Milena Janjić: direktorka marketinga Tehnomedie – naša snažna vezivna karika za uspeh.

LINKEDIN FEED X

Upoznajte Milenu Janjić: novu direktorku marketinga Tehnomedie

U Tehnomedii smo uvek težili ne samo da budemo lideri, već i da neprestano unapređujemo naše timove i strategije. Zbog toga nam je izuzetno zadovoljstvo da vam predstavimo našu novu direktorku marketinga, Milenu Janjić. Milena sa sobom donosi više od 20 godina bogatog iskustva u upravljanju marketinškim i reklamnim projektima, stečenog kroz rad u brojnim međunarodnim i lokalnim kompanijama.

“Tehnomedia je potpuno nova industrija za mene, nov izazov. Videla sam priliku da primenim svoje iskustvo i znanje u kompaniji koja ima veliki potencijal za rast,” kaže Milena Janjić. “Dobila sam ogromnu podršku, ne samo od vlasnika, već i od kolega na svim nivoima. Svi su bili otvoreni da mi daju podatke, objasne, pomognu – to je bila velika dobrodošlica koja me oduševila.”

Od skromnih početaka do vrhunskih dostignuća

Milena Janjić započela je svoju karijeru gotovo slučajno, tokom studentskih dana, radeći kao sekretarica u marketinškoj agenciji, potpuno nesvesna sveta marketinga. Međutim, njen rad i trud su je brzo izdvojili, te je napredovala na pozicije junior i potom senior menadžera, upravljajući ključnim klijentima i projektima. Njena anegdota iz ranih dana, kada je naivno mislila da je posao kreativnog direktora čitanje novina, a kasnije se našla u svetu knjiga i neprekidnog učenja, govori o njenoj posvećenosti i volji za napredovanjem.

Kroz svoju bogatu karijeru, Milena je prošla kroz mnoge industrije – od maloprodaje, prehrambene industrije, do nafte i mašina. Rad u ovim različitim sektorima omogućio joj je sticanje širokog spektra znanja i veština. Njene strategije su rezultirale značajnim povećanjem prihoda za kompanije za koje je radila, a njena stručnost obuhvata dizajn i razvoj kampanja, planiranje budžeta, izvođenje i evaluaciju marketinških i reklamnih kampanja.

Bogata karijera iza koje stoji stručnost

Tokom svoje karijere stekla je izuzetno iskustvo u različitim industrijama, od maloprodaje i pakovanja do mašina i nafte. Njeno iskustvo u multinacionalnim kompanijama pomoglo joj je da razvije jedinstveni stil upravljanja koji kombinuje analitičke veštine i pristup rešavanju problema sa empatijom i razumevanjem. Njene strategije rezultirale su značajnim povećanjem korporativnih prihoda kroz ciljane kampanje i precizno odabrane kanale komunikacije. Njen stil upravljanja, kombinacija projektnog menadžera, lidera i edukatora, donosi jedinstvenu perspektivu i inovativan pristup.

Kao lider, Milena se oslanja na timski rad i saradnju, koristeći koučing i mentorstvo kako bi unapredila veštine i motivaciju svojih timova. Njena filozofija je da svaki član tima treba da oseća da doprinosi i da je važan deo zajedničkog uspeha.

bdf  bac ab af x

“Moje iskustvo u složenom multinacionalnom okruženju rezultiralo je stilom upravljanja koji kombinuje uloge projektnog menadžera, lidera i edukatora,” ističe Milena. “Kao vođa i edukator, moj cilj je da stvorim kolaborativne i inkluzivne timove koristeći elemente koučinga i mentorstva da poboljšam veštine i motivaciju svakog člana tima.”

Kroz godine, Milena je radila kao poslovni konsultant i trener, držeći obuke iz menadžmenta kategorija, marketinga trgovine i kupaca, te razvoja maloprodajne mreže. Njene radionice i konsultacije su pomogle mnogim kompanijama da optimizuju svoje performanse i postignu bolje rezultate.

Profesionalni put prepun uspeha

Milena je započela svoju karijeru u marketingu u agenciji Idols and Friends, koju su vodili Branimir Dimitrijević Tucko i Srđan Šaper. Tokom godina, napredovala je od sekretarice do account menadžera, upravljajući velikim klijentima kao što su Hipodrom, Košarkaški savez Srbije i Japan Tobacco. Njen prelazak u Deltu označio je novo poglavlje, gde je radila na međunarodnim projektima u Italiji i Rusiji.

Nakon toga, Milena je nastavila da usavršava svoje veštine u kompanijama kao što su Tetrapak, gde je radila kao trade menadžer i MOL, gde je imala izazovnu ulogu u marketingu i PR-u. Njeno iskustvo u vođenju kompleksnih projekata i timova učinilo ju je idealnim kandidatom za poziciju direktorke marketinga u Tehnomedii.

Novi izazovi

Pridruživanje našoj kompaniji za Milenu predstavlja uzbudljiv novi izazov. Tehnomedia je prepoznata kao brzorastuća porodična kompanija sa velikim potencijalom za dalji rast, što je upravo ono što je Milenu privuklo. Njeno iskustvo u raznim sektorima omogućava joj da donese svežinu i inovacije, dok istovremeno koristi dobro proveren metodološki pristup u analizi tržišta i planiranju kampanja.

Milena već nakon šest meseci rada u komaniji Tehnomedia oseća veliku podršku od strane pre svega vlasnika, zatim kolega i menadžmenta. Ističe koliko su ljudi u manjoj sredini otvoreniji i spremniji na saradnju, što je za nju bilo prijatno iskustvo. Kako kaže, sada će se fokusirati na jačanje oglašavanja na tradicionalnim medijima kao što su televizija, radio i bilbordi, dok istovremeno uvodi strukturalne promene u marketing timu kako bi se bolje komuniciralo sa ostalim odeljenjima unutar kompanije.

Vizija za Tehnomediu

Dolaskom u Tehnomediu, Milena je prepoznala potencijal kompanije i njenu mogućnost za dalji rast. Njen pristup marketingu uključuje jačanje oglašavanja na offline medijima poput televizije, radija i bilborda, kao i optimizaciju digitalnih kanala komunikacije. Prvi koraci uključivali su preraspodelu marketinških budžeta i reorganizaciju marketing tima.

“Moj prvi cilj je bio da pojačam oglašavanje na offline medijima i da uredimo procese u samoj firmi kako bi marketing bolje komunicirao sa ostalim odeljenjima,” objašnjava Milena. “Mislim da smo taj zadatak dobro postavili i na tome se još radi.”

Vizija budućnosti

Ona veruje da bez marketinga nema napretka i da su najuspešnije kompanije one koje su marketinški orijentisane. Njena vizija za budućnost Tehnomedie uključuje prepoznavanje novih trendova i tehnologija, posebno u domenu digitalnog marketinga. Veruje da će veštačka inteligencija igrati sve značajniju ulogu u analizi i praćenju kupaca, omogućavajući ciljane i personalizovane marketinške kampanje.

S obzirom na prosečnu starost stanovništva u Srbiji, Milena smatra da je kombinacija tradicionalnih i digitalnih medija ključna za uspeh. Tehnomedia će nastaviti da prati tržišne trendove i prilagođava svoje strategije kako bi najbolje odgovorila na zahteve svojih kupaca.

“Bez marketinga se danas ne može. Najuspešnije kompanije na svetu su one koje su marketinški postavljene,” kaže Milena. “Potrebno je prepoznati na koji način će doći do transformacije marketinga i u koju stranu će se marketing pomeriti.”

Završna reč

Sa Milenom Janjić na čelu marketinga, Tehnomedia je spremna da napravi značajan iskorak i osvoji nova tržišta. Njeno bogato iskustvo, strast prema marketingu i posvećenost timskom radu sigurno će doprineti daljem uspehu kompanije. Njen inovativni pristup rada donosi novu energiju i viziju koja će sigurno doprineti daljem razvoju i uspehu kompanije. Radujemo se što ćemo zajedno s Milenom graditi još svetliju budućnost za Tehnomediu.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *