Savršen laptop za gejmere

laptop lenovo

Lenovo Legion 5 15IMH05 (81Y60073YA) je gejmerski laptop sa odličnom snagom i performansama.

Odlučili ste da kupite moćan laptop. Želite da igrate igre na njemu. Ne zaboravite da ono što vam treba kod laptopa na prvi pogled nije vidljivo. Od komponenti zavisi sve, a one se nalaze unutar računara. Imamo sjajan laptop za vas, siguran, sa odličnim performansama i karakteristikama, besprekornog kvaliteta i dizajna. Lenovo Legion 5 15IMH05 (81Y60073YA) poseduje izuzetnu grafičku karticu, moćan procesor, veliku količinu brze RAM memorije, brzi hard disk SSD uređaj i izdržljivu tastaturu. Sa ovim uređajem dobijate preciznost koju možete osetiti.

Zahvaljujući ovom snažnom laptopu možete igrati zahtevne igrice. Poseduje visoku izdržljivost, odlično hlađenje i čvrsto kućište. Odličan je izbor za profesionalnace, jer poseduje moćan hardver. Zahtevne aplikacije kao što su 3D modeling, CAD i CAM aplikacije ili obrade audio i video materijali jednostavno ćete koristiti. Lepo izgleda sa ekranom visoke rezolucije 1920 x 1080 pix. Veličina ekrana je 15,6 inča. Pokreće ga Intel i5 procesor u kombinaciji sa grafikom više klase NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, 6 GB GDDR6. Funkcija osvetljene tastature ga izdvaja iz gomile. Opremljen je procesorom Ryzen 7 4800H. Zahvaljujući polikarbonatnom kućištu koje je presvučeno slojem polimernog talka na kućištu se neće zadržavati otisci prstiju.

U mat je crnoj boji sa logotipom Lenovo i Legion. Oblik donjeg dela ne prati kućište ekrana već naleže na donju površinu, prati oštre linije i izdiže se napred tako da je otvaranje ekrana olakšano. Sa kućištem je povezana valjkasta osovina šarke. Najveći broj portova nosi deo koji štrči iza ekrana. Zbog lakšeg raspoznavanja bez okretanja laptopa na gornjem delu imaju piktograme.

Gigabitni LAN port pune veličine, HDMI 2.0, konektor za napajanje i Kensington bravica se ovde nalaze. Baterija od 80 Wh se puni preko 170 W punjača, a konektor napajanja sa belom LED lampicom će vas obavestiti o punjenju. Ako aktivirate štedljivi režim moći ćete da igrate igre dva i po sata bez prestanka odnosno obezbeđeno je devet i po sati autonomije. Po jedan USB 3.1 na levoj i desnoj strani kao i kombinovani 3,5 mm levo i reset taster sa desne strane čine dodatne konektore koji su smešteni na bokovima. Kada laptop nije uključen levi bočni USB port ima Always On mogućnost punjenja drugih uređaja.

image

Dimenzije Legion 5 su: 363 x 260 milimetara. S obzirom na dimenuzije i hardver teži 2, 3 kg. Ovo je pre svega gejming računar, a naravno i laptop.

IPS matrica ima visoko osvetljenje od 300 nita, anti-glare premazi 100% pokrivenost sRGB spektrom boja. Zahvaljujući tome možete ga koristiti pored gejminga i za video obrade, uređenje fotografija i za neki multimedijalan materijal i sadržaj sa tačnim prikazom boja.

Moćni hardver je unutar kućišta , a donji deo laptopa je veći u odnosu na ekran, a šarke se ne naleze uz ivicu. Od plastike je napravljen donji deo kućišta, a najveću površinu sa otvorima poseduje skoro cela polovina. Sa donje strane se uvlači hladan vazduh, pa onda duva preko hladnjaka preko 2 moćna ventilatora i sa strane i nazad izduvava.

Na centralnom delu gornjeg okvira nalazi se kamera 1280×720 piksela. Ima slajder za fizičko prekrivanje sočiva. Što se opcija podešavanja tiče možete birati između: opcija podešavanja, menjanja boja, talasa, statičkog osvetljenja, efekta disanja. Možete koristiti: 3 različita profila, dva nivoa jačine svetla, četiri različite brzine kada odaberete efekat talasa, na primer.

Tastatura je veoma lepog oblika i blago zakrivljenim tasterima i specifičnim gejming dodacima, izdvojenim kursorskim tasterima. U prorezima kućišta se nalaze tasteri, ne daju da dođe do ugibanja pod pritiskom i daju dodatnu čvrstinu. Između tastera je dovoljno veliki razmak, sa odvojenim kursorskim tasterima. Zahvaljujući lepo odmerenom hodu tastera od 1,5 mm aktivacija se odvija bez problema, tako da ćete izbeći greške prilikom kucanja kao i slučajne pritiske. Lenovo ima Fn+Q kombinaciju kojom birate jedan od tri predefinisana režima rada: Balance, Quiet i Performance. Prema boji Power tastera koji se nalazi u sredini tastature znaćete u kom režimu rada se nalazite. Plava lampica je Quiet, Balance je Bela, a Performance je crvena. Režim rada balansira performanse i rad ventilatora prema temperaturi sa osrednjom potrošnjom baterije. Tihi režim maksimalno štedi bateriju u procesu, jer smanjuje performanse i brzinu rada ventilatora. Kada ste priključeni na punjač možete pojačati performanse.

Sa donje strane levo i desno smešteni su Harman Kardon zvučnici koji garantuju izuzetno kvalitetan zvuk. Cela donja strana laptopa ima velike gumene odbojnike tako da je sprečeno klizanje po površinama i kućište je odvojeno od podloge zbog što boljeg hlađenja i dobru refleksiju zvuka.

Ovaj laptop je veoma praktičan i pristupačan. Možete ga lako i nadograditi. Ako želite gejmersku mašinu Lenovo Legion 5 je odličan izbor. Peformanse vam neće nedostajati sa: 16 GB RAM-a, Ryzen 7 procesorom,PCI-E SSD-om,1650 Ti grafikom. Sjajna tastatura, fenomenalan ekran i vrhunski kvalitet izrade su svakako preporuka.

Posetite Tehnomedia prodavnice ili ga jednostavno poručite online po povoljnoj ceni. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *