Kako izabrati najbolji TV po povoljnoj ceni

blog x   T.

Tražite dobar televizor za manje od 40 000 dinara? Možete pronaći fantastične 4K modele sa naprednim funkcijama. Pročitajte naš vodič za savete o najboljim jeftinijim televizorima i kako da napravite pametan izbor.

Tržište je trenutno preplavljeno televizorima različitih cena i kvaliteta. Dok se jeftini modeli reklamiraju na svakom koraku, često se radi o brendovima niže klase sa osnovnim funkcijama. Ako želite da pronađete stvarno dobar televizor za manje novca, obavezno se okrenite maloprodajnim objektima koji su specijalizovani za takvu vrstu prodaje, poput Tehnomedie gde se kriju prave prilike.

Šta očekivati od jeftinog televizora?

Tehnologija televizora napreduje brže nego ikada, a čak i modeli u cenovnom rangu do 40 000 dinara na primer donose značajna poboljšanja. Ovi televizori sada nude funkcionalnosti koje su pre nekoliko godina bile rezervisane za skuplje modele:

  • 4K Rezolucija i Upscaling tehnologija: Moderni televizori nude vrhunsku 4K rezoluciju sa tehnologijom koja poboljšava kvalitet slike iz niže rezolucije (SD). MEMC (Motion Estimation Motion Compensation) poboljšava brzinu prikaza kadrova.
  • HDR tehnologije: Očekujte podršku za više HDR standarda poput HDR10, HDR10+, HLG i Dolby Vision, koji omogućavaju precizniji prikaz boja.
  • Napredni operativni sistemi: Najnoviji modeli dolaze sa Google TV, WebOS, Tizen ili VIDAA, pružajući bolje korisničko iskustvo i mogućnosti.
  • ALLM i Dolby Atmos: Televizori u ovoj kategoriji često nude ALLM (Auto Low Latency Mode) za bolje iskustvo igranja i Dolby Atmos za superioran zvuk.
foto blog   T. x

Tehnologije koje povoljan televizor može imati

Neki televizori u ovom cenovnom rangu nude dodatne tehnologije koje mogu poboljšati vaše iskustvo:

  • Micro Dimming: Ova tehnologija poboljšava kontrast, iako pravi Local Dimming obično nije prisutan u ovoj cenovnoj klasi.
  • Svetlost od 350 Nita ili Više: Jače osvetljenje doprinosi boljoj vidljivosti u svetlim prostorijama.
  • HDMI 2.1: Omogućava VRR (Variable Refresh Rate) za gaming, manji lag i poboljšan eARC protok.
  • Veći zvučnici i viša memorija: Preporučuje se model sa zvučnicima snage preko 2x10W i 16GB interne memorije uz 4GB RAM-a.

Brendovi koji nude najbolje jeftine televizore

U cenovnom rangu do 40 000 dinara, kvalitetni modeli najčešće dolaze od brendova kao što su Hisense i TCL. Ovi brendovi nude odličan odnos cena i performanse. Samsung, LG i Philips takođe nude povoljne modele koji dobro balansiraju između cene i funkcionalnosti. Domaći brendovi kao što su Tesla i VOX mogu biti interesantni zbog dimenzija ekrana.

Šta nećete dobiti od televizora do 40 000 dinara?

Iako su mnoge napredne tehnologije dostupne u ovoj cenovnoj klasi, neke još uvek nisu prisutne:

  • Nativni 10-bit panel
  • Nativno 120Hz osvežavanje
  • MiniLED ili OLED ekran
  • Ekran veći od 58 inča

Kako izabrati najbolji jeftin televizor?

Izbor televizora može biti težak zbog velike konkurencije i razlike u specifikacijama. Prilikom izbora, fokusirajte se na testiranje panela, hardver, operativni sistem i konekcije. Posebno obratite pažnju na nove tehnologije kao što su ALLM mod i eARC, koje unapređuju iskustvo gledanja i igranja. Preporučujemo da uvek proverite najnovije modele, jer se tržište brzo menja, a naši obučeni prodavci su uvek tu da daju stručan odgovor i pravi savet za kupovinu.

Kada birate televizor, budite sigurni da ste izabrali model koji će vam pružiti dugoročno zadovoljstvo i kvalitetnu sliku bez potrebe za dodatnim nadogradnjama u bliskoj budućnosti.

(Vodič za kupovinu televizora je OVDE.)

Iz ponude izdvajamo:

image

Ovaj model nudi impresivan napredak u odnosu na prethodne najpovoljnije Samsung televizore, kao što su AU7000 i BU7000 serije. Ima vrhunske karakteristike koje će zadovoljiti sve potrebe za kvalitetnim prikazom.

Sa 4K UHD rezolucijom i Crystal 4K procesorom, Samsung 43CU7172 donosi oštru sliku i bogate boje. VA panel omogućava duboke crne tonove i odličan kontrast, što ga čini savršenim za gledanje filmova i sporta. Dok su uglovi gledanja možda ograničeni, ovo je model koji će pružiti izuzetne performanse u centralnom delu prostora.

Jedna od ključnih prednosti ovog modela je najnovija verzija Tizen operativnog sistema, koja omogućava brz i intuitivan rad. Pored toga, ovaj model podržava bežični DEX, što znači da možeš lako pretvoriti TV u radnu stanicu povezivanjem sa Samsung telefonima. Gaming Hub pruža pristup brojnim igrama putem cloud-a, idealno za povremeno igranje bez potrebe za konzolom. Novi Filmmaker Mode omogućava gledanje filmova onako kako su ih autori zamislili, bez dodatnog post-procesinga. Ovaj model je odličan za gledanje TV programa i sportskih događaja, zahvaljujući svom naprednom upscalingu i brzim prikazom scena.

Za one koji žele superiorne performanse u bazičnom segmentu, Samsung 43CU7172 je izvanredan izbor. Sa svojim naprednim funkcijama, odličnim prikazom i pristupačnom cenom, ovaj TV predstavlja sjajan odnos cene i kvaliteta.

image

Ovaj QLED televizor iz 2023. godine nudi kvalitet koji teško možete naći u ovom cenovnom rangu.

Hisense 43E7KQ dolazi sa 4K Ultra HD rezolucijom i Quantum Dot tehnologijom, što znači da uživate u živopisnim bojama i izuzetno oštrom prikazu. Opremljen je najnovijim HDR tehnologijama uključujući Dolby Vision, što poboljšava doživljaj gledanja filmova i serija sa visokom produkcijom.

Jedna od glavnih prednosti ovog modela je operativni sistem VIDAA U6, koji je brz i jednostavan za korišćenje, uporediv sa Android TV-om i Tizenom. U kombinaciji sa snažnim procesorom, TV nudi odličan odziv i performanse, čak i za gaming zahvaljujući niskom ulaznom kašnjenju od samo 10 ms. Dolby Atmos zvuk i DTS Virtual X dodatno obogaćuju iskustvo gledanja.

Hisense 43E7KQ takođe dolazi sa širokim spektrom smart funkcija. Uz pristup popularnim aplikacijama kao što su Netflix, Disney+, i YouTube, i mogućnost deljenja sadržaja putem Airplay 2, ovaj model je savršeno rešenje za zabavu. Širok opseg boja i napredne tehnologije prikaza čine ga odličnim izborom za ljubitelje filmova i sporta.

Sve u svemu, Hisense 43E7KQ je odlična opcija za one koji žele kvalitetan QLED televizor bez da pređu budžet. Sa svojim naprednim funkcijama, izuzetnim prikazom i povoljnom cenom, ovaj model je pravo otkriće u svetu televizora.

image

Ako tražiš vrhunski televizor koji neće opteretiti tvoj budžet, LG 43UR7300 je savršen izbor. Ovaj model iz 2023. godine pruža izuzetnu sliku sa 4K Ultra HD rezolucijom i koristi moćni a5 Gen6 procesor, koji poboljšava kvalitet slike i optimizuje performanse. Sa IPS panelom, možeš uživati u živopisnim bojama i širokim uglovima gledanja, što je idealno za gledanje sa više strana prostorije.

Dolazi sa najnovijim WebOS 23 operativnim sistemom, koji omogućava jednostavan pristup omiljenim aplikacijama i uslugama poput Netflixa, HBO Maxa i Disney+. Ovaj model takođe podržava HDR10 Pro, što znači da možeš uživati u bogatijim kontrastima i detaljnijim slikama.

Dizajn ovog televizora je modernizovan sa tanjim ivicama i anti-refleksivnim slojem, čime se poboljšava iskustvo gledanja. Kompatibilnost sa LG SmartCam kamerom omogućava ti da koristiš televizor za video pozive, dodajući još jednu dimenziju tvojoj zabavi. Iako ne uključuje Dolby Vision i Dolby Atmos, što su funkcije prisutne na nekim skupljim modelima, LG 43UR7300 pruža odličan balans između cene i performansi. Sa 3 HDMI priključka, 2 USB porta i mogućnostima poput ALLM i VRR, ovo je sjajan izbor za sve koji žele kvalitetan televizor po pristupačnoj ceni.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *