Zašto kupiti grejalicu – kalorifer?

blog x

Kaloriferi predstavljaju praktično i popularno rešenje za brzo i efikasno zagrevanje prostora.

Kaloriferi su neizostavni saveznici tokom hladnih zimskih dana, omogućavajući trenutno zagrevanje prostora. Ove male, prenosive električne grejalice igraju ključnu ulogu kao dodatak centralnom ili nekim drugim načinima grejanja u domaćinstvu. Idealni su kada brzo želite toplinu u prostoriji u kojoj se trenutno nalazite, bilo da je to kuhinja, radna soba, ili kupatilo. Korisni su i za grejanje prostorija koje nemaju drugi način grejanja, kao što su radionice ili garaže kada obavljate različite zadatke.

  • Ako tražite kvalitetne standardne grejalice – kalorifere za efikasno dogrevanje vaših domova, možete pronaći širok izbor u Tehnomedia maloprodajnim objektima ili jednostavno poručiti online po neverovatno povoljnim cenama.

S obzirom na široku ponudu kalorifera na tržištu, proces izbora može biti zbunjujući. Da li da se odlučite za standardnu verziju s tajmerom ili moderniji model s daljinskim upravljačem? Kako izabrati odgovarajuću veličinu kalorifera? Kako prepoznati visokokvalitetni prenosivi grejač? O tome pišemo u ovom blog tekstu.

(O zagrevanju pomoću električne grejalice čitajte i OVDE.)

x
  • Izbor kalorifera

Važno je napomenuti da različiti modeli kalorifera koriste različite tehnologije za zagrevanje prostora. Neki su sposobni da zagreju celu prostoriju, dok drugi usmeravaju toplotu samo na određeni deo prostora ispred sebe.Postoje tri glavne vrste grejača koji pretvaraju električnu energiju u toplotnu: konvekcijski, usmereni i kombinovani.

Konvekcijski kaloriferi ravnomerno zagrevaju celu prostoriju i mogu raditi kontinuirano bez rizika od pregrevanja. Većina ovih modela ima ugrađene ventilatore koji ravnomerno šire topli vazduh po prostoriji. Keramički grejači, kao deo ove kategorije, spadaju u najkvalitetnije grejače jer se ne zagrevaju spolja, što ih čini sigurnim za upotrebu u dečijim sobama i prostorijama.

Druga vrsta, usmereni grejači, fokusiraju toplotu direktno na određenu tačku ispred sebe. Koriste se za zagrevanje manjih prostorija gde je potrebno brzo i efikasno zagrevanje.

Treća kategorija su kombinovani kaloriferi koji zagrevaju prostor bez upotrebe ventilatora. Oni su odličan izbor za osobe s respiratornim problemima ili alergijama na prašinu, jer ne šire alergene. Prilikom izbora kalorifera, razmotrite svoje specifične potrebe i uslove prostora kako biste odabrali odgovarajući model.

x   x
  • Veličina i snaga

Pre nego što kupite kalorifer, važno je razmisliti o veličini i snazi koja vam je potrebna. Manje prostorije zahtevaju manje kalorifere, ali ti uređaji moraju biti dovoljno snažni da zagreju prostor. Kao opšte pravilo, potrebno je oko 100W snage da bi se zagrejao jedan kvadratni metar prostora. Ako je vaša prostorija, na primer, 20 kvadratnih metara, trebaće vam kalorifer snage od 2000W. Uzmite u obzir veličinu i snagu kalorifera kako biste bili sigurni da će adekvatno zagrejati vaš prostor.

Ovi saveti vam mogu pomoći da donesete pametnu odluku pri izboru kalorifera koji će najbolje odgovarati vašim potrebama tokom hladnih zimskih dana.

  • Osnovne karakteristike

Kada pristupate razmatranju kalorifera, prva stvar na koju ćete sigurno obratiti pažnju jeste njegova snaga, što je prirodno i očekivano. Međutim, tu su i druge ključne komponente koje čine važan deo svakog kalorifera. Jedna od tih komponenti je termostat, koji omogućava precizno podešavanje temperature prema vašim željama. Možete to postići jednostavnim okretanjem točkića ili programiranjem prema svojim potrebama, u zavisnosti od modela.

Neki modeli dodatno nude funkcionalnost tajmera, koji vam omogućava automatsko uključivanje ili isključivanje kalorifera nakon određenog vremenskog perioda, što može biti veoma korisno.

Kada je reč o ekonomičnosti, na tržištu su dostupni i modeli koji se smatraju “štedljivim”, pa ukoliko želite da štedite energiju i novac, preporučuje se da obratite pažnju na oznaku proizvođača.

Za one koji su osetljivi na buku, važno je napomenuti da različiti modeli kalorifera proizvode različite nivoe buke. Pre kupovine, proverite informacije o decibelima, jer više decibela ukazuje na bučniji kalorifer, dok manje decibela znače manju buku.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *