Apple klinike

naslov

Kompanija Apple brine o zdravlju svojih korisnika i planira sopstvene bolnice.

Apple-ove zdravstvene ambicije su otišle mnogo dalje od dodavanja monitora kiseonika u krvi i novih opcija na Apple Watch-u. Prema poslednjim informacijama za sada su ovi planovi odloženi, ali se razmišlja o realizaciji.

Šta je Apple bolnica?

Zaposliti lekare u sopstvenim klinikama je ideja ove kompanije koju planiraju da realizuju. Ovo nije samo ideja, jer je Apple unajmio tim eksperata sa zadatkom da radi na posebnoj klinici na kojoj su se zaposleni lečili. Na žalost nije došlo do daljeg razvoja plana i zato je u fokusu ostao Apple Watch uprkos tome što je nekoliko najava za praćenje zdravstvenog stanja korisnika odloženo za 2022. godinu. Početkom ove godine pojavila se HealthHabit još jedna zdravstvena aplikacija, ali nije uspela da zainteresuje veći broj ljudi.

Apple i zdravlje

Od 2016. godine Apple planira da se ozbiljnije posveti zdravstvu. Ideja je da se preko Apple uređaja svi prikupljeni podaci upare se sa tradicionalnom zdravstvenom negom. Lekari bi pružali usluge, a zapošljavala bi ih direktno kompanija.

Problemi

Prikupljanje privatnih podataka korisnika i dalje predstavljaju najveći problem i ova ideja se još uvek testira.

“Izveštaj se delimično zasniva na zastarelim podacima”, kažu iz kompanije.

Kompanija Apple ide korak dalje o brizi za svoje korisnike. Da li će ovakva zdravstvena ideja zaživeti i da li će Apple klinike postati stvarnost saznaćemo u skorijoj budućnosti.

Izvor: Mashable

Ocenite ovaj članak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *