Letnja kuhinja na otvorenom

kuhinja uopsteni X

Napravite letnju kuhinju na terasi, balkonu ili u dvorištu. Tako ćete imati savršeno mesto za odmor, uživanje i druženje sa ukućanima i prijateljima.

Kuhinja je važno mesto u svakom domu. Tokom vrelih letnjih dana niko ne voli da previše vremena provodi u njoj i zato je poslednji čas da napravite savršenu letnju kuhinju po svojoj meri na otvorenom. Može biti na terasi, balkonu, vrtu, bašti, dvorištu. Zahvaljujući modernim aparatima sa brojnim mogućnostima i funkcijama posao ćete brzo završiti. Učinite prijatnim pripremu hrane, kuvanje, obedovanje, kao i provedeno vreme sa porodicom i gostima. Na kraju taj prostor ćete brzo očistiti, pospremiti i dovesti u prvobitno stanje.

Tehnomedia ponuda aparata za opremanje letnje kuhinje

Vreme trajanja akcije

Akcija traje od 25. jula do 7. avgusta.

Koje su glavne prednosti letnje kuhinje?

  • Nema mirisa od spremanja hrane, toplote i isparenja, jer je sve napolju.
  • Vaša kuhinja u domu ostaje čista i mirisna.
  • Potrebno vam je malo prostora za letnju kuhinju. To može biti deo na balkonu, terasi, u bašti ili dvorištu.
medium shot man making barbecue  x

Kako urediti letnju kuhinju? Kako napraviti modernu letnju kuhinju?

  • Vodite računa o rasporedu kuhinje.
  • Obratite pažnju na funkcionalnost.
  • Za opremanje letnje kuhinje koristite kvalitetne i trajne materijale koji će vas služiti godinama.

Mesto za letnju kuhinju

Prilikom opremanja letnje kuhinje obratite pažnju na mesto gde ćete postaviti aparate, da li su pokriveni tendom, ili smešteni u hladovini i slično. Iskoristite svaki kutak prostora.

Izaberite mesto gde ćete smestiti letnju kuhinju. Izmerite dimenzije tog mesta i da li će tu stati sve što ste zamislili. Obratite pažnju da li imate utičnice zbog priključivanja na struju. Da li imate mogućnost za korišćenje plina, kao i vodu. Kako biste nesmetano radili i manevrisali u kuhinji potrebno je da oko kuhinje bude minimalno 90 cm praznog prostora. Na taj način ćete nesmetano raditi i pripremati hranu, a svima koji budu oko vas biće prijatno i osećaće se komforno. Po mogućstvu ako možete postavite je da vam iz kuće ne zaklanja pogled.

Izbor elemenata za letnju kuhinju
Najpre odlučite koji kuhinjski elementi su vam potrebni, a zatim ih rasporedite. Obratite pažnju da budu povezani i praktični za rad u tom prostoru. Možda planirate da napravite pravu kuhinju na otvorenom sa šporetom, sudoperom i radnom pločom. U tom slučaju radni trougao rasporedite blizu jedan do drugog, a poređani tako da prate redosled radnji koje obavljate prilikom pripremanja hrane.

Materijali za pravljenje i ograđivanje kutka za letnju kuhinju

Dobro bi bilo da materijali budu otporni kako bi dugo trajali i izdržali sve vremenske prilike i neprilike. Birajte uređaje i aparate koji su jači i napravljeni od boljih i trajnijih materijala.

Prilikom ograđivanja tog letnjeg kutka na otvorenom ako želite da ga napravite od drveta neka to bude ariš i tikovina vrsta građe koja nije sklona plesni. Znajte da će beton i keramičke pločice lako ispucati ako su tokom zime duži vremenski period temperature u minusu. Sigurnost je najvažnija. Važno je da materijali za pod ne proklizavaju kako se ne biste okliznuli ili sapleli.

Ako pravite pult znajte da su svetlije boje uvek bolji izbor od tamnijih jer dugo isijavaju i upijaju toplotu, a pult je stalno izložen suncu.

Da li kuhinju postaviti u hlad ili na sunčanoj strani?

Hladovina je uvek dobar izbor za odmor ili obavljanje neke aktivnosti poput kuvanja, pripremanja hrane ili ako jedete na primer. Sezona će biti za vas uvek otvorena i kada pada kiša i kada je sunčano ako postavite neku nastrešnicu, ili napravite neku zaštitu. Ako su temperature visoke možete postaviti i ventilator i to onaj sa kapljicama vode.

front view senior couple with family outdoors garden barbecue grilling  x

Originalnost

Najlepše je ono što je originalno i unikatno. Možete napraviti i kamin po svojoj želji i meri, kao i urediti ceo prostor letnje kuhinje. U poslednje vreme mnogi pribegavaju mešanju stilova kako bi dobili nešto novo i drugačije.

Važno je da vaša kuhinja ima dovoljno mesta za sedenje. Stolice, klupe, ležaljke…Uvek će drugačije izgledati sa jastucima i presvlakama. Velike klupe možete pretvoriti u ležaljke ako im dodate jastučiće. Kada promenite dezen dobiće sasvim novi šmek.

Možete dodati i manji frižider za rashlađena pića i sokove. Sa televizorom ili projektorom na zidu doživljaj će biti kompletan.

Slušajte sebe i napravite letnju kuhinju po svom ukusu i onako kako vama odgovara.

Prostor za odlaganje

Napravite i neko mesto za odlaganje od nekog kvalitetnog materijala. To može biti i nerđajući čelik.

Vaša letnja kuhinja može biti skroz otvorena, sa polu otvorom ili krovom. Može imati i ventilaciju i ličiti na sobu. Sve je na vama.

Osvetljenje

Ako pripremate hranu u večernjim satima potrebno vam je i adekvatno osvetljenje ili lampe.

Voda

Za kuvanje je vode neophodna i sigurno nije praktično da stalno trčite do kuhinje po vodu. Ako se radi o dvorištu i imate česmu možete samo lepo dekorisati prostor oko nje ili nju. A sudopera je uvek dobra opcija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 801x302-2022-07-21T162753.255.jpg

Letnja kuhinja na otvorenom postaće vaše omiljeno mesto za odmor, uživanje i druženje. Naravno biće dobro mesto za opuštanje tokom cele godine kada vremenske prilike to dozvole. Opremite je aparatima iz Tehnomedie po povoljnim cenama.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *