Restartovanje telefona

x   T.

Povremeno je potrebno restartovati Android telefon. Dajemo odgovor zašto.

Zašto restartovati telefon?

Vaš telefon je počeo usporeno da radi, a kao prva pomoć je najobičniji reset. Da bi ostale povezane neke android aplikacije moraju da imaju samo deo ili ceo program koji je u pozadini pokrenut, navedeno je u postu Android Central-a.

Aplikacije

Kako bi mogle posebno da rade sa verzijom Androida koju koriste, ili sa brendom vašeg telefona, neke od ovih aplikacija su posebno dizajnirane. Ako se aplikacija koristi i dalje, a neko vreme se nije ažurirala mogu nastati problemi, iako Google naporno radi kako bi aplikacije nastavile u više verzija da rade. Kada se memorijom pravilno ne upravlja može doći do memory leak-a” i tada se ne oslobađa ni ona koja se ne koristi više.

Uklonite program ili instalirajte ispravku ako aplikacija koju ste instalirali na telefonu uzrokuje “curenje memorije”. Samo tako rešavate problem. Svakog dana ponovo pokrenite telefon i tako ćete ublažiti ovaj problem. Ponovnim isključivanjem i uključivanjem Android telefon prisiljava da se ponovo pokrene sve što radi u pozadini.

Tako ćete iz bilo kojih problematičnih aplikacija osloboditi memoriju, a pomoći ćete i da se preseli bilo koji VRAM koji je koristio vaš GPU. Budite obazrivi ako ne znate koja aplikacija vaš uređaj usporava. Imajte na umu da ako uđete u podešavanje i isključite aplikacije koje u pozadini rade mogu više štete nego koristi da vam donesu, jer neke jednostavno moraju u pozadini da rade.

Zaključak

Ako svoj mobilni telefon svakog dana ponovo pokrenete pomoći ćete mu na najjednostavniji i najlakši način da radi glatko i bez problema.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *