Šta da radite kada ništa ne radite - Dobro došli u svet tehnike!
Početna » Zabavna zona » Šta da radite kada ništa ne radite

Šta da radite kada ništa ne radite

12.03.2021

U redu ste i čekate. Možda putujete prevozom ili vas neko vozi, a dosadno vam je i ne znate šta da radite. Mobilni telefon tada držite u ruci i zato iskoristite to vreme na pametan način. Predlažemo vam par korisnih stvari da učinite za sebe i svoj telefon. Tako će vam i vreme brže proći.

Kako vam minuti ili sati ne bi prolazili uzalud možete očistiti email inbox, organizovati aplikacije, proveriti obaveštenja, sortirati fotografije,urediti imenik…

Proverite koliko u telefonu imate email-ova koji vam nisu važni pa ih niste ni pročitali. Obrišite ih. U mailbox-u zauzimaju memorijski prostor, a možda vam i promakne neki važan email zbog nepreglednosti. Pročitajte, sortirajte, arhivirajte i nepotrebne mailove očistite.

Proverite da li u telefonu imate aplikacije koje ne koristite. Obrišite ih. Nepotrebno vam zauzimaju memoriju i zato ostavite samo one koje su vam od koristi.

Većina aplikacija vas putem obaveštenja-notifikacije informiše o onome što se dešava unutar nje. U softveru vašeg telefona se prikazuju obaveštenja. Vremenom se nagomilavaju i može se dogoditi da vam neka bitna notifikacija promakne i zato sve nevažno obrišite.

Sigurni smo i da vam je imenik u telefonu pun i zato pretražite, proverite i čistite suvišno i nepotrebno. Mnogo je i dupliranih brojeva, email adresa i adresa stnovanja i proverite da li su ti kontakti validni i dobri. Dok čekate i imate suviše vremena koje ne znate na koji drugi način da utrošite učinite svoj imenik u telefonu preglednim i jasnim.

Dosadu možete prekratiti i tako što ćete sami kreirati listu obaveza i zadataka. Mnogo je aplikacija koje će vam to omogućiti. Redovno ažurirajte tu listu. Ne opterećujte se organizacijom već sve zabeležite.

Koristite neku aplikaciju za pravljenje određenih spiskova. isplanirajte šta vam je potrebno od namirnica za odlazak u prodavnicu, listu obroka po danima i slično. Za to će vam koristiti aplikacije poput Google Keep, Apple Notes i slične. Na ovaj način štedite, jer nećete kupovati ono što vam ne treba od namirnica i ne morate da bacate hranu. Kada odlazite u market znaćete šta kupujete i neće vam se desiti da nešto zaboravite.

Sa telefonom imate fotoaparat koji može da napravi bezbroj fotografija. Sredite, organizujte i sortirajte fotografije. Očistite memoriju telefona fotografijama za koje procenite da su vam višak. Otvorite galeriju i sve sortirajte i višak uklonite, a samim tim biće vam jednostavnije pronalaženje određenih fotografija.

Možete i učiti. Mnogo je besplatnih aplikacija za bezbroj online kurseva. Za učenje stranih jezika je moguće besplatno učiti pomoću: Skillshare, wikiHow ili YouTube. Na ovaj način možete otkriti brojne mogućnosti, veštine, skrivene talente, interesovanja…

Ocenite ovaj članak!

TehnomediaView all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram