Novi uređaji bezbedniji od starih

naslovna

Novi uređaji su bezbedniji i sigurniji za korišćenje u odnosu na one od pre 15 i više godina.

Koliko puta vam se desilo da izađete iz doma i onda se setite da niste proverili da li ste isključili neki uređaj? Skuvali ste kafu, ali niste sigurni da li ste ostavili uključen šporet. Ispeglali ste bluzu, izašli iz doma i ne znate da li ste isključili peglu.

Zato je potrebno da svoj prostor opremite sigurnim i bezbednim uređajima bele tehnike kao i kućnim aparatima nove generacije. Najbolji izbor po povoljnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama.

Zahvaljujući novim tehnologijama uređaji su dodatno obezbeđeni tako da je mnogo manja mogućnost da će doći do nekih nepredviđenih situacija. Ti aparati su manje rizični za izazivanje požara, na primer.

image

Termostati koji kontrolišu grejanje nalaze se u svakom električnom uređaju. Oni omogućavaju kontrolu grejanja električnog uređaja. Sami će se uključivati i isključivati. Tako na primer, termostat u pegli će je ugasiti kada se zagreje do određene temperature. Nakon hlađenja opet će uključiti grejanje i tako naizmenično dok je ne isključite iz struje. Ako ne dođe u kontakt sa nekim materijalom koji može da se zapali, pegla neće izazvati požar. Ukoliko imate novu peglu i ne koristite je određeno vreme, zahvaljujući novom sistemu koji ima i savremenoj tehnologiji potpuno će se sama isključiti.

Ako vaša pegla poseduje opciju ” auto off “ to znači da će se pegla sama isključiti ako je postavljenja na površinu i 30 sekundi je ne pomerate, a 8 ili više sekundi ako je uspravno ostavljena, a to sve zavisi od proizvođača. I to je jedan od razloga zašto je vreme da zamnite staru novom peglom.

image

Šporeti imaju termostat i on je zaslužan za doziranje toplote kao i kontrolu grejanja. Ako zaboravite da ga isključite, zbog tih usijanih ringli prostor će biti zagrejan kao da ga je ugrejala grejalica. Ako su vaše instalacije u stanu dobre opasnost od požara je minimalna. Ringle plina kada ne koristite šporet obavezno isključite, jer plin može biti veoma opasan i zato obavezno proverite ako izlazite iz doma. Pre odlaska na neki put na primer najbolje je da ventil na plinskoj boci zatvorite.

Dva puta proverite pre nego što izađete da li ste isključili šporet. Postoji opasnost da dođe do požara ako vam je na uključenoj ringli ostao ručak da se kuva. Ispariće voda, hrana će izgoreti i postoji opasnost od izbijanja požara u kuhinji i zato kada ste van stana ili kuće ugasite šporet i ne ostavljajte posude sa hranom ili vodom na njima.

Digitalni šporeti se automatski isključuju kada istekne predviđeno vreme za kuvanje i zato su one odličan izbor.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *