Šta da radite kada ništa ne radite

mob

Kako vam minuti ili sati ne bi prolazili uzalud možete očistiti email inbox, organizovati aplikacije, proveriti obaveštenja, sortirati fotografije,urediti imenik…

U redu ste i čekate. Možda putujete prevozom ili vas neko vozi, a dosadno vam je i ne znate šta da radite. Mobilni telefon tada držite u ruci i zato iskoristite to vreme na pametan način. Predlažemo vam par korisnih stvari da učinite za sebe i svoj telefon. Tako će vam i vreme brže proći.

  • Proverite koliko u telefonu imate email-ova koji vam nisu važni pa ih niste ni pročitali. Obrišite ih. U mailbox-u zauzimaju memorijski prostor, a možda vam i promakne neki važan email zbog nepreglednosti. Pročitajte, sortirajte, arhivirajte i nepotrebne mailove očistite.
  • Proverite da li u telefonu imate aplikacije koje ne koristite. Obrišite ih. Nepotrebno vam zauzimaju memoriju i zato ostavite samo one koje su vam od koristi.
  • Većina aplikacija vas putem obaveštenja-notifikacije informiše o onome što se dešava unutar nje. U softveru vašeg telefona se prikazuju obaveštenja. Vremenom se nagomilavaju i može se dogoditi da vam neka bitna notifikacija promakne i zato sve nevažno obrišite.
  • Sigurni smo i da vam je imenik u telefonu pun i zato pretražite, proverite i čistite suvišno i nepotrebno. Mnogo je i dupliranih brojeva, email adresa i adresa stnovanja i proverite da li su ti kontakti validni i dobri. Dok čekate i imate suviše vremena koje ne znate na koji drugi način da utrošite učinite svoj imenik u telefonu preglednim i jasnim.
  • Dosadu možete prekratiti i tako što ćete sami kreirati listu obaveza i zadataka. Mnogo je aplikacija koje će vam to omogućiti. Redovno ažurirajte tu listu. Ne opterećujte se organizacijom već sve zabeležite.
  • Koristite neku aplikaciju za pravljenje određenih spiskova. isplanirajte šta vam je potrebno od namirnica za odlazak u prodavnicu, listu obroka po danima i slično. Za to će vam koristiti aplikacije poput Google Keep, Apple Notes i slične. Na ovaj način štedite, jer nećete kupovati ono što vam ne treba od namirnica i ne morate da bacate hranu. Kada odlazite u market znaćete šta kupujete i neće vam se desiti da nešto zaboravite.
  • Sa telefonom imate fotoaparat koji može da napravi bezbroj fotografija. Sredite, organizujte i sortirajte fotografije. Očistite memoriju telefona fotografijama za koje procenite da su vam višak. Otvorite galeriju i sve sortirajte i višak uklonite, a samim tim biće vam jednostavnije pronalaženje određenih fotografija.
  • Možete i učiti. Mnogo je besplatnih aplikacija za bezbroj online kurseva. Za učenje stranih jezika je moguće besplatno učiti pomoću: Skillshare, wikiHow ili YouTube. Na ovaj način možete otkriti brojne mogućnosti, veštine, skrivene talente, interesovanja…

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *