Xiaomi 13T serija

blog x

Xiaomi, vodeći proizvođač pametnih telefona, neprestano podiže lestvicu u pogledu dizajna i funkcionalnosti svojih uređaja. Xiaomi13T i 13T Pro donose zanimljive inovacije i stilsku raznolikost.

Telefoni iz Xiaomi 13T serije dizajnerski su identična, što znači da korisnici neće morati da biraju između estetike i funkcionalnosti. Osim toga, opremljena su IP68 sertifikatom, što predstavlja značajno unapređenje u odnosu na prethodne modele sa IP53 sertifikatom. Ovaj sertifikat garantuje da su oba uređaja otporna na vodu i prašinu, dodatno povećavajući njihovu vrednost u odnosu na prethodne generacije.

image

Svaki aspekt Xiaomi 13T Pro telefona govori o njegovoj izuzetnoj sofisticiranosti i snazi. Već pri prvom dodiru sa zadnjim panelom od BioComfort veganske kože, doživećete osećaj luksuza. Ovaj telefon nije samo estetski privlačan već i izuzetno funkcionalan.

Motor ovog telefona je MediaTek Dimensity 9200+ procesor, koji obezbeđuje brzo i tečno korisničko iskustvo, bilo da surfujete internetom, igrate zahtevne igre ili koristite više aplikacija istovremeno.

Istaknuti atribut ovog modela je njegov sistem kamera, razvijen u saradnji sa Leicom, pružajući korisnicima sposobnost za snimanje fotografija koje se mogu takmičiti sa profesionalnim rezultatima. Bez obzira da li fotografišete širokougaone pejzaže, portrete ili čak snimate video zapise u 8K rezoluciji, ovaj telefon neće vas razočarati. Ovaj spoj dva giganta ne nudi samo vrhunski kvalitet, već i revoluciju u percepciji mobilne fotografije. Centralni deo ove saradnje je izuzetna 50 MP širokougaona kamera koja koristi IMX707 senzor, isti senzor koji smo već videli u modelu Xiaomi 12 Pro. Sa optičkom stabilizacijom, širokim otvorom blende f/1.9 i Leica Summicron sočivom, ova kamera pruža izvanredne performanse u svim uslovima fotografisanja.

Osim glavne kamere, tu je i telefoto kamera od 50 MP koja omogućava optički zoom od 2x i digitalni zoom do 20x. Telefon takođe dolazi sa ultraširokougaonom kamerom od 12 MP, idealnom za pejzaže i širokokutno snimanje.

Posebnost ove saradnje ogleda se u vizualnom stilu koji Leica donosi. Vibrant stil donosi svetlije i zasićenije boje fotografijama, dok Authentic mod donosi karakterističan Leica izgled sa naglašenim senkama i svetlim tonovima. Dodatno, korisnici imaju pristup Leica filterima za dodatnu personalizaciju svojih slika.

Kada je reč o internom skladištu, Xiaomi 13T Pro dolazi sa impresivnih 512GB prostora za vaše podatke.

Baterija omogućava korisnicima da koriste telefon tokom celog dana bez potrebe za punjenjem, kao i IP68 sertifikat koji ga čini otpornim na vodu i prašinu.

image

Xiaomi 13T pruža gotovo isto korisničko iskustvo kao i njegov “Pro” kolega. Na prvi pogled, razlike su minimalne.

Xiaomi 13T je sa 8GB LPDDR5 RAM-a i 256GB UFS 3.1 interne memorije. Aplikacije se brzo otvaraju, učitavaju, a multitasking je izuzetno fluidan. Gejmeri će biti posebno zadovoljni, budući da čak i zahtevne igre rade bez trzanja.

Važno je napomenuti da oba najnovija Xiaomijeva modela, Xiaomi 13T i Xiaomi 13T Pro, dele iste kamere, što je neobično jer “Pro” obično donosi bolje specifikacije. Jedina razlika je u tome što Xiaomi 13T nema opciju za snimanje video zapisa u 8K rezoluciji. Saradnja sa Leicom, koja se ističe na zadnjem modulu kamere, pokazuje da će fokus ovih telefona biti na fotografiji. Ova saradnja nije samo marketinški trik, već rezultat dubokog rada i razvoja. Ova kombinacija kamere obećava izuzetno jasne i visokokvalitetne slike, bez obzira na model koji odaberete.

Dok je Xiaomi 13T Pro namenjen onima koji traže najbolje, Xiaomi 13T je odličan izbor za sve koji žele pouzdan i kvalitetan telefon po pristupačnoj ceni.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *