Uskršnja torta

torta

Uskršnja trpeza je nezamisliva bez slatkog dela – Uskršnje torte.

Jedan od najomiljenijih hrišćanskih praznika je Uskrs. Posle dobrog uskršnjeg ručka na red dolazi poslastica. Uskršnja torta se pravi lako i brzo. Ova kremasta torta je fantastičnog ukusa.

Sastojci…

350 g mlevenog keksa, 2 pune kašičice čokoladnog praha, 400 g krem sira, 90 g rastopljenog putera, 50 g šećera u prahu, 100 ml mleka sa sobne temperature, 650 ml slatke pavlake, 150 g crne čokolade, 250 g lešnik krema, i po želji dekoracija ( rendana čokolada, listići badema…).

Priprema…

Pomešajte puter imleko, čokoladni prah i mleveni keks. Sve to sjediniti i formirati korpu u kalupu kojem se stranice skidaju. Ako možda nemate ovaj kalup koristite okruglu šerpu čije ćete dno i stranice obložiti providnom streč folijom tako da ona iz šerpe viri. Smestite koru u frižider da se hladi dok mutite fil.

Napravite bele filove na sledeći način. U posebnim posudama umutite 500 ml slatke pavlake i umutite krem sir sa šećerom u prahu i spojite ova dva fila u jedan. Preko biskvita premažite polovinu. U drugu polovinu dodajte lešnik krem i umutite mikserom kako bi se sjedinili. Stavite i rasporedite preko belog fila i vratite u frižider.

Glazuru ćete napraviti tako što ćete istopiti čokoladu i spojiti sa preostalih 150 ml slatke pavlake. Preko drugog fila prelijete i vratite u frižider. Iz kalupa ili šerpe izvadite tortu i ukrasite po želji. ( Ako vadite iz šerpe, samo uhvatite foliju koja viri iz šerpe i kada se dobro stegne izvadite tortu) .

Prijatno!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *