Tostiran hleb

toster hleb

Tostiranjem dobićete ukusnu užinu, doručak ili večeru. Uvek ćete na taj način imati vruć, zdrav, ukusan, hrskav obrok. Tostirani hleb ima drugačiju nutritivnu vrednost. Prilikom tostiranja sadržaj masti se smanjuje u hlebu.

Dvopek i tost hleb su različiti proizvodi po sastavu i načinu pripreme. Stalno se priča i upozorava na štetnost belog hleba i zato je potrebno zameniti ga dvopekom ili tost hlebom.

novo

U organizmu kvasac pravi neverovatno kiselu sredinu. Do hemijske reakcije prilikom koga se neutrališe kvasac dolazi prilikom zagrevanja odnosno tostiranja hleba. Do loših posledica po organizam dovodi stvaranje kisele sredine i zato morate da vodite računa o većoj baznosti organizma prilikom ishrane. Bićete zdravi i imaćete jak imunitet ako vam je organizam bazniji. Kvasac je jedan od najbaznijih i zato ga treba izbegavati i zato obavezno tostirajte hleb. Posetite Tehnomediu i izaberite odgovarajući toster.

Tostiranjem hleb je ukusniji i zdraviji. Lakše se vari i na ovaj način se uništavaju eventualne gljivice. Manji glikemijski indeks i manju količinu ima tostiran hleb, a to je za dijabetičare od posebne važnosti. On pokazuje koliko prilikom konzumiranja neke namirnice brzo poraste šećer u krvi. Interesantno je na primer sveže parče hleba ima oko 80 grama a posle tostiranja 66 grama. Skrob u hlebu se razbija tostiranjem i on prelazi u određenu vrstu šećera dekstrin. Tostiran hleb je zato slađi i ukusnuiji, a i svari se brže.Tost hleb umiruje želudac.

toster

Možete izabrati klasični, samostojeći toster. Ubacite dve kriške hleba a tajmer i druge funkcije će završiti sve što treba. Preklopni toster je dobar za tostiranje sendviča. Izuzetna keramička, nerđajuća ili druga ploča spremiće idealan tost.

Tosteri zauzimaju centralno mesto u kuhinji. Tehnomedia ima odličan izbor. Možete se odlučiti za uspravne samostojeće tostere sa vođicama i tu se samo ubacuju kriške hleba, a možete izabrati i preklopne verzije a u nekima pored hleba može pripremati i tople sendviče.

toster

U Tehnomedia prodavnicama izabrate model po svojoj meri. Praktični su, lepi i kvalitetni. Toster vam je neophodan, jer tostiranje hleba mora vam postati nova zdrava navika. Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.


Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *