Pogled s visine

x Merdevine

Mnogi poslovi poput promene sijalica, montiranje lustera ili krečenja ne mogu da se obave bez merdevina.

U svakodnevnim kućnim poslovima neophodna pomoć su merdevine. Uzimanje nekih predmeta sa visokih i skoro nedostupnih polica nemoguće je bez merdevina. One su velika pomoć i prilikom pranja prozora, postavljanja zavesa, kao i za radove oko kuće ili za branje voća.

Na njih ne obraćamo pažnju, dok nam zbog nečega ne zatrebaju. Po povoljnim cenama merdevine možete naći u Tehnomedia prodavnicama.

Namena merdevina je bila oduvek penjanje na visinu zbog obavljanja raznih poslova. Mogu biti jednodelne, na rasklapanje, metalne, aluminijumske, drvene. One su pomoćna alatka koja služi za penjanje uz strme površine kao što je zid, drvo i slično. U Tehnomedia prodavnicama možete kupiti merdevine sa 2, 3 ili 4 stepenika. One su lake pa je jednostavno sa njima manipulisati u prostoru.

merdevine

Istorija…

Merdevine se pominju odavnina, još u Bibliji. Naime, prikazale su se u snu Jakovu, kao predmet koji se spušta sa neba na zemlju. Međutim, niko ne zna tačno kada su izmišljene. Najraniji dokaz o upotrebi merdevina star je 10.000 godina. U jednoj pećini u Valensiji pronađen je kamen na kome su prikazana 2 muškarca koji pomoću merdevina pokušavaju da sakupe med iz košnice na drvetu.

Merdevine su tokom istorije imale i drugu namenu. Tokom napada na velika utvrđenja merdevine su korišćene u opsadnim kulama za penjanje pešadije na gornje nivoe. Danas je jedno od osnovnih sredstava vatrogasnih ekipa, građevinaca i molera. Vatrogasci koriste takozvane teleskopske merdevine kako bi mogli da dosegnu i više spratove. Vremenom su se pored klasičnih jednokrakih merdevina pojavile i dvokrake merdevine kojima nije neophodan oslonac i njima su omogućene i radnje na plafonu.

Texell merdevine su izuzetno pouzdane i kvalitetne. Ovaj brend je još početkom 2011. godine rešio da stvori liniju proizvoda koja će se izdvojiti iz postojeće ponude svojim karakteristikama. Konstantno rade na istraživanju, kreiranju, razvoju i distribuciji proizvoda marke Texell, a njihov cilj je zadovoljan kupac.

Zanimljivost

Hteli to da priznaju ili ne, ali kod većine ljudi postoji makar mala doza sujeverja. Još od malih nogu naučeni smo da nikako ne smemo da prođemo ispod merdervina ukoliko želimo da izbegnemo nesreću.Najduže merdevine, visoke 41,26 metara, napravljene su od drveta 2005. godine u Austriji.

Merdevine su neophodne za svako domaćinstvo i zato su u Tehnomedia prodavnicama našle posebno mesto. Posetite Tehnomedia maloprodajne objekte i nabavite merdevine po najpovoljnijoj ceni. Očekujemo vas. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Dobrodošli.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *