Oho-ho Coko

baner za Cokino đoše

Danima osećam neku teskobu. Boluckaju me leđa, vrat, povremeno i noge, pa i ruke. Mada mrdam. Doduše, onako, mestimično.

Sva sam se pokočila. Mislim, proći će. Čekam tako danima, ko voz na napuštenoj stanici. I ništa. Svaki dan ustanem sa istim tupim bolovima. Ne mogu da vam opišem moju bespomoćnost. Krekećem, ali ne mogu ni da udahnem ni da izdahnem. Ko žaba pred parenje. Boli kad pokušam da povučem kiseonik na nos. Nema ko da me izmasira da bih udanula novi život. Dal dušu Bogu da dam, ali neće je znam, samo mu ja falim ovako iskrivljena i nikakva pa od raja pakao da napravim. Imam potrebu da kukulelečem, jer kad podelim muku bude mi lakše.

Pogledam se u ogledalo. Izgledam ko da me izbacila poplava. Slepljena kosa za vrat koji je onako malo u stranu pa u levo i na dole. Juuu evo ga i salce na stomaku koje je dobilo drugačiji oblik. Dobro sam ulagala u njega tokom praznika: sarmice, ruske salate, tortice, ovo, ono… Eto ti ga sad Coko, izgledaš ko punjeno pile. Auuu, kako li ću to da sredim?

Iz misli me trže zvuk telefona. Taki, moja drugarica. Kao da je vidovita, tačno zna kada treba da me pozove. Ispričam joj moju muku i dogovor je pao. Čeka me na Trgu oslobođenja i idemo u potragu za njim. On će da me reši, kaže. Kada me je ugledala onako nikakvu počela je da igra pipirevku oko mene nervozno trepćući.

Coko bre, kako se udesi ovako. Slušaj, treba ti nešto snažno, da te stisne, pritisne, da te opusti i da ti bude lepo.”

Šta pričaš bre?”

“Sad ćemo da nađemo. Idemo. Nema tu nikakve misterije, uzmeš u ruku i kreneš. Prvo polako, pa sve brže i brže. Ima Coko posle da budeš ko nova. Videćeš, mnogo je sladak, lepo leže u ruci i udoban je.”

“A bre Taki, ja sam mislila da si normalna.”

“Jel se sećaš kad sam bila kod Jece onog dana, e ona mi ga je dala, jer sam bila mnogo napeta i bolela su me ramena i tako me je lepo opustio i spavala sam posle kao beba. Veličina stvarno nije bitna, kad zna posao i šta i kako treba da radi. A sve ti kontrolišeš. I brzinu i položaj, ma sve.”

Znam, razumem vas i ja sam bila u šoku dok sam je slušala i razmišljala da li da joj predložim da ode malo da se odmori u neku instituciju za uspostavljanje mentalne stabilnosti zatvorenog tipa.

Coko bre, ne bi tebe tvoja Taki. Ju, ju šta ti pada na pamet, bezobrazne misli odmah, a?”

Uf, dobro je. Normalna je još uvek. Nije to, pomislih u sebi.

“Coko, stigle smo. Rekla sam ti, sve što ti treba, može da se nađe ovde u ovoj Tehnomedia prodavnici.”

Prilazimo štandu. Taki me pogleda, namignu mi, uze ga u ruku i poče da se smejulji. Paaa i liči malo. Mislim, ko ima bujnu maštu, može da ga podseća na, nešto, na primer na mikrofon. Mislim, lepo izgleda, još i ako deluje tako onda sam na konju. Pardoniram, ali nije ono što ste pomislili. Radi na baterije i lako može da se ponese sa sobom i da uvek bude pri ruci. E to mi stvarno treba.

Coko, uzmi ga i probaj, ha, ha, ha.”

“Tiše pričaj Taki, ne glupiraj se, čuće nas prodavačica. Znači, sviđa mi se na prvi pogled, još ako je stvarno multipraktik, poslednji dinar će Coka dati, jer zadovoljstvo nema cenu”.

Prilazi nam prodavačica i verovatno joj nije jasno šta nam je smešno i što smo se zarumenile.

Da li vas interesuje neki masažer, možda?”

O daaaa, želimo neki dobar, a da nije mnogo skup i da masira sve. I da je dobar protiv bolova i ukočenosti. Vidite kako sam se malo iskrivila. I da skida celulit. I da mi pomogne oko mršavljenja i oblikovanja tela. Malo sam nabacila neko kilce znate, pa ako može da me stesa malo.

Ljubazno se nasmeja prodavačica i uhvati se i ona za taj model.

masažer

“Ovaj Naipo inovativni bežični masažer za telo je idealan za potpuno opuštanje tela. Multifunkcionalan je i ima različite programe, silikonsku glavu za masažu, ergonomski oblik i neklizajuću ručku za podešavanje snage i jačine masaže. Možete ga sada kupiti po izuzetno povoljnoj ceni.

“A da li je ovaj proizvođač poznat i dobar? Mislim, prvi put kupujem masažer pa me i to zanima,” upitah je.

“Slobodno pitajte sve što želite. Jeste, Naipo je vodeća svetska kompanija u proizvodnji svih vrsta proizvoda za masažu. Njihovi masažeri su inovativni sa najnovijom tehnologijom masaže,” strpljivo mi objasni prodavačica.

Motor od 8000 obrtaja u minuti obezbeđuje prodornu vibraciju kroz duboka tkiva, za dubinski rad kože, potkožnog masnog tkiva i mišića, kao i za poboljšanje cirkulacije krvi i limfe. Masažna jedinica se može savijati pod uglom od 120° i ergonomski je dizajnirana za različite krivine tela i teško dostupna područja za masažu. Masažer je izdržljiv i baterija obezbeđuje do 100 minuta bežične masaže nakon 2 do 3 sata punjenja. ublažava stres. Pomaže da se razgradi masno tkivo, smanji celulit, tako da koža postaje elastična i glatka na dodir. Vodootporan je i tih. Dizajniran je da masira celo telo: leđa, vrat, ruke, stomak, kukove, noge, butine…”

Taki prekri rukom usta da joj ne izleti neka bezobrazna reč. Al meni već ode:

“Oho ho, baš lepo!”

I kupih ga bez lokalne anestezije. Dok smo izlazile bacih dugačak pogled da vidim šta sve ima u Tehnomedia prodavnici. Nema šta nema. Jaaao evo ih i to u ljubičastoj boji slušalice Galaxy Buds Pro 2 koje tako želim da posedujem. Evo je i ona Remington presa za kosu koja izgleda kao talas. Pravi i lokne a i pegla kosu. A ova prodavnica je tako leeepa, pa osvetljena i nekako vedra i sve je pozitivno. Kako su prodavci ljubazni i nasmejani, uslužni, a nenametljivi. Baš mi je prijatno uvek. Smeh moje drugarice me trže iz misli.

“Ajmo Coko kod tebe da ga isprobamo.”

Da vam ne pričam koliko smo se samo smejale na putu do mog stana. Sramota me je da vam pričam koja je to količina bezobrazluka izlazila iz naših usta. Lujke.

Stigosmo. Odmah sam ga uključila i počela sama da se masiram. Bravo carice, rekoh sebi, pokazala si da si nezavisna još jednom i sve možeš sama. Bože što mi lepo. Popustila napetost i ukočenost. Ne priča, tih je, a moćan. Stvarno me malo popravio ovaj masažer. Moram da poradim malo na sebi. Dobro de, bildujem mozak i karakter stalno, ali ovaj masažer može i da mi oblikuje telo. Ijaooo pa kad se okačim na Instagram, a ja prezgodna, a ramena gola, stomak, noge sve kako treba i u top formi.

Ajde lezi, da tebe tvoja Taki izmasira ovim masažerom. I opusti ta ramena, šta si se stisla.”

Legoh. Ajde misilim se šta mi teško. Čoveče kako prijaOho ho…Fino masira i unutrašnje strane butina. Ko da su mi krila porasla odjednom pa sam poletna i ko preporođena. Okrenuh se na stomak. Moja Taki masažerom prolazi preko mojih ramena, ledja… Vibrira brže i još brže, a može i najbrže. Pa ga pritisne jače. Tačno ga osećam. Mislim mišić. Popravi me masažer i moja Taki očas posla i dok je odlazila dobaci:

“Coko, ako si zaboravila rođendan mi je sledeće nedelje, pa me obraduj. Želim i ja da se malo ponegujem i masiram. Hoću i ovaj celulit da skinem.”

I još samo ovo da vam kažem. Znate šta, navukla sam se na moj masažer. Nosim ga stalno sa sobom u torbici. Osećam se sada nekako srećkasto. Srce mi se stislo kao grašak. Hajde sada malo da se odmorim od nerada, izvrnem i bubašvabiram.

VOLI VAS VAŠA TEHNO COKA!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *