Saveti za lakše upravljanje pranjem i održavanje reda

blog x

Svakodnevna puna korpa veša može predstavljati stres. Uz nekoliko pametnih saveta, možete olakšati ovu rutinsku aktivnost i održavati veš pod kontrolom.

Pranje veša može biti neprestana borba. Sortiranje, pranje, sušenje, peglanje, sklapanje… i sutradan sve ispočetka. Teško je održavati korak! Evo nekoliko saveta kako da se nosite s ovim zadatkom i sprečite da se vaša korpa za veš pretvori u gomilu nezavršenih poslova.

Planirajte svoje vreme tako da budete kod kuće kada se ciklus pranja završi. Ako je to moguće, odmah prebacite veš u sušilicu nakon završetka pranja kako biste izbegli veš sa mirisima ili zaboravili na posao. Ako nećete biti kod kuće, razmislite o postavljanju podsetnika na mobilni telefon kako biste se vratili na vreme i završili posao.

Untitled design   x

Delegirajte zadatke. Timski rad čini čuda, pa i kod pranja veša. Uključivanje članova porodice može zahtevati malo obuke, ali na kraju će se isplatiti. Dodelite svakom članu porodice odgovarajući zadatak i posmatrajte kako se brda veša smanjuju tokom pranja.

Iskoristite prednosti savremene tehnologije. Proučite uputstva za upotrebu vaše mašine za pranje veša i otkrijte šta sve može postići za manje od sat vremena. Većina modernih uređaja nudi brze programe koji štede vreme kada ste u žurbi. Na brz i efikasan način će brzo pripremiti vaše omiljene komade za nošenje.

Napravite slaganje zabavnijim (ili barem manje dosadnim). Presavijanje veša za celu nedelju može zvučati obeshrabrujuće, pa pokušajte raditi u manjim koracima. Najbolje je presavijati veš odmah nakon izvlačenja iz sušilice. Ako to nije moguće, organizujte trijažni sistem: prvo lako presavijte peškire i posteljinu, zatim se posvetite odeći za odrasle, a na kraju se pozabavite dečjom odećom i čarapama. Ovim načinom čuvate svoju motivaciju jer brzo vidite rezultate. Slušajte svoju omiljenu muziku kako biste održali um zauzetim i brzo završili posao.

Smanjite potrebu za peglanjem. Peglanje je često dosadno i dugotrajno, ali ne morate peglati svaku stvar. Mašine za sušenje sa funkcijom pare mogu značajno smanjiti gužvanje i eliminisati potrebu za peglanjem. Ako želite saznati više, evo nekoliko dodatnih saveta kako izbeći peglanje.

Investirajte u veće aparate. Mašine za pranje i sušenje sa većim kapacitetom omogućavaju vam obrađivanje veće količine veša odjednom, štedeći vreme i trud.

Ne stresirajte se ako zapnete. Ponekad život nosi prioritet, dok se veš gomila i to je u redu. Zapamtite da nema razloga za stres zbog prljavog veša.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *