Aparati za pritisak

merac pritiska

Svaki dan skraćuje život, a ne osećate ga i ne boli. Šta je to? Odgovor je: povišen krvni pritisak. On jedino može da se otkrije pomoću aparata za merenje pritiska.

Mnogi i ne znaju da boluju od hipertenzije. Zato se i kaže za povišen krvni pritisak da je ” tihi ubica “. Dugo neće imati nikakve simptome i ne boli. Niko nije pošteđen ni žene, ni muškarci, a ni deca. Mnogo mladih oboleva od hipertenzije, a jedan od razloga je stres, loš i brz način života, sati koji se provode ispred računara i smanjena fizička aktivnost. Zato vam je potrebna redovna kontrola i dobar aparat za merenje pritiska.

  • Tehnomedia vam nudi precizne, kvalitetne, tačne merače po povoljnim cenama. Predlažemo vam: OMRON i PRIZMU.

Kako visok krvni pritisak utiče na zdravlje?

Prema rečima lekara, povišen krvni pritisak pored srca loše utiče i na bubrege, mozak i sve druge organe. Ceo organizam kao i krvni sudovi ubrzano stare a može doći i do infarkta miokarda. Vodeće hronično nezarazno oboljenje u svetu je hipertenzija. U svetu svaka 5 osoba boleju od hipertenzije, a u Srbiji svaka druga. Najveći broj lekova na svetu je upravo za ovu bolest. Do 2025. godine prema nekim predviđanjima od hipertenzije će broj obolelih biti veći od milijardu i pet stotina hiljada ljudi.

Lako se uspostavlja dijagnoza. Ono što je važno je da svaka porodica i kuća mora da ima aparat za merenje krvnog pritiska i da ga redovno kontroliše.

Da li se pritisak meri na levoj ili desnoj ruci?

Pritisak se pomoću aparata može meriti i na desnoj i na levoj ruci. On stalno varira u telu i zato će prikazati drugačiju vrednost svako merenje pritiska. Prilikokom merenja ispravite ruku, a manžetnu aparata postavite u nivou lakta tačno gde je arterija. Najbolje bi bilo da se pre merenja odmorite par minuta i da ne govorite prilikom merenja. Obavezno pročitajte uputstvo koje dobijate uz merač krvnog pritiska.

Izuzetno su precizni elektronski merači OMRON i PRIZMA koji se stavljaju i na ručni zglob i na nadlakticu.

Kako otkriti visok krvi pritisak?

  • Pomoću ovih aparata kada pokaže vrednost 140 sa 90 i više. Dijagnoza se utvrđuje i kod nižih vrednosti, a to se odnosi na osobe koje imaju dijabetes 135 sa 85, kod bubrežnih bolesnika, dece, trudnica. Vrednosti normalnog krvnog pritiska su 120 sa 80.

U našoj zemlji mnogo ljudi pati od ove bolesti. Visok pritisak je opasan za telo i zato ga morate redovno a često i svakodnevno kontrolisati pomoću aparata. Tehnomedia vam je obezbedila odličan aparat po super ceni i sada vam je briga o zdravlju i kontrola mnogo jednostavnija. Merenje možete obaviti sami, kod kuće ili na poslu gde god poželite. Jednostavno ga spakujete i nosite sa sobom. Digitalni aparati za merenje pritiska iz Tehnomedie se jednostavno koriste i potrebnno vam je bukvalno par minuta kako biste bili sigurni i u svakom momentu znali koliki vam je pritisak.

Merač pritiska za zglob i nadlakticu

image

Deluju na isti način kao i onaj kod lekara klasični. Oni merenje obavljaju automatski. Ako je vaš izbor aparat za zglob onda ga postavite na unutrašnju stranu zgloba na arteriji i pričvrstite integrisanom manžetnom. Pritisnite na dugme kako bi započeli merenje. Videćete kako se naduvava manžetna i to sve do momenta dok više ne može da se napaja krvlju arterija. U nivou srca držite monitor krvnog pritiska. Ovaj Prizma model YE8900A je digitalni automatski aparat za merenje krvnog pritiska sa glasovnom funkcijom. Optimalno naduvavanje manžetne je bez osećaja stezanja ruke. Indikator nepravilnog pulsa: ukazuje na nepravilan srčani rad. Memorija kapaciteta je 60 rezultata merenja (sa datumom i vremenom).

omron polozaj

Aparat poseduje napredni senzor koji vas navodi da tokom merenja u pravilan položaj postavite ruku, u nivo srca. Plavo svetlo pokazuje da je položaj pravilan, dok crveno da je nepravilan položaj.

  • Naravno aparat i merenje krvnog pritiska je važno i preporučuje se i onima koji imaju nizak krvni pritisak. Ovakav pritisak može dovesti do gubitka svesti i vrtoglavica i zato je važno redovno ga kontrolisati.

Aparat za merenje na nadlaktici

Slično funkcioniše i aparat za merenje na nadlaktici. Prilagođavaju se različitim veličinama i mogu se odvojiti od manžetne. Precizni su i jedan i drugi merač. Mada ima onih koji kažu da su očitavanja tačnija na ovom meraču u odnosu na zglobni, ali je za upotrebu jednostavniji zglobni.

  • Sada kod kuće možete meriti pritisak kad god poželite. Vrednosti će se razlikovati tokom dana što je normalno, a zavisiće od toga da li ste se iznervirali, da li ste pod stresom, umorni i slično. Oni ne oduzimaju puno vremena, pouzdani su i jednostavni za korišćenje. Tako ćete sve držati pod kontrolom i biti mirni. Prevencija je najvažnija, mislite o tome.

Omron aparat za merenje krvnog pritiska M3 Comfort je tačan i neverovatno pouzdan jer je ispitan rigoroznim procedurama od strane relevantnih zdravstvenih ustanova. prilikom naduvavnja manžetne nećete imati osećaj stezanja ruke  zahvaljujući IntelliSense tehnologiji. Zahvaljujući memoriji velikog kapaciteta mnogo pamti. 60 rezultata merenja za 2 korisnika (sa datumom i vremenom) + merenje krvnog pritiska bez memorisanja rezultata u režimu Gost.

Svoje zdravlje i zdravlje onih do kojih vam je stalo možete sačuvati pomoću redovnog merenja pritiska.

Tehnomedia vam nud savremene aparate sa kojima ćete biti prezadovoljni, a služiće vas godinama. Proizvođači garantuju za maksimalnu tačnost i preciznost. Oni su jednostavni, a pamte i upozoravaju kada srčani rad nije u redu. Posetite Tehnomedia prodavnice i nabavite svoj merač pritiska. Možete ga poručiti i direktno iz fotelje, online ili jednostavno pozovite Call centar na 011 44 44 999.

Tehnomedia je totalno drugačijaod drugih. Proverite.

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *