Retro je uvek u trendu: Nokia 150

blog x

Nokia 150 je modernizovan telefon iz prošlosti. On je ne samo estetski privlačan ljubiteljima retro dizajna, već i praktično rešenje za one koji žele osveženje u doba skupocenih pametnih telefona.

Ovaj model je spojio nostalgični šarm prošlosti sa suptilnim dodirom savremenog. Možemo ga opisati kao savršen spoj za ljubitelje retro dizajna i one koji žude za povratkom u jednostavnije vreme. Zamislite da živite u 1996. godini. Prva “Nemoguća misija” osvaja bioskopska platna, “Spice Girls” dominira radio talasima sa svojim hitom “Wannabe”, internet je u punom zamahu, a ako kojim slučajem imate mobilni telefon, on je sigurno Nokia. O Motoroli i Siemens-u nećemo ovog puta.

image

Nokia 150 izgleda kao da je preuzeta direktno iz 90-ih. Pravo je osveženje u doba visokotehnoloških skupocenih pametnih telefona, a ako vam zvuči poznato, to je zato što je ovaj model već imao svoje prethodnike na tržištu.

Nokia 150 je prvi put predstavljena 2016. godine, a dobila je ažuriranje 2020. Sada je ponovno tu za 2023. godinu sa elegantnijim izgledom i nekoliko novih funkcija.

Kada je reč o procesoru, Nokia je ostala vernu svojoj tradiciji, ali baterija od 1450mAh obećava dugotrajnost od nekoliko dana. I da, možete je izvaditi. Ako osećate nostalgiju za danima kada ste vadili crnu bateriju veličine mini-diska iz plastičnog slota, sada možete ponovno doživeti taj osećaj.

Dolazi sa osnovnom zadnjom kamerom od 0.3 MP (za poređenje, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max imaju kamere od 48 MP), bez prednje kamere. Pokreće se na operativnom sistemu pod nazivom S30+, umesto Androida, ali zadržava klasični 3.5 mm priključak za slušalice, što je retkost na današnjim pametnim telefonima, osim nekih modela poput Sony Xperia V i starijeg Xperia 1 IV.

Puni se putem mikro USB priključka, koji deluje prilično arhaično u današnje vreme. Tu je i MP3 plejer, diktafon (potrebna je microSD kartica za oba), FM radio prijemnik (sa žičanim i bežičnim režimom rada), ugrađeni mikrofon i zvučnik, uz IP52 sertifikat koji obezbeđuje otpornost na prašinu, ali pazite na vodu.

  • Telefon kombinuje raznovrsne funkcije u robusnom i ergonomski oblikovanom kućištu koje odiše vintidž šarmom. Nokia 150 nije samo estetski privlačan, već je i dovoljno izdržljiv da se nosi sa svim izazovima svakodnevnog života. Zahvaljujući dugotrajnoj bateriji i ergonomskom dizajnu, možete uživati u satima razgovora ili slanju tekstualnih poruka. Zabeležite svaki trenutak pomoću kamere ili jednostavno uživajte u muzici, jer Nokia 150 donosi najbolje iz prošlosti u modernom ruhu.
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *