Soundbar za savršen zvuk televizora

x   T.

Ne sviđa vam se zvuk televizora i ne znate kako da to promenite? Rešenje je soundbar.

Kako da što lakše izaberete model po svojoj meri saznaćete ako pročitate ovaj tekst. Tehnomedia vam nudi maksimalan izbor soundbara po minimalnim cenama.

Da li soundbar može da zameni prave zvučnike?

Ne može. Pomoću soundbara možete poboljšati zvuk na svom TV uređaju. Atmosferu kućnog bioskopa stvoriće vam kompletan sistem zvučnika. Postoje modeli savršenog kvaliteta soundbara, ali najveći broj modela je u odnosu na kvalitet zvučnika vašeg televizora samo nekoliko nivoa iznad. Ako vam je potreban kvalitetniji zvuk od onog koji ima vaš TV uređaj, a ne želite celi sistem zvučnika 5.1 ili 7.1 ovo je odličan izbor. Savremeni televizori su sve tanji i za kvalitetne drivere u njima ima sve manje mesta. Vidite da je slika besprekorna, ali sa zvukom niste zadovoljni. Ponekad imate utisak kao da slušate radio ili da ste u nakom starom autu i slušate muziku. Sa soundbarom rešavate ovaj problem. Sve je lako. Nema instalacija i žica, samo ga izvadite iz kutije, spojite sa televizorom i istog trenutka dobićete poboljšan zvuk.

Capture

Kakvi modeli postoje?

Uglavnom su štapićastog oblika.Postoje klasični modeli u obliku poluge i u obliku kutije.

Ovaj klasičan model je duguljastog oblika i atraktivnog izgleda. Možete ga montirati na zid ili staviti ispred televizora i ne brinite neće se dogoditi da blokira signal od televizora.

Modeli u obliku kutije, soundbase su u obliku kutije i stavljaju se ispod televizora. Ovakvi soundbarovi su većih dimenzija, izdržljiviji, i glomazniji jer se Tv uređaji na njih stavljaju, ali za svaki slučaj proverite njihovu izdržljivost pre kupovine. S obzirom na veličinu u njih su smešteni i veći driveri, što ponekad znači da je zvuk bolji. Mada kvalitet ne zavisi često od veličine, tako da svi modeli koje možete nabaviti u Tehnomedia maloprodajnim objektima daju savršen zvuk.

Da li izabrati aktivni ili pasivni soundbar?

Aktivni soundbar je jednostavan, jer je on odmah spreman za upotrebu. Potrebno je samo da ga spojite sa televizorom. Za pasivni soundbar je neophodno da ga spojite na poseban receiver i podseća na one klasične zvučnike.

Kako se ne biste izlagali dodatnom trošku zbog receivera a ako želite samo malo bolji zvuk na vašem TV uređaju dok gledate televizijski sadržaj, Netflix ili slušate muziku onda će vam to omogućiti aktivni model.

Subwoofer

Efekte niskih frekvencija ne mogu reprodukovati mali zvučnici unutar soundbara. Ponekad dok ih slušate u bioskopu na primer zvuče kao grmljavina. Zato često soundbar poseduje i bežični subwoofer. Zvuk će biti besprekoran bilo gde da ga stavite u prostoriji. Kvalitet zvuka ne može postići kao pravi komplet zvučnika ali je dobar izbor u kombinaciji sa subwooferom. Pravo uživanje u svakom tonu pružiće vam soundbar sa subwooferom.

Capture

Bluetooth

Soundbar sa bluetooth opcijom pružiće vam mogućnost da na svom pametnom telefonu slušate muziku tako što možete da ga koristite kao bluetooth zvučnike.

Koje ulaze ima?

Ako soundbar spajate samo na TV potreban vam je samo HDMI ulaz. Ako nameravate da soundbar povežete sa DVD player, Blu-ray, konzolu, ili neki treći uređaj potrebno vam je i više ulaza. Za starije modele televizora, uređaja, stereo receiver, potrebno je da soundbar ima analogni RCA ulaz. Na modele koji imaju USB ulaz možete na USB stick da stavite svoju muziku i pomoću soundbara je reprodukovati.

Dodaci

Za upravljanje jačinom zvuka potreban je daljinski. Uglavnom svi modeli imaju čistu površinu, dok neki modeli imaju sa prednje strane displej. Pojedini modeli soundbara pored subwoofera imaju i nekoliko dodatnih zvučnika. Kako bi se stvorio okružujući zvuk ti dodatni zvučnici se stavljaju na drugi kraj prostorije.

Na kraju ostaje da nas posetite, izaberete odgovarajući model i uživate u savršenom zvuku. Tehnomedia, je odličan izbor, jer smo mi prepoznatljivo različiti.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *