Sagorite kalorije pomoću trenažera

x   T.

Sa Xplorer trenažerom savršeno ćete oblikovati telo, smanjiti težinu i efikasno sagoreti kalorije.

Najviše se koriste sobni bicikl i traka za trčanje, ali možete koristiti i druge trenažere poput stepera, eliptika, suvog vesla i slično. Budite uporni i strpljivi i bićete zadivljeni rezultatima i pre svega zdravi i zadovoljni sobom. Ne zaboravite, važno je i da se pravilno hranite i vodite zdrav život.


Mršavljenje uz pomoć trenažera

Važno je da pravilno koristite trenažere. Oni ne daju iste rezultate i prilagođeni su različitim vrstama vežbi. U svakom slučaju više ćete sala sagoreti ako tokom treninga uložite više napora. Usredsredite se na kvalitet vežbe. Od trenažera najviše se koriste sobni bicikli i trake za trčanje.

Displej trenažera pokazaće utrošene kalorije, ali na to ne obraćajte pažnju, jer taj broj pokazuje samo procenu.

  • Počnite da vežbate sa niskim ili umerenim intenzitetom, a zatim napor povećavate: Veća brzina, veći nagib, veće opterećenje i slično.

Sobni bicikl Xplorer

XPLORER Ultimate

Najdelotvorniji i najpopularniji trenažer je sobni bicikl. Na sat vremena može da sagori između 500 i 900 kalorija. Nisu potrebne neke zahtevne vežbe, zagrevanje, posebna tehnika i slično. Samo sednete i okrećete pedale. Važno je da podesite sedište i da vam kolena budu pod uglom od 900. Naravno, težinu možete da prilagodite, sa sedla se podignete ili napred nagnete torzo.

  • Negativna strana može biti monotonija tokom vežbanja. Okretanje pedala može brzo da vam dosadi. Zato dok vozite sobni bicikl možete slušati muziku, ili odgledati neku seriju ili emisiju.

Traka za trčanje

XPLORER MAGNETNA TRAKA ZA TRCANJE BLAZE

Traka za trčanje je jedan od najpopularnijih trenažera i za sat vremena sagorećete od 450 do 650 kalorija na sat. One imaju programe za promenu nagiba i brzine, tako da na traci osim što možete da trčite, džogirate i hodate možete da u realnom vremenu simulirate i trku: sprint, spust, uspon i slično. Pre korišćenja podesite vreme vežbe. Znajte da traku za trčanje morate umereno koristiti, jer imaju uticaj na zglobove, uglavnom na kolena.

Eliptik

XPLORER Dynamo

Sa eliptičnim trenažerom na sat vremena možete da sagorite između 300 i 600 kalorija. Na ovoj spravi se izvode eliptični pokreti i naprezanje je veliko tako da se ne preporučuju onima koji imaju probleme sa kolenima. Sa elitikom dobijate u jednoj spravi tri: bicikl, traku za trčanje i steper. U isto vreme kreću se i noge i ruke tako da je potrebno iskustvo da biste to savladali.

  • Preporučuje se da ispravite leđa kako biste izbegli bolove, a kako biste ojačali stomačne mišiće stegnite trbuh jako.

Kada vežbati na ovoj spravi?

S obzirom da se nalazi u vašem domu, uvek vam je sprava dostupna i toje velika prednost. Ne postoji idealno vreme, ali nemojte vežbati na ovoj spravi ako ste se tek probudili i ustali iz kreveta, kada vam je mnogo vruće, ili hladno, kao i kada ste veoma umorni. Najpre se zagrejte. Nakon obroka nemojte odmah vežbati, već prvo dozvolite telu da najpre hranu svari i tek kada osetite da imate dovoljno snage pristupite vežbanju.

Bolovi znače da telo signalizira da nešto nije u redu

Osnovni savet je da slušate svoje telo. Između vežbi odvojite najmanje 24 sata kako bi se oporavili između dve sesije. Kada osetite mnogo bolova u mišićima i zglobovima nemojte trenirati. Možete samo jednostavan aktivan trening oporavka. Sačekajte da bolovi prođu pa onda nastavite sa vežbanjem. U suprotnom neće biti nikakvog učinka, a postoji i rizik da se povredite.

  • Znajte da ćete manje bolova osećati što više napredujete.
This image has an empty alt attribute; its file name is Story-Diamond-576x1024.jpg

U kom delu dana je najbolje trenirati?

najbolje je, kada imate dovoljno vremena da se posvetite vežbanju i kada se dobro osećate. Ako je vaš izbor jutro, obavezno se zagrejte pre toga. Ako više volite da vežbate kasnije u toku dana, onda nemojte pre spavanja, jer vežbanjem možete poremetiti san i podići telesnu temperaturu.

Saveti

Ne postoje univerzalni saveti i pravila. Svako najbolje poznaje sebe i mora da osluškuje svoje telo i svoje mogućnosti. Vežbajte u doba dana kada se najbolje osećate i imate dovoljno vremena.

Kako budete napredovali, tako ćete biti i motivisaniji i napredovati sve više i više. U prednosti ste, jer ćete moći da vežbate kod kuće ili u stanu i sami prilagođavate vreme i najbolji trenutak za trening. Xplorer nudi kvalitetne trenažere za vežbanje, a u Tehnomedia prodavnicama ih možete kupiti po povljnoj ceni.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *