Zagrevanje pomoću električne grejalice

x   T.

Odličan dodatak za zagrevanje prostorija u domu je električna grejalica.

Svaki dom ili poslovni prostor mora da ima i električnu grejalicu. Ona je prva pomoć kada god zatreba. Može da služi kao dodatak uz već postojeće centralno grejanje ili neko drugo grejanje ako vam je baš hladno ili samostalni izvor grejanja za manje prostorije. Tehnomedia nudi maksimalan izbor po minimalnim cenama. Birajte: kalorifer, konvektorsku, panelnu ili zidnu.

Capture

Grejalice i toplota

Zagrejaće vas brzo. Ako ste rešili da se grejete tokom zime isključivo samo pomoću grejalice vodite računa da radi i bude uključena isključivo samo dok ste vi u prostoriji. Može da zagreje samo prostor gde se nalazi i to su površine male kvadrature poput kupatila, kuhinje, soba manjih kvadratura, kancelarija. Mala je i praktična tako da je možete lako preneti iz prostorije u prostoriju i poneti sa sobom. Idealna je i za prostore bez grejanja poput garaže ili podruma, naprimer.

Prednosti električnih grejalica

Čim je uključite odmah počinje da greje. Ne zahteva posebno montiranje i pre uključivanja se ne puni strujom. Nije bučna i nema prljavštine i nereda poput grejanja na ugalj, pelet ili drva. Ona je i štedljiva i ako je pravilno koristite znatno ćete manje novca potrošiti na struju. Odličan je izbor ako živite sami. Ako je koristite samo kada ste u domu i s obzirom da je nećete uključiti i zagrevati prostorije u kojima ne boravite, ušteda će biti velika.

Laka za korišćenje

Jednostavna je za korišćenje. Ima 2 točkića. Za početak rada i podešavanje temperature i to je sve. Kada dostigne određenu temperaturu u prostoriji, automatski se isključuje. Kada temperatura padne, ponovo će se grejalica automatski uključiti.

Tehnologija

Različite tehnologije koriste kaloriferi. Neki modeli toplotu duvaju neposredno ispred, dok neki savršeno zagreju celu sobu. Tokom višesatnog rada ceo prostor odlično će grejati konvekcijski grejači. Uglavnom imaju ugrađeni ventilator, a vazduh izduvavaju i dole i gore . Neposrednu u određenu tačku u koju je usmerena toplota duvaće usmereni grejači. Infracrveni su veoma slični ovim grejačima, jer u određeno područje prosleđuju toplotu, ali će i celu sobu zagrejati vrlo brzo.

Da li je bitna veličina?

Ako zagrevate manju prostoriju ne treba vam jači grejač, jer će u tom slučaju biti samo veći račun za električnu energiju. Međutim, ako veći prostor zagrevate grejalicom sa slabijim grejačem, grejalica će se pregrejati.

Za svaki kvadratni metar prostorije koju zagrevate potrebno je 100 W grejne snage. Za 15 kvadratnih metara potreban vam je jak grejač 1 500 W.

Capture

Konvertorska grejalica

Veoma je efikasna za zagrevanje doma. Konvektori su bez ventilatora i koriste prirodnu konvekciju za zagrevanje vazduha. Za razliku od grejalica sa ventilatorom tokom rada su tiše. Zato što nemaju ventilator za vazduh odlične su za smanjenje cirkulacije polena i prašine.

Neki konvektorski grejači su keramički i grejni disk je skriven u svom kućištu. Na dodir je grejno telo hladno, jer se kalorifer ne pregreva.

Grejalice sa ventilatorom

Ova grejalica čim se uključi u struju u roku od sekundu, dve, zagrejaće vašu sobu. Poseduje termostat, zaštitu od pregrevanja i ručicu za nošenje. Nakon dostizanja određene temperature, električni grejač prestaje sa radom kako bi se ohladio i nastavlja sa radom posle nekog vremena. Lagana je, izrađena od plastike i tiha.

Električni kaloriferi

Grejanje je ekonomično, pouzdano i brzo sa njima. Koriste se za brzo zagrevanje, a pomoću električnog termoregulatora kontrolisaćete temperaturu. Možete izabrati zidni ili podni električni kalorifer.

Capture

Kalorifer je za dogrevanje dobar izbor. Sve što vam treba u tom trenutku, on ima. Ako želite da neki prostor trenutno brzo zagrejete sa kaloriferom ili bilo kojom drugom vrstom grejalice nećete pogrešiti.

Bezbednost električnih grejalica

Pravilno ih koristite i bićete sigurni i bezbedni. Koristite je samo kada vam je na oku i u prostoriji u kojoj se nalazite. Tako ćete biti mirni i ne postoji mogućnost požora usled nepažnje. Vodite računa da grejalica ne bude postavljena u blizini lako zapaljivih stvari, poput nameštaja ili nekih drugih izvora toplote. Ništa ne postavljajte na električnu grejalicu i nemojte je pokrivati.

Grejalicu nemojte da uključujete u produžni kabl, jer je tada veća mogućnost da dođe do pregrevanja. Za grejalicu utičnica u zidu je bezbednija.

Dok spavate obavezno isključite grejalicu. Pošto ste se obezbedili, sada za vas nema zime. O grejanju smo pisali i ovde.

Izuzetno kavlitetne grejalice po super cenama potražite u nekoj od 57 Tehnomedia prodavnica u zemlji ili poručite online.

Tehnomedia je totalno drugačija od drugih. Proverite!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *