Srećno Mladenci

x   T.

Izabrati poklon za mladence, često nije jednostavan zadatak. Mi ćemo vam pomoći.

Bračni parovi samo jednom u prvoj godini braka slave Mladence. Ovaj praznik se obeležava 22. marta. Na Mladence mladom bračnom paru u goste dolaze najuža porodica i prijatelji, sa poklonima i na taj način im pomažu da se “skuće” na početku njihovog zajedničkog života. Posetite Tehnomedia prodavnicu i sigurni smo da nećete pogrešiti. Veliki je izbor artikala, a cene pristupačne i za svačiji džep. Odličan izbor su mali kućnii kuhinjski aparati. Sa nekim aparatima za kuhinju sigurno nećete pogrešiti, jer su oni neophodni svakoj domaćici. 

BOSCH TIS30129RW

Pokloni

Uglavnom se za poklon bira ono što nedostaje mladom bračnom paru. Ako ih dobro poznajete znaćete i šta je to. Naravno iz razgovora možete i saznati šta bi to moglo biti i šta će ih obradovati. Možete iskoristiti i popuste, jer imamo i akcije i razne povoljnosti povodom ovog praznika. Darujte mladence Vox malim kućnim aparatima i do 31. marta možete ostvariti 20% popusta u svim Tehnomedia prodavnicama i web šopu. Do kraja marta i Bosch, Vivax i  Russell Hobbs mali kućni aparati su na sniženju od 20%. Mladencima možete opremiti dom Tefal malim kućnim aparatima uz uštedu od 20%. Slatke uspomene možete zabeležiti i sačuvati od zaborava sa Zoemini Canon fotoaparatima.

O prazniku

U spomen na stradanje Svetih četrdeset Mučenika Sevastijskih, koji su bili vojnici rimskog cara Likinija obeležava se ovaj praznik. Uprkos carevoj zabrani oni su početkom IV veka prešli u hrišćanstvo i zato suosuđeni u pogubljeni. Poreklo običaja da se na taj dan mesi 40 mladenčića odatle potiče.

VOX DPS7330

Običaji

Za današnji praznik vezuju se i brojna verovanja. Jedno od njih je da bi hrana koja se priprema trebalo da bude posna, zbog zdravlja i napretka dece mladog bračnog para. Za Mladence se obično mesi 40 mladenčića. Prema starim narodnim verovanjima, na Mladence bi trebalo da dođu svi gosti koji su bili na svadbenom veselju. Ipak, običaji su se menjali, pa danas uglavnom mladencima koji slaviovaj praznik u goste dolazi samo najuža familija, kumovi i bliski prijatelji. Nekada se ovaj praznik slavio isključivo u kući mladenaca, a danas ima i onih koji praznik proslavljaju u restoranu ili kafiću. Gosti se poslužuju, slatkim kolačićima-mladenčićima koje mladenci pripremaju 22. marta prve godine braka. Pokloni koje mladencima donose gosti trebalo bi da im olakšaju početak zajedničkog života i upotpune dom.

Prema rečima prodavaca, najviše se kao pokloni kupuju mali kućni aparati. Kako kažu, čovek se kući dok god živi i uvek mu je potrebno nešto novo, praktično i funkcionalno. Dobijeni poklon će im olakšati pripremu hrane, obavljanje kućnih poslova, ulepšati zajedničke trenutke ili će jednostavno zameniti nešto što je staro i dotrajalo novim.

Dragi mladenci, srećna vam godišnjica braka!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *