Koji tablet kupiti?

x   T.

Odlučili ste da kupite tablet. Ponuda je velika, a izbor je težak i ne znate za koji model da se odlučite. Nadamo se da ćemo vam pomoći savetima.

Zašto kupujete tablet?

Prvo se preispitajte zašto želite da kupite tablet i za šta će vam koristiti. Da li će vam služiti kao zamena za laptop, ili za zabavu, ili možda će vam služiti kao igračka za vaše mališane.

SAMSUNG Tab S6lite LTE GRAY SM-P615NZAASEE

Najčešći razlozi kupovine

Mnogo je razloga za kupovinu tableta. Najčešći su jer će vam koristiti ako često putujete, volite u krevetu da gledate serije i filmove i naravno zato što su odlična zabava za decu.

Ako često putujete vreme ćete prekratiti zanimljivim aktivnostima kojima ćete se baviti zahvaljujući tabletu. Pored toga što možete pogledati neki interesantan film, možete čitati i knjigu. Uvek se trudite da sačuvate bateriju na telefonu, a to ćete uraditi zanimacijom sa tabletom. Osim što je koristan i praktičan, lagan je i mali, tako da vas neće opteretiti njegovo nošenje. Uglavnom se gledaju filmovi u krevetu i pre spavanja. Nemate TV pored sebe, a nezgodno je da laptop držite u krevetu i zato je tablet odličan izbor.

Tablet za decu

Prednost je da ćete na taj način sačuvati svoj telefon i biti mirni i spokojni makar 10 minuta. Mališani vole da se igraju telefonima ali kako vam ne bi polomili staklo ili napravili neki problem rešenje je jeftiniji i manji tablet.

CROSSCALL CORE-T4 Black

Budžet

U zavisnosti od količine novca koji ste odlučili da izdvojite dobićete i određeni kvalitet.

Modeli koji koštaju do 30 000 će uglavnom zadovoljiti potrebe većine korisnika. Oni od 30 000 do 60 000 dinara su sa premium karakteristikama i iPad sa višom cenom od 60 000 dinara su savršen izbor za poslovne korisnike kao i za sve koji žele najbolje od najboljeg.

Veličina ekrana

Veličina ekrana kao i rezolucija su važni, jer je namena ovog multimedijalnog uređaja pre svega za gledanje filmova, serija i drugog sadržaja kao i za surfovanje internetom. Veličina od 10 inča je standardna i to je srednja veličina modela tableta. Dovoljno je mali da ga nosite svuda sa sobom i dovoljno veliki da vam sve bude pregledno i uživate u raznim sadržajima. Manji tableti uglavnom imaju i nižu cenu i preporučuju se za mališane jer su zgodni za nošenje.

Memorija

Što više memorije to je bolje. Puno prostora zauzimaju filmovi, muzika, igrice i slično i zato je važno da količina RAM-a i interne memorije bude veća.

Dobar tablet bi trebao imati minimum 16 GB interne memorije. Dobar izbor je 32 GB. Naravno ako poželite memoriju ćete proširiti microSD karticom i preporučuje sa da ne bude manja od 4 GB RAM-a. Poslovnim korisnicima se preporučuje 64 GB unutrašnje memorije.

Apple iPad Air 4 Wi-Fi 256GB Silver myfw2hc/a

Operativni sistem

Glavna karaketristika po kojoj se tableti razlikuju je operativni sistem. Možete izabrati između:

  • Windows
  • Android
  • Apple iOS

Windows tablet je sličan laptopu. Karakteriše ga viša cena i koristi se uglavnom za posao.

Android tableta ima najviše, najčešće se koriste, osnovni su modeli i njihova cena je najpovoljnija. Ako već imate android telefon onda možete izabrati i tablet android jer po istom principu funkcionišu. Za decu su odličan izbor.

Apple tablet je najpopularniji, ali i najskuplji. Prema mnogima najbolji tableti na tržištu su iPad i oni dolaze u nekoliko verzija. Ako već imate neki Apple uređaj na primer iPhone ili MacBook, izaberite i tablet Apple, jer će biti jednostavna sinhronizacija tih uređaja. U svom App storeu iPad ima i veliku količinu pouzdanih aplikacija.

Na kraju ostaje da razmislite za šta ćete koristiti tablet i koliko novca ste spremni da izdvojite. Nakon toga izaberite rezoluciju ekrana i memorije, kao i operativni sistem. U svakom slučaju možete nas posetiti na 60 lokacija u 37 gradova i naši ljubazni i obučeni prodavci će vam pomoći oko izbora i odgovoriti na svako vaše pitanje i rešiti nedoumice. Tehnomedia vam nudi maksimalan izbor tableta po minimalnim cenama. Proverite. Kupovinu možete obaviti i online ili pozovite naš Call centar na 011 44 44 999.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *