AI bot igra igre umesto igrača

x   T.

Al tehnologija za gejmere je novi patent koji je objavila kompanija Sony.

Igrate svoje omiljene video igre, a novi sistem vas “posmatra” jer želi da da nauči one poteze koje najčešće koristite. Ovo je ustvari bot koji će igrati na isti način kao i korisnik koji ga obučava.

Profil

Sve počinje sa setom ponašanja koji su standardni za većinu gejmera i profil Al bota tako startuje. Dok posmatra određenog igrača Al saznaje i druge osobine igrača koje kasnije dodaje. Bot tokom igre na osnovu toga može da odluči i igra na isti način kao ljudski igrač kog je pratio. Kao i njegov vlasnik, bot može da igra potpuno isto dobro ili loše. Potreban je što detaljniji Al profil i bot će biti odlična kopija korisnika.

Bot – igrač

Posle završene obuke u potpunosti igrač može da se prepusti botu i da napravi pauzu ako želi, a igru i nivo da ne prekida. Može da bude veoma koristan itokom prelaska kompleksnijih nivoa neke igre, a patent opisuje i situacije u kojima Al asistira. Raznih je komentara pa tako ima onih koji ovo vide kao korisno pomagalo, dok oni drugi kažu da će na ovaj način igra biti u rukama botova i to je korak ka gejming distopiji.

Mnogi se pitaju u čemu je čar igre ako se dešava bez sopstvenog prisustva? U svakom slučaju sa botom će igra biti zanimljivija i zabavnija.

izvor: PCgamer

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *