcionisanja nisu mnogo menjali od prve verzije svojih smart televizora do danas. Ovaj brend ima jedan od najstabilnijih operativnih sistema. Naravno nudi mogućnost strimovanja sadržaja na televizor sa ostalih pametnih uređaja, podržava mnoge aplikacije, kao Netflix i druge.

Koji smart operativni sistem je najbolji?

Kupite android ako gledate streamove, prenosite sadržaje na TV sa laptopa ili mobilnog i slično.

Izaberite webOS ako želite TV koji će retko kada zakazati, koji je stabilan i pametan. Sličan LG-u i njihovom webOS-u je je Samsung Tizen. Ako u domu imate Samsung smart uređje onda neka vaši zbor bude Samsung TV. Kada vaš uređaj završi sa radom, poput veš mašine na primer, obaveštenje ćete dobiti na TV-u.

Neku svoju verziju smart funkcija na svoje televizore stavljaju mnogi proizvođači i imajte to u vidu prilikom kupovine. Svakako je smart TV odličan izbor. Maksimalan izbor po minimalnim cenama nudi Tehnomedia.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *