Toplo, sigurno i bezbedno

x Blog

Domaćinstva koja se greju na drva imaju najmanje troškove za grejanje. Kad god poželite vaš dom biće topao.

Kada je hladno, najlepši je osećaj biti u toplom domu pored tople peći i slušati pucketanje vatre.

Grejanje na drva je najisplativije, a ono što je najvažnije je da možete da se ugrejete kada poželite, jer sve zavisi samo od vas. Potrebna vam je samo dobra peć, a u Tehnomedia prodavnicama izbor je zaista impozantan. Ove peći vam pružaju sigurnost, jer greju savršeno, ne troše mnogo ogreva, a bićete mirni godinama s obzirom na kvalitet. U ponudi su brendovi: ALFA, BLIST, MBS, SUREL.

image

Mnogo je peći na tržitu. Različiti modeli, proizvođači, ali ipak je onaj najstariji način, loženja peći na drva najlepši. Idealna je atmosfera kada sedite pored peći na drva i slušate kako pucketa vatra. Kada pomenemo takav vid grejanja većini prvo na pamet padne smederavac. U Tehnomedia prodavnicama nalaze se i oni u ponudi tako da je pravo vreme da stari šporet zamenite novim.

Grejanje na peć ili šporet na drva je najsigurnije i najjeftinije. Ne razmišljate o tome da li će struja da poskupi i grejete sa kada i koliko sami odlučite. Sa ovakvim vidom grejanja uvek znate na čemu ste. Najbolje ćete se ogrejati pomoću njih. Kontrolišete sami temperaturu, pa kada su temperature u minusu vi samo raspalite vatru.

image

Peći i šporeti iz Tehnomedie su godinama unazad najtraženiji jer su odličnog kvaliteta, tako da za koji god brend da se odlučite, na dobitku ste. Fantastičan je i izbor modela, od onih klasičnih do modernih linija.

U ponudi su modeli sa velikim ložištem, visoki a uski koji neće zauzeti puno prostora. Širi i uži ili manji i veči, uostalom izabraćete sami model koji vam najviše odgovara.

Stan ili kuću ćete lako zagrejati sa ovim grejnim telima. Samo otvorite vrata i toplota će se rasporediti i u ostalim prostorijama. Loženje vatre je ponekada naporan posao, ali i to ne morate stalno da radite. Uveče pre spavanja samo ubacite panj koji će držati žar tokom noći. Kada se probudite raspalite vatru lako i jednostavno i posao je gotov.

image

Preporuka je da prilikom kupovine obratite pažnju na veličinu ložišta. Dobro je imati ovakvu peć ili šporet jer možete u isto vreme i da se grejete i da skuvate čaj, kafu ili spremate jelo na njihovim pločama ili u rernama, ako ih imaju. Ručak ili večera su najukusniji upravo pripremljeni na ovakav način. Eto još jedne uštede, jer ne morate da uključujete električne rerne, ploče, šporete.

Ovakav način grejanja ne može da se uporedi ni sa čim. Obezbeđuju vam sigurnost grejanja godinama.

Vreme je da posetite Tehnomedia maloprodajne objekte. Očekuje vas maksimalan izbor peći i šporeta po minimalnim cenama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

image

Drva…

Najisplativije je grejanje na drva i ugalj. Međutim i među ogrevom postoji razlika i može da se uštedi. Isti energetski kvalitet nemaju sva drva. Hrast i cer imaju najveću toplotnu moć, zatim drvo bukve, jasen, javor, breza i na poslednjem mestu je bagrem. Ugalj duže zadržava toplotu, jer duže drži žar. Zanemarljivu količinu ugljen dioksida i sumpora emituje ugalj prilikom sagorevanja. Drva je potrebno kupiti otprilike 6 meseci pre korišćenja. Naime drvo sadrži i do 50 % vode u sebi, a da bi se ta količina smanjila na 20 % potrebno je oko pola godine. To znači da će drva slabije grejati i oslobađati toplotnu energiju, jer se nisu dobro osušila i samim tim potrošićete veću količinu drva za grejanje. Najbolje je ugalj koristiti kao dodatak drvima, a većina šporeta i peći na drva može da se koristi i za ugalj.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *