Smej se, smej…

nnnaslov

Privlačan osmeh je najlepši ukras. Zato vodite računa o svojim zubima i koristite električnu četkicu.

Osnovno sredstvo za higijenu zuba je četkica. Električne četkice su odličan izbor a u Tehnomedia prodavnicama ih možete kupiti po povoljnim cenama. Za razliku od običnih četkica pomoću električnih skinućete više zubnih naslaga. One koje se kružno kreću i sa više obrtaja su dobar izbor.

Tokom XX veka mnogi proizvodi su se unapredili pa tako i četkica za zube. Početkom 60 -ih godina predstavljena je prva bežična automatska četkica za zube sa baterijama. Veliku popularnost dostigle su 90 – ih godina. Prva električna četkica za zube nastala je 1927. godine u SAD, a napravila je kompanija Electro massage. U Evropi četkica ovakvog tipa je napravljena 1954 u Švajcarskoj. Koristili su je ljudie koji imaju ograničene motoričke sposobnosti.

Za oralnu higijenu četkica vam je neophodna. Električna pomaže boljem čišćenju zuba zahvaljujući automatskim oscilacijama i pokretima. Pomoću baterija se pokreće elektromotor a posledica toga su ti pokreti.

image

Postoji nekoliko tipova električnih četkica. Kod jednih vibracija se prenosi bočno sa jedne na drugu stranu. Kod nekih modela ima mogućnost vibracije u 2 pravca kao i da menja smerove kako želite. Glava rotira u jednom pravcu kod kružnih četkica i kreće se u krug. Ovakve četkice se razlikuju i prema brzini pokreta. Kao i svaka druga četkica i ova električna mora da se podmaže pastom za zube. Dobra prednost je što ćete manje morati da trljate zube već će ona to sama obaviti.

Ako se odlučite za električnu četkicu sa zamenjivom glavom na kojoj su čekinje preporuka je da ovaj uložak promenite jednom u 3 meseca. Tokom korišćenja vremenom čekinje promene oblik i budu nagnječene ili zgužvane.

Električna četkica je efikasnija od obične.  Polieten, polipropilen i najlon su glavni materijali ovih oralnih pomagala za higijenu. Čekinje su od najlona a osećaj pranja zavisi od debljine četkice. Koliko joj vremena posvetite toliko će vas četkica i služiti. Družite se što češće s njom na obostrano zadovoljstvo. Preporuka je da se dnevno električne četkice koriste 2 do 3 puta. One mogu ukloniti svu prljavštinu najefikasnije. Hidrodinamički efekat mešavinom vode i paste dovodi do uklanjanja plaka i eliminisanje bakterija i na onim nedostupnim mestima gde obična četkica ne može da dosegne. Njena prednost je i što u isto vreme može izvoditi više pokreta.

image

Precizno uklanjanje plaka omogućavaju 3 različite vrste čekinja koje se nalaze na električnim glavama za zube. Za uske prostore između zuba odličan posao obaviće zaoštrene čekinje, za površinu zuba služe ravne čekinje, dok su za područje između zuba i desni zadužene nežne čekinje.

Nabavite električnu četkicu za zube u Tehnomedia prodavnicama ili poručite online, jer je to najbolji saveznik u borbi protiv zubnog plaka i nastanka karijesa. Izuzetan kvalitet po neverovatno povoljnim cenama očekuje vas u Tehnomedia maloprodajnim objektima. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *