Odgovoran i kompleksan posao

x   T.

Zaposleni u Sektoru robnog knjigovodstva obavljaju odgovoran i zahtevan posao. Najbolje poznaju robu i nalaze se na izvoru poslovnih dešavanja.

Tokom 20 godina postojanja i rada, naša kompanija je širila ponudu proizvoda kao i svoju prodajnu mrežu. Uspehu kompanije doprineli su menadžeri sa vizijom, dobro obučeni prodavci koji su u direktnom kontaktu sa vama kupcima, ali i zaposleni u svim ostalim sektorima. Za dobre rezultate neophodna je povezanost svih sektora kao i dobra saradnja i funkcionalnost. Sektor robnog knjigovodstva je veoma važan za dobro funkcionisanje i rad kompanije.

 x

Sektor robnog knjigovodstva

U ovom našem sektoru rade trenutno samo pripadnice lepšeg pola. Vredne su, složne i druželjubive. Ta sloga i zajedništvo u njihovoj kancelariji se oseća i vidi. Za ovaj posao je potrebna velika koncentracija i pažljiv rad, jer ne sme da se pogreši. A radni uslovi u našoj kompaniji su besprekorni.

“Ništa nam nije naporno, jer smo dobro organizovane i stižemo uvek posao da završimo i pre predviđenog roka kada određeni računi moraju biti gotovi. Svako zna svoj deo posla, a kada je dobra i pozitivna radna atmosfera krajnji rezultat mora biti dobar,” ističu iz ovog sektora.

 x

Kakav je to posao, sigurno se pitate?

Posao je veoma odgovoran i zahtevan, a često i stresan.

“Upravo zbog toga se naš rad i ceni, poštovan je i naravno adekvatno plaćen. Naš sektor u suštini predstavlja evidenciju i praćenje robe u veleprodaji i maloprodaji po vrednosti, količini i vrsti.”

Nije sve tako jednostavno kao što izgleda na prvi pogled. Obavljaju veoma kompleksan posao koji obuhvata prijem robe i materijala u magacin i maloprodajne objekte, izdavanje robe kupcima sa zaliha, prenose zalihe, kao i vrednosno i količinsko praćenje stanja. Tu su i razni pregledi, obračuni i analize izvršenog rada. Robna evidencija ne obuhvata samo nabavku i prodaju robe, nego i čitav niz događaja, poput vraćanje robe kupcu, primljene i date popuste, promene cena – nivelacije, evidentiranje manjkova robe, otpis robe iz različitih razloga i slično. Kao i ostala odeljenja, i ovaj naš sektor robnog knjigovodstva je doživeo modernizaciju i transformaciju zahvaljujući pametnim tehnologija.

“Robno knjigovodstvo brine i o takozvanom materijalnom knjigovodstvu. To podrazumeva vođenje evidencije o osnovnim sredstvima naše kompanije, a tu spadaju i prevozna sredstva, kancelarijski inventar i drugo. Vodimo i dokumentaciju skladišnog poslovanja o stanju zaliha materijala i gotovih proizvoda na skladištu.”, objašnjavaju.

 x

Osobine

Naše koleginice iz ovog sektora odlikuje: odgovornost, sistematičnost, tačnost, ažurnost i preciznost. Zato i ne greše kada unose ili obrađuju podatke. One su i ličnosti od poverenja, jer dolaze u dodir sa poverljivim podacima o poslovanju. Imaju dovoljno znanja i samopouzdanja kao i veštine i odgovarajuće vrline koje su neophodne za obavljanje ovog posla. Stručne su i iskusne u svom poslu.

“Radimo u programima za obradu teksta i tabelarnim programima na računaru, tako da nam je sada rad mnogo jednostvniji. Ovo je ozbiljan i odgovoran posao i trudimo se da opravdamo poverenje koje nam je dato i naravno uvek pružimo maksimum. Naš rad je potpuno automatizovan i integrisan sa finansijskim računovodstvom. Evidencijom robe po vrsti, količini i vrednosti, omogućeno je konstantno praćenje i uvid u stanje zaliha robe, materijala. Robno materijalno knjigovodstvo podrazumeva obračun nabavke robe, odnosno kalkulacija, prodaje robe, to jest fakturisanje, kao i praćenje stanja zaliha. Dobra je organizacija protoka informacijai u tome imamo odlična iskustva. Pratimo tokove robe, evidentiramo poslovne partnere i saradnike i štampamo sva potrebna dokumenta,” kažu iz ovog sektora.

 x

I još malo o poslu i atmosferi

Kalkulacija, nivelacija, otpremnica, povraćaj robe, interna otpremnica, povraćaj robe dobavljaču, otpis robe, izveštaj o stanju zaliha, magacinska kartica, knjiga evidencije prometa, promet – sve ovo govori koliko je ovaj posao kompleksan. Kako kažu, kada se nešto voli ništa nije teško.

“Ovaj posao nikada ne bismo menjale ni za jedan drugi, kao ni kompaniju u kojoj smo. Imamo zaista odlične uslove za rad i prezadovoljne smo atmosferom i pozitivnom energijom koja vlada u našoj kompaniji. Naš trud se uvek prepozna i adekvatno nagradi i pravo je zadovoljstvo raditi u takvom okruženju. Svi odlično funkcionišemo i deo smo velike Tehnomedia porodice koja brine o nama u svakom trenutku,” priznaju koleginice iz Odeljenja za robno knjigovodstvo.

Naša kompanija, Tehnomedia centar d.o.o. je uspešna zahvaljujući uzajamnom poverenju kupaca, poslovnih partnera i nas zasposlenih. Zato smo mi kao velika Tehnomedia porodica prepoznatljivo različiti na domaćem tržištu i totalno drugačiji od drugih.

 x
baner x
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *