Sladoled od čokolade i jagode

sladoled

Ova ledena poslastica se priprema brzo i jednostavno.

U sladoledu se uživa tokom cele godine, ali mi se ovom božanstvenom ukusu prepuštamo uglavnom samo leti i kada su vrućine. Domaći sladoled možete pripremiti lako kod kuće i sami. Više ne morate da ga kupujete, jer je najbolji domaći. Sigurni ste da niste dodali nikakve štetne materije i supstance, a i znate šta jedete.

Sastojci…

Pola litra mleka, pola litra pavlake, 3 žumanceta, 150g šećera u prahu, 2 kašike gustina, 4 supene kašike mleka, 2 male kockice putera.

Aroma…

100 grama čokolade i 200 grama jagoda.

Priprema…

Odmerite malo mleka od pola litra i sipajte u šerpu. Dodajte slatku pavlaku i stavite da se kuva. Žumanca umutite sa šećerom i dodajte mleko pa sve zajedno izmešajte. Sipajte u šerpu i lagano zagrevajte, ali pazite da se ne prokuva. Gustin sa mlekom razmutite i dodajte u šerpu i mešajte stalno. Sklonite sa šporeta i dodajte puter. Podelite dobijenu smesu na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g čokolade, a u drugi sirup od jagoda koji ćete dobiti tako što ćete jagode usitniti štapnim mikserom i procediti ih. Ostavite da se prohladi malo. Sipati u plastične kutije i stavite da se stegne u zamrzivač. Prijatno!!!

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *