WhatsApp i promene

x   T.

Važne promene koje planira da uvede WhatsApp sprečiće krađe naloga.

Za slanje poruka trenutno je platforma ​WhatsApp broj jedan. Verovatno je to jedan od razloga zašto je intereantna prevarantima. Preko nove opcije krađe naloga biće sprečene, a kompanija ima u planu važne promene procesa prijavljivanja na nalog.

image

Nova funkcija

“Trenutno WhatsApp radi na novoj finkciji i verovatno će se prvo pojaviti na iOS verziji, a zatim i na Androidu”, objašnjava WABetaInfo.

Ako korisnik svoj broj telefona pokuša da registruje na drugom pametnom telefonu, WhatsApp će zahtevati drugi verifikacioni kod sa glavnog uređaja kako bi bio siguran i uverio se da je onaj ko pokušava da doda novi uređaj stvarni vlasnik.

“Broj XXX se već koristi za WhatsApp na drugom telefonu. Da biste bili sigurni da je vaš nalog pod vašom kontrolom, morate potvrditi drugi verifikacioni kod. Radi dodatne sigurnosti, morate sačekati da tajmer završi pre nego što budete mogli da pošaljete kod. Kada primite kod, unesite ga ovde”, navodi se u obaveštenju koje se pojavljuje na novom uređaju.

Šta se dobija?

Tako će WhatsApp biti prva aplikacija takve vrste koja dvostruki verifikacioni kod podržava i to će biti rešenje sprečavanja krađe naloga kada nije omogućena verifikacija u dva koraka. Ovakva funkcija je opravdana naročito jer WhatsApp proširuje dostupnost podrške za više uređaja za WhatsApp naloge.

Sve je u fazi razvoja još uvek. Biće mnogo teže dobijanje pristupa tuđem WhatsApp nalogu, s obzirom da će se koristiti dvostruka verifikacija i pristup verifikacionom kodu biće mnogo teži.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *