Norveški radijatori

norveški radijator u dnevnoj sobi

Norveški radijatori pružaju odlično grejanje tokom hladnih dana uz racionalnu i optimalnu potrošnju struje.

Norveški radijatori brzo zagrevaju prostor, onoliko koliko vam treba i onda kada želite. Samo podesite da vam bude onoliko toplo koliko vam je potrebno. Pružaju prirodni osećaj grejanja, a u celoj prostoriji je toplota ista i osećaj je sličan centralnom grejanju.

Šta su norveški radijatori?

Norveški radijatori su panelni radijatori na struju, ekonomični i efikasni. Njihov grejač se uključuje samo kada je temperatura ispod one koju ste podesili. Na taj način precizni elektronski termostati prilikom potrošnje električne energije omogućavaju uštedu.

norveški radijator

Otkud naziv norveški radijatori?

Možda ste se nekada zapitali zašto se ovi radijatori zovu “norveški”. Kada se kaže kaladont svi znamo da se misli na pastu za zube, ili kada neko pomene vegetu znamo da se taj termin odnosi na začine, a kada se ime ovih radijatora prevede sa norveškog na srpski jezik, znači “panelovn” i odmah znamo da se radi o panelnim grejalicama, to jest panelnim radijatorima. Između norveških radijatora i panelnih radijatora na struju nema razlike.

Da li se norveški radijatori proizvode u Norveškoj?

Osim u Norveškoj proizvode se i u drugim zemljama: Rumuniji, Francuskoj, Kini.

Kolika je potrošnja?

Ne postoji precizan odgovor, jer sve zavisi kakva je izolacija prostora koji grejete. Ako je izolacija dobra onda će toplotna energija biti sačuvana i neće odlaziti kroz loše prozore, zidove ili plafon.

Kako rade norveški radijatori?

Princip rada je prirodna konvekcija. Nisko u prostoriji se nalazi hladan vazduh koji je teži i on ulazi u radijator. Nakon toga prolazi oko grejača i tako ga zagreva i pomaže mu da se dostigne željena temperatura. Na kraju kroz gornju stranu radijatora izlazi i toplota koja je prijatna a raspoređuje se svuda ravnomerno u prostoriji.

norveški radijator

Koje su prednosti norveških radijatora?

  • Bešumni su i ne čuju se dok rade.
  • Sve je čisto i ne podižu prašinu, jer nemaju ventilatore poput običnih grejalica, na primer.
  • Nema opasnosti prilikom korišćenja u odnosu na kvarcne peći, na primer i ne postoje isparavanja kao kod uljanih radijatora.
  • Nisu toliko vreli na dodir. Manje su vreli od radijatora centralnog grejanja, kaljave ili TA peći.
  • Komforni su. Ne razmišljate o kupovini ogreva, čišćenju peći i loženju. Kada želite samo uključite i podesite temperaturu.
  • Odličan su izbor i za kupatila i podrume, jer imaju zaštitu od vlage i prskanja vode IP24.
  • Jednostavno je rukovanje.
  • Ekonomični su i štedljivi. Uključuju se samo kada je potrebno i kada je temperatura u prostoriji niža od one koju ste podesili na termostatu.
  • Lepog su i elegantnog dizajna, tako da će se uklopiti u svaki enterijer. Tanki modeli mogu da se smeste i u izuzetno male prostore.

Koje su mane?

  • Kada nema struje ne može da radi.
norveški radijator

Postavljanje norveškog radijatora

U zavisnosti od modela možete ih montirati na zid, jer imaju nosače za zidno postavljanje ili postaviti na pod, jer imaju nožice bez ili sa točkićima. Ako ih montirate na zid preporučuje se postavljanje ispod prozora na visini od 10 do 15 cm od poda. Montiranje je jednostavno, odredite visinu, postavite tiplove i šrafove i onda ga samo postavite. Obratite pažnju da utičnica ne bude iza radijatora. Kako bi nesmetano radilo grejno telo ostavite minimalno 50 cm prostora ispred radijatora.

Norveški radijator je dobar izbor. Sa ovim grejnim telom imaćete prijatno, lepo, jeftino i brzo grejanje. Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *