Zdravlje na prvom mestu

blog x  T.

Užurbani ritam života zahteva efikasne načine brige o zdravlju. Moderne tehnologije savremenih aparata pružaju brzu i jednostavnu pripremu zdravih obroka.

Uživajte u bržem pripremanju ukusnih obroka koje ste oduvek želeli da probate! U ovom vremenu koje “leti”, sa stalnim obavezama i planovima, teško je naći trenutak za sebe. Posao, porodica, obaveze… sve to zahteva energiju. Zdrava ishrana je ključna za održavanje balansa u životu. Ona hrani naše telo i omogućava nam da se osećamo bolje.

image

Možda sada imate više vremena da eksperimentišete sa zdravim receptima. Zašto ne biste isprobali nove ideje koje ste odlagali? Tehnomedia nudi fantastične kućne aparate koji će vam olakšati ovu misiju.

 • Kako poboljšati imunitet?

Imunitet je naš glavni saveznik u borbi protiv bolesti. Pored genetike, možemo i sami doprineti njegovom jačanju. Ishrana bogata vitaminima i hranljivim materijama igra ključnu ulogu. Uživajte u zdravoj ishrani uz nekoliko jednostavnih koraka

Zdrava ishrana je sada dostupnija nego ikad pre. Nove namirnice koje su nekada bile retke sada su na dohvat ruke. Ako imate mini pekaru sa funkcijom odloženog starta, postavite je tako da vas jutro dočeka mirisom svežeg hleba. Samo pripremite sastojke unapred i pustite pekaru da radi svoje. Bez nereda i mešenja.

image

Zahvaljujući novim sokovnicima za hladno ceđenje, vaša čaša vitamina je sada puna i osvežavajuća. Za razliku od uobičajenih sokovnika koji koriste visoke brzine sečiva, ovi sokovnici rade sporije, tiše i s manje obrtaja. Time osiguravaju da se sačuva veća količina vitamina i minerala iz voća i povrća, čineći napitak zdravijim.

Svi sastojci prolaze kroz finu mrežicu koja propušta samo minimalnu količinu pulpe, zadržavajući sve hranljive materije u soku. Hladno ceđenje daje soku ujednačenu teksturu, sa manje mehurića, ali sa više vitamina. Oduševljenje je što možete uživati u svežem soku kod kuće, ali ga takođe možete poneti sa sobom na posao, teretanu ili u školu.

Sokovnik za hladno ceđenje pruža vam mogućnost da uživate u bistrim sokovima, a po želji, možete dodati i sočne komadiće pulpe.

 • Blender za brzu kreaciju hranljive kaše

U poslednjih nekoliko godina, zdravi napici poput šejkova i smutija postali su izuzetno popularni kako u restoranima i kafićima, tako i u našim kuhinjama.

image

Blenderi su postali neophodni alati za pripremu ovih ukusnih i zdravih napitaka koji često mogu zameniti obrok. Oni mogu seckati, mešati i miksovati sastojke po vašem izboru brzo i efikasno, bilo da su to voće, povrće ili druge namirnice. Neki blenderi imaju oštrice koje lako mogu usitniti čak i led.

Ono što je posebno praktično kod ovih uređaja jeste mogućnost pripreme toplih jela, hladnih napitaka ili drugih obroka. Od vrelih supa do osvežavajućih napitaka sa ledom, moguće je sve. Neki modeli blendera dolaze sa inovativnim sistemima za tiši rad, čime pružaju još veći komfor tokom pripreme obroka.

 • Bokal za filtriranje vode olakšavaju održavanje hidriranosti bez stresa i napora
image

Osnova svake dobre ishrane, pa i zdravog života, leži u obilnom unosu tečnosti, pre svega vode. Svaki dan je koristimo – za piće, pripremu hrane, sve je to deo naše svakodnevice. Zato su bokali za filtriranje vode savršen dodatak svakom domu.

Zašto bi ste svakog dana trošili novac na flaširanu vodu, kada možete imati čistu i osvežavajuću vodu u svom domu, u svakom trenutku?

Bokal za filtriranje vode uvek je tu, dostupan vam je u svakom delu doma – dok radite, gledate film, sedite na terasi… Njegova prednost leži u tome što smanjuje nečistoće u vodi, neutrališe ukus hlora, filtrira bilo kakve naslage, smanjuje tvrdoću i pruža vam kristalno čistu vodu. I ne zaboravimo, bokali su izrađeni od sigurnih materijala, smanjujući tako i našu upotrebu plastike.

Korišćenje bokala je jednostavno, ali ne zaboravite da redovno menjate filtere. Koliko često? To zavisi od količine vode koju koristite.

Ako vam se dopadaju naši saveti, preporučujemo vam da istražite fantastične aparate iz naše Tehnomedia ponude koji će vam olakšati pripremu ukusnih i zdravih obroka.

 • 10 saveta za zdravu ishranu

Briga o zdravlju i jačanju imuniteta nije samo pitanje zdrave ishrane ili navika. Osim genetike, naša dobrobit zavisi od sinergije različitih faktora.

Da bi vaše telo pravilno funkcionisalo, važno je:

 1. Raznovrsnost u ishrani.
 2. Zameniti zasićene masti nezasićenim.
 3. Konzumirati mnogo voća i povrća.
 4. Smanjiti unos soli i šećera.
 5. Redovno jesti i kontrolisati porcije.
 6. Piti dovoljno tečnosti.
 7. Održavati zdravu težinu.
 8. Spavati dovoljno.
 9. Jesti polako.
 10. Redovno vežbati i stvoriti naviku.
 • Zdrava hrana brzo i lako

Danas je lako jesti zdravo. Sa mnogo sjajnih aparata, možete brzo doći do obroka punih vitamina. Ne plašite se izdvojiti malo vremena za pripremu hrane koja će vam osigurati zdravlje i otpornost. Probajte nove recepte, istražite, opcije su neograničene. Sa modernim i jednostavnim uređajima, možete lako pripremiti zdrave i ukusne obroke za svoju porodicu, bez napora.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *