Trik za besprekorno čiste čaše iz sudomašine

blog x

Iako mnogi od nas vide mašinu za pranje sudova kao spasitelja od ručnog pranja posuđa, često se suočavamo s izazovom belih fleka na čašama nakon pranja. Otkrijte jednostavan korak ka blistavim rezultatima kako da čaše uvek izgledaju kao nove!

Ako ste se pitali kako održavati sjaj čaša i tanjira nakon pranja u mašini, otkrićemo vam jednostavan trik koji će ih uvek ostaviti besprekorno čistim!

Mnogi od nas mašinu za pranje sudova doživljavaju kao spasitelja od neželjenih zadatka pranja posuđa, ali ponekad čaše i tanjiri ne izađu iz nje onako sjajni kako smo očekivale. To je posebno primetno na staklenim čašama koje izlaze sa belim flekama, uprkos visokoj temperaturi i dodatku svih sredstava za pranje. Ako ste se ikada zapitali zašto, evo rešenja!

 x

Prilikom vađenja prljavog posuđa iz mašine, možda ste primetile bele fleke na staklenim čašama. Niste jedini. Otkrivamo jednostavnu tehniku koja će učiniti da vaša sudomašina radi besprekorno, ostavljajući posuđe kao novo.

Prvi korak ka sjajnim čašama je mesečno čišćenje filtera, što mnoge domaćice zanemaruju.

  • Izvadite filter iz mašine, potopite ga u sudoperu sa toplom vodom i malo deterdženta, ostavite pet minuta. Zatim ga četkom ili sunđerom dobro izribajte i isperite.

Nakon toga, sledi čišćenje unutrašnjosti mašine za sudove.

  • Po unutrašnjosti mašine pospite 50 grama sode bikarbone, na gornju policu stavite činijicu sa običnim alkoholnim sirćetom. Uključite najduži program pranja, dodajte tabletu za pranje sudova na kraju, vratite filter, pa ponovo pokrenite program. Vaša mašina će sijati, a posuđe će mirisati sveže. Ovaj postupak možete uraditi na mesec – dva kako bi vaši sudovi bili besprekorno čisti nakon svakog pranja.
Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *