Uz dobru peglu sve je lako

pegla

Peglanjem ćete sačuvati odeću.

Odeća će duže izgledati očuvana i kao nova peglanjem. Većina stvari koja vam padne na pamet može da se pegla i ispegla. Ima nas raznih i dok jedni misle da je peglanje uzaludan posao jer će se nakon nošenja te stvari opet izgužvati, drugi peglaju sve što dohvate pa čak i čarape, na primer. U svakom slučaju ako držite do sebe i ako ste uredni morate biti ispeglani.

S obzirom na veliki broj modela mnogi su u dilemi za koju peglu za veš da se odluče. Predlažemo da posetite Tehnomedia centar. Možete da birate između: klasičnih, na paru, parnih stanica, za vertikalno peglanje, kao i pegle za put.

pegla

Sistem pare je veoma bitan kod pegle. Da biste što manje energije potrošili na peglanje, vaša pegla treba da ispušta dovoljno veliku količinu pare. Sa peglama koje imaju bar 25 g/ min pare moći ćete lako da peglate i malo presušen veš. Funkcija dodatne pare je veoma bitna, jer omogućava da ispeglate nabore koji se inače teško peglaju. Dobar raspored rupica na ploči, omogućava ravnomerno ispuštanje pare i lakše peglanje uz samo jedan ili dva poteza.

pegla

Kod pegle je grejna ploča važna. Posetite Tehnomedia centar i izaberite peglu sa: aluminijumskom, inox (čelik), keramičkom, teflonskom i titanijumskom pločom.Inox čelične ploče su odlične za peglanje pamuka i drugih prirodnih materijala. Kod pegle sa čeličnom pločom jedino treba voditi računa da se temperatura prilagodi vrsti tkanine, da se neki osetljiviji materijal ne bi zalepio. Inox ploče su dugovečne i teško se oštećuju. Keramička ploča je pogodnija za sintetičke materijale. Kod pegle sa keramičkom pločom, prednost je što se jako brzo zagrevaju, međutim kod njih treba voditi računa da ne padnu jer su veoma osetljive na udarce, mogu da se polome i onda pegle postaju neupotrebljive. Teflonske grejne ploče lako klize. Osetljive su, lako se oštećuju ako pređu preko rajfešlusa ili metalnih dugmića. Sistem samočišćenja, odnosno za uklanjanja kamenca je veoma važna opcija kod pegle. Kod nas je voda veoma tvrda i pojava kamenca je skoro neizbežna, naročito ukoliko se koristi samo voda iz česme, mada je uvek preporuka koristiti mešavinu destilovane vode i vode iz česme.   Stalno negde žurimo i previše je obaveza, tako da i ne čudi što se stalno preispitujemo i preslišavamo da li smo isključili peglu nakon izlaska iz kuće. Često se i nerviramo zbog izgubljenog vremena, jer se ipak vratimo da proverimo za svaki slučaj da pegla možda ne radi i da li je sve u redu. Pravo rešenje je pegla koja ima opciju sa samoisključivanjem jer će se pegla sama isključiti posle izvesnog vremena. Vreme zavisi od modela do modela, mada kod većine modela gašenje pegle u horizontalnom položaju je nakon 30-ak sekundi, ako pegla miruje. U vertikalnom položaju se gasi nakon par minuta. Potrebno je obratiti pažnju i na težinu pegle. Nije dobro da je teža od 2 kg, jer je teško onda onome ko pegla, ali nije dobro ni da je mnogo laka, jer bi se time smanjila njena prvenstvena funkcija, ravnomerno peglanje celom površinom. Preporučuje se i da pegla ima zašiljen vrh, koji omogućava peglanje i teško pristupačnih delova, kao što su oni oko dugmića na košulji.

pegla

Odličan izbor pegli različitih brendova možete pronaći u Tehnomedia prodavnicama: Adler, Alpina, Ariete, Beko, Bosch, Braun, Camry, Clatronic, Elma, Esperanza, Gorenje, Home electronics, Hoover, Linea, Mesko, Miele, Philips, Rowenta, Tefal, Vorner, Vox.

Maksimalan izbor po minimalnim cenama očekuje vas u Tehnomedia prodavnicama. Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *